InredningTankar

Mina tankar kring att göra om i vardagsrummet

Det är livsfarligt att göra om hemma. Omvandlingen i Leonores rum har gjort det omöjligt för mig att blunda i vardagsrummet!

Vi växte ur den nuvarande soffan för länge, länge sedan. Vi får inte plats alla fyra och jag saknar verkligen en ordentlig mysplats i vardagsrummet.

Den urvuxna soffan och behovet av en ny vart startskottet hur vi kan ändra för att göra det bättre!

Mina tankar:

Jag har beställt nya gardiner. Jag kommer lyfta gardinerna till det grå sträcket och byta tyg. Vi har genomgående gråa väggar hemma men jag vill bli av med de mörka sammetsgardinerna och bestämt mig för tunnare linnegardiner i ljust beiget.

Gällande soffor… Ytan är begränsad så jag tänker att vi måste möblera om för att få ett bättre och rymligare sällskapsyta. Jag tänker att vi ställer två likadana soffor såhär.

Den bästa placeringen på sofforna beror på hur rummet ser ut. Man kommer till vardagsrummet från den här vinkeln och skulle man placera en soffa här skulle man mötas av en rygg. Och hur välkomnande hade det uppfattas egentligen?

Jag tänker alltså att vi ska vrida på möblemanget och placera TV:en där tavelväggen är just nu.

Vilket leder till ytterligare en tanke om förändring. Om vi tar bort tavlorna kommer vi vara tvungna att justera de fula hålen i väggen som tavlorna idag döljer. Vad tror ni om att måla en fondvägg på hela den här väggen? Tänker i någon kulör som skulle passa de nya gardinerna samt de ljusare sofforna.

Jag vill inte göra mig av med tavelväggen utan tänker att jag får justera lite och göra om tavlorna på denna vägg som TV:en sitter på.

Det bästa med att göra om just nu är att vi inom en snar framtid har vårt boende i Spanien klart. Vi kommer att behöva möbler dit, så det vi ändrar om hemma kommer att få ett nytt hem. Dessa fina fåtöljer kommer inte att få plats i det ”nya” vardagsrummet utan får flytta till Spanien istället.

Hängde ni med i mina tankar? Vad tror ni? Kommer det bli bättre? 😍

23 Kommentarer

 1. K

  Hur får ni ner soffor till Spanien? Kör ni med släp från Stockholm? Phu… 😅
  Hur många timmar tar det med bil (utan släp)?

 2. Sofia

  Hur mycket används lekrummet nu när tjejerna har var sitt rum? Om ni ändå ska göra om, varför inte tänka större och mer långsiktigt?

 3. Issa

  Två soffor är mysdöden! Gjorde misstaget att byta ut vår soffa till två stycken som stod precis så som du tänker. Det gjorde liksom att man delade upp sig helt och även snacks då ingen orkade sträcka eller skicka över hela tiden. Tog som sagt död på all närkontakt och mysfaktorn. 2 soffor är ungefär som att börja sova i separata sängar haha.
  Köp hellre en mammut från sweef med divan typ och bygg ihop så får hela familjen plats 🙂

 4. Maria

  Hejhej,
  Jag hänger inte riktigt med på hur du vill ha sofforna, men vill varna för att ha sofforna mittemot varandra och så TV:n på en ”gavel”. Det är jättebra när man ska umgås, men total nackspärr om man är mer än två som ska kolla TV, been there done that. Nu kanske det inte var så ni tänkte lr att ni vill prioriteta umgänge samt att det är väldigt snyggt då

  1. Emma

   Ja håller med Maria, supersnyggt MEN obekvämt att sitta snett mot tvn så. Varför inte ha en soffa som i dagsläget och en mot fönstret som ett L och ha tvn kvar?

   1. Paula Rosas

    Vi vill ha en större sällskapsyta och att sofforna ska rymma för fler personer. Tänker att med två soffor stående på det viset vi tänker kan man lägga sig ner och ligga raklång med huvudet mot tavelväggen (där tv:en ska sitta). Tror det kan bli bra och mysigt 😍

 5. -jenny-

  Kan du inte ha en superstor soffa formad som ett u med nederdelen mot fönstren? Då kan ni ha kvar tv och tavelvägg. Tänker att det är trevligt att liksom facea köket när man sitter där nere?

 6. Mich

  Jag tror definitivt på två soffor mitt emot varandra! Det är så snyggt och även så bra när man spelar spel eller hänger i vardagsrummet

 7. Therese

  Ett tips är att köpa en soffa med en divan och schläsong och ha ryggen ut mot fönsterpartiet och ha kvar tv där ni har den nu . Finns divaner utan stöd på sidan vilket ger en luftigare känsla . Vi köpte en på Mio som heter Madison i beige och valde att bygga ut den så nu har vi en stor soffa som är skön att hänga i men ändå snygg och stilren .

 8. Natta

  Jag tänker: tvn där tavelväggen är, soffa där tvn är idag och ant dagbädd eller 2 fotöljer längst fönsterraden. Jag antar att ni inte vill ha en soffa som skymmer fönstret och att soffryggen är det första man möts av när man går ner från trappan till vardagsrummet.

 9. Linda

  Behåll tavelväggen och sätt bara dit tv:n så blir det en stor tavelvägg samt att tv kamoufleras. På väggen där tv hängt hänger du upp en stor rund eller oval spegel. Bakom soffan köper du ett sideboard där du har en stor blomma och lite små tjafs

 10. Linda

  Behåll tavelväggen och sätt bara dit tv:n så blir det en stor tavelvägg samt att tv kamoufleras. På väggen där tv hängt hänger du upp en stor rund eller oval spegel. Bakom soffan köper du ett sideboard där du har en stor blomma och lite små tjafs.

 11. Linn

  Hade behållit nuvarande placering men ställt en till soffa så sofforna bildar ett L, alltså en framför fönstret. Hoppas du förstår hur jag menar.

 12. Louise

  Så en soffa under TV:N? Blir det inte bättre att ha en soffa där TV:N står nu och en som du pekar. Då kan du ställa ett bord bakom soffan där du kan ha lite dekoration.

 13. Anna

  Är jätteroligt att få följa er förändring i huset! Håller själv på i vårt hem så det är väldigt bra inspiration 😘 om jag får dela en tanke, hade jag nog satt tavelväggen till höger om trappan nerifrån köket. Alltså flytta på labyrinthyllan och ha tavlorna där istället 😄 ser fram emot att få se resultatet!

 14. Sara

  Jag tror absolut att det kommer bli bättre! Sätt en lång tv-bänk längst hela väggen med stängda luckor så får ni även mer förvaring 😍

Visa alla 23 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting