Dagens frågaTankar

Mina tankar om strippor

Jag har klurat och klurat på det där med strippor efter Hugos svar på frågan vi båda fick i bloggarna. Det är inte ett ämne jag tänkt på så mycket tidigare. Först och främst tänkte jag på hur jag skulle reagera om någon av våra döttrar skulle bli strippa sen när de är vuxna. Jag ser mig själv som en liberal förälder som alltid står bakom mina barn och låter dom göra egna val i livet, min roll är att stötta och hjälpa och inte att dömma eller förbjuda. Med det sagt så skulle jag känna att det var ett enormt misslyckande i föräldraskapet om det var yrkesvägen de väljer i framtiden. Självklart kan jag inte styra dem i det läget och jag skulle inte bryta kontakten såklart men jag känner inte att barnen får bli vad de vill utan att jag lägger värderingar i det. För mig känns det inte ok att tänka att de skulle välja att bli strippor som vuxna och med de verktyg vi ger dem hemmifrån hoppas jag att det aldrig ens är en tanke hos dem.

Skulle jag tycka det var OK med en strippa på Hugos svensexa eller på min möhippa? Spontant tycker jag inte det känns så kul eller som något jag kan ställa mig helt bakom men jag tänker att ”det hör väl till”. Jag ser helst att det inte förekommer helt enkelt men jag skulle inte bli förkrossad om det gör det heller. Samtidigt har jag inget emot en manlig strippa på min möhippa. Är det dubbelmoral? På något sätt känns det inte utnyttjande på samma sätt som en kvinnlig strippa utan mer som en ”kul grej” med en manlig. Man hör så mycket negativt om kvinnor som blir utnyttjade och gör det mot sin vilja men inte på samma sak om män. Så det är inte att jag tycker synd om kvinnliga strippor överlag men det känns som större risk att de gör det på ”fel” grunder. Det känns inte heller som samma hotfulla situation med ett gäng tjejer som tjoar än en en grupp män i samma position. Men jag vet inte. Jag kan ju samtidigt inte heller veta om den manliga strippan gör det mot sin vilja heller och jag tänker att målet med jämnställdhet och feminism inte är att vi ska börja sexualisera män på samma sätt som kvinnor har blivit utan att samhället ska sluta sexualisera kvinnor.
Det här nystandet av tankar kring det hela blir inte riktigt utredd i mig märker jag. För nu börjar jag tänka på porr också och villkoren där. Det blir en enda röra märker jag.

För det är ju också så att jag och Hugo har gått på strippklubb tillsammans, och jag utan Hugo. Är det mer okej att göra det ihop eller som ensam kvinna än man? När vi gått på strippklubb som KitKat i Berlin har det varit en rolig utekväll som har fashinerat och kvinnorna där verkade självsäkra, power och som att det liksom var deras villkor eller ut därifrån. Men jag kan ju omöjligt veta om det bara är en fasad och vad som sker bakom scen. I efterhand kanske det var dumt att gå.

Sist men inte minst har jag både sett kommentarer i Hugos blogg och här i min om att det är synd om mig för det Hugo uttryckte. Där vill jag bara vänligt men bestämt undanbe ”tycka synd om”, det känns förminskande av mig för det är inte synd om mig i vår relation. Vi har en öppen dialog om allt och när någon av oss känner att vi går över gränser har vi inga problem att markera det och lyssna in varandra. Hugo är en fantastisk pappa och partner och om det är något han gör som jag känner är fel är jag den första att markera och sätta stopp.

14 Kommentarer

 1. Slaven Tommy

  Hej! Intressant inlägg. Jag har ett extraknäck som naken servitör/betjänt/”slav” till möhippor och andra fester, såsom tjejmiddagar och liknande events. Det handlar då enbart om en kul grej. Tjejerna får en naken kille att driva med och som dessutom passar upp genom att servera mat, plocka undan och kanske diska m.m. Ofta helt naket men absolut ingen objektifiering, utan det är bara humor. Kolla gärna min blogg http://slaventommy.blogspot.com och naturligtvis är du varmt välkommen att tipsa dina väninnor om att boka mig till olika events 🙂

 2. F

  Bra text! Men jag blir lite ledsen när du nöjer dig med att ”det hör till” och att det därför ändå vore okej för dig med strippor. Att använda ”det hör till” eller ”det har alltid varit så” som en ursäkt gör bara att vi inte kommer någonstans. Det är exakt samma resonemang som människor använder när de vill berättiga användandet av ordet ”n-bollar” – ”jag har alltid sagt så!”. Du verkar ju ändå ha nån slags magkänsla som säger att det inte är helt okej, så varför inte lita på den magkänslan och istället säga att ”det har alltid hört till, men det borde inte göra det och jag är inte okej med att Hugo har strippor på sin svensexa”. Hur ska man annars komma någonstans? Hur ska saker och ting förändras om man bara nöjer sig med att något alltid varit på ett visst sätt?

 3. Hanna

  Jag menar inte att förminska dig med att skriva att det är synd om dig som har en partner som uttrycker sig som din partner gör gällande strippor. Jag menar att det är SYND att ha en sådan partner som uttrycker sig utan kunskap, och som på riktigt önskar sig en strippa på sin svensexa. Att det är de som är målet med hans svensexa. När Hugo skriver så så anser jag att han har en ganska skev kvinnosyn, och det är det jag tycker är väldigt synd för dig, eftersom du just är en kvinna i hans liv. Men jag tvekar inte alls på att han är en bra partner och pappa, det är han säkerligen. Men han uttrycker sig ofta väldigt dumt och med okunskap. Till skillnad från dig, du tar till dig kunskap och konstruktiv kritik istället för att endast utgå ifrån dig själv. En manlig stripp vs en kvinnlig strippa är två helt olika saker, vilket är något inte Hugo verkar förstå. Och det tycker jag är väldigt synd.

  1. Sofia

   Jag förstår verkligen inte hur det kan vara skillnad på en manlig och en kvinnlig strippa? Kan du utveckla?

 4. Nina

  Alla har helt rätt till sina åsikter. Kvinnor har jobbat som strippor förmodligen lika länge som människan funnits. Kvinnor har utnyttjats för deras kroppar och sexualitet. Varit förnedrade och inte haft en röst i varken yrken, hemmet eller politiken. Vi har legat i underläge länge. Det är inget respektabelt yrke. Det är inget att vara stolt över. Du säljer din kropp. Visst är den din och du har all rätt att göra vad du vill med den. Men det är fortfarande att du säljer din kropp i ett sexuellt syfte för att tillfredsställa någons behov. Dina åsikter går emot en del av det metoo står för. Skulle min dotter bli strippa skulle jag gå under. Jag skulle känna att jag misslyckats totalt i min uppfostran. Även om jag gjort allt rätt och hon ändå skulle gå den vägen..hade varit förkrossad. Vi är mer än bara en kropp, och den kroppen är inte till för allmänhetens åskådning och för deras nöjen och tillfredsställelse.
  Att dessutom säga att ”det hör väl till” just för att det är en svensexa/möhippa..är i mina ögon sjukt. Det är ett förvridet samhälle vi lever i. Sålänge vi är okej med såna saker går vi inte framåt. Det är så mycket dubbemoral i just dina åsikter kring detta att jag blir ledseb. Jag ser dig som en stark kvinna och mamma. Som en riktigt bra förebild för oss tjejer och kvinnor. Men i den här frågan delar vi verkligen inte samma åsikt och det är väl okej..

 5. Karin

  Jag tror du har koll på grejen, nakna tjejer är sexobjekt och nakna killar är kul och tokigt. Jag är nyfiken på vad du tycker om att Hugo vill ha en strippa. Hur låter er dialog där?

Visa alla 14 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting