Tips

Mina julklappstips till hela familjen

 

Igår gick jag inne i Sturegallerian och blev påmind om att julen närmar sig. Det kom plötsligt, för jag hade faktiskt inte hunnit tänka så långt! Hade tänkt julen och julklapparna som ett nästkommande projekt men kunde inte sätta stopp på tankarna/tipsen så här kommer några utav mina påtänkta julklappar/tips:

Till barnen:

-Adventskalendrar

Detta blir ju som en present innan jul men håller på att kika på roliga adventskalendrar till barnen i detta nu! Varför vänta till självaste julafton när man kan tjuvstarta tjusningen i hela 24 dagar innan? Det är en djungel utav adventskalendrar där ute, och tänkte satsa på något annat än den klassiska innehållande choklad. Kollat på dessa som jag känner går hand i hand med det just mina tjejer gillar:

Måste passa på att tipsa om Forskarfabrikens adventskalender. Inför förra vintern hade jag ett samarbete tillsammans med dom och då fick vi testa just denna kalender. 24 roliga experiment, det var något som barnen verkligen uppskattade!

 

Rollekar

Tänk till innan du ska bestämma klapparna till kidsen! Vad gillar dom? Vad har dom visat intresse för? Vart är dom i åldrar?Våra tjejer är sex och fyra. Just nu leker dom mycket rollekar med varandra hemma. Både med varandra och leksaker.

Denna påtänkta julklapp har vi väntat med i många år just för att vi har väntat in Leonore. Att hon ska bli tillräckligt stor för att både uppskatta och kunna leka.

Molly och Leonore kommer att få detta fantastiska dockhus från Lundby

—-

-Ryggsäckar

Dessa två ryggsäckar ligger hemma i ett skåp och gömmer sig till julafton:

Molly har inte riktigt hittat ”sin” ryggsäck till skolan och har bytt mellan dom vi har hemma. Noterade detta för ett tag sedan och tänkte att en ryggsäck i det hon tycker är ballt skulle vara en fin julklapp.

Hittade dessa hos Miniroom från varumärket Beckman. Leonore har ett par år kvar innan hon börjar skolan men jag känner ju min lilla plutt och vet att hon är G A L E N i enhörningar så hon fick också en för den kommande skolan.

-Uppmuntran till aktivitet

Ett av mina hetaste tips till roliga presenter (inte bara till julen) är saker som kan tänkas uppmuntra till rörelseglädje! Fotbollar, cyklar, fotbollsmål, inlines och olia typer av rackets har uppskattas av våra barn genom åren. Kommer aldrig att glömma bort Mollys min när vi på hennes tre årsdag överraskande henne med en studsmatta.

Läste att skridskoåkning är obligatoriskt i skolan och varken Molly eller Leonore äger ett par skridskor så det blir perfekt att säga när någon i familjen frågar vad dom önskar sig. Skidskor är tacksamt och går att köpa fräscha begagnade!

-Pedagogiska klappar

Hittade den här fantastiska kulbanan och tänkte ”PERFEKT JULKLAPP”

Sedan skrollade jag ner på hemsidan och såg priset… 2600 kr! Hur är det möjligt? Gömmer det sig diamanter i kuberna? Jag avvaktar lite, men satan att det ska verka sjukt kul!

”Bästa startsetet med Cuboro! Cuboro kulbana är en fantastisk investering och ett arv som kommer att föras vidare i familjen. För barn som har fyllt 5 så är det här en utmaning, och det blir bara roligare ju äldre man blir att försöka skapa en kulbana med klossarna.

Att de yngre bara rasar allt man bygger är inga problem eftersom klossarna är otroligt välgjorda och därmed faktiskt fungerar bra som leksak även för de som ännu inte ser charmen med att skapa vägar för kulor att rulla i. Rekommenderas från 5 år och uppåt.”

-Spel

Det verkar som att två gaming-tjejer håller på att födas hemma. Våra grannar har playstation och varje gång dom har varit där är dom lyriska och pratar i mun på varandra om hur roligt dom tycker att Super Mario är!

Jag och Hugo har pratat om ett playstation. Om vi köper det kommer jag också att köpa spelet ”Crash Bandicoot”. Det spelade jag som liten och blir nostalgisk bara av tanken att få spela det tillsammans med mina döttrar!

 

Tips på julklappar till din partner:

 

Tycker att det generellt är svårare med presenter till vuxna än barn. Tänker att det man behöver/vill ha, har man. Men det är roligare med presenter till vuxna. Jag tycker att det är roligt att få klura på ”den perfekta presenten” och lägger mycket tid och omtanke bakom mina gåvor.

-Det är svårslaget att få se ett par lysande ögon när ens partner öppnar en present som visar sig bli en fullträff!

Mitt allra bästa tips gällande presenter till en vuxen, oavsett om det är din partner eller någon annan är att vara uppmärksam långt innan! Har hen creavat efter något speciellt under en längre tid? Tänk tillbaka, var lyhörd och skriv upp om hen säger något. Gå i hens intressen när du ska välja present.

Tid och upplevelser är enligt mig det finaste du kan ge din partner, vän eller familjemedlem.

 

Mitt bästa julklappstips just nu:

Jag har faktiskt tjuvstartat julen med en julklapp till mig själv. Jag har detta ostfat från BOSKA som jag är extra glad i just nu. Det är köpt från Cervera och tänkt till ost, men tänker att det kommer att funka lika bra som serveringsfat till advent (eller vilket tillfälle som helst).I detta fat får jag ett roligt sätt att servera gottis på, och jag går verkligen igång på att just servera tjusigt.

 

Vad jag önskar mig i julklapp:

Jag önskar mig en bokstavsring. Min vigselring är i vitt guld så kikar på en silverfärgad ring med ett H på. Och H:et står givetvis för Hugo =) Någon som har något tips på ett smyckesföretag som gör just fina bokstavsringar?

Inspo:

8 Kommentarer

 1. Sofia

  Du som har så många synpunkter om svensk sjukvård och skattetryck: vänligen läs Pascal Engmans inlägg om Chile på instagram, så får du kanske lite perspektiv.

 2. Linn

  Vill tipsa om att Nintendo Switch är har mycket bättre utbud för små barn 🙂 (Crasch Bandicot finns även till det). Med ett Switch finns bra föräldrakontroller (man kan begränsa i tid tex) och utbudet till barn är mycket större. För tjejer i er ålder rekommenderas tex. Kirby, Mario Kart eller Minecraft!

 3. Ebba

  Jag tror Mario bara finns hos nintendo, dvs deras konsoller. Kan tipsa om Nintendo Switch som man både kan spela handhållen och sätta in och spela genom tv. Kul tycker jag (som är 23) samt min kusin som är 6. Tips!

 4. Petra

  Om de vill spela Super mario så är det Nintendo konsoler som ni ska kika på, t.ex. Nintendo Switch. Super mario-spel finns inte för PS 🙂

Visa alla 8 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting