Tips

Mina bästa julklappstips för barn mellan 5 till 9 år

 

I annonssamarbete med Jollyroom

Julen närmar sig med stormsteg och just i år kommer vi lägga ett krut på barnens julklappar. Dels för att vi under de senaste året har befunnit oss i en tröskel med leksaker/prylar som tjejerna har. Det känns som att de har växt ifrån mycket samt utvecklat olika intressen under de senaste året.

Jag misstänker att vi kommer att spendera mycket tid hemma även under 2021 och då känns det lägligt att lägga ett krut på just årets julklappar för att fortsätta stimulera och utveckla barnen.

Under de senaste veckorna har jag granskat min samarbetspartner Jollyrooms utbud. Jag har vridit, vänt, granskat och läst recensioner för att ta fram denna lista på mina absolut BÄSTA julklappstips för barn mellan 5 till 9 år:

 

– Vinterlek

Utomhusvistelsen har både blivit längre och oftare under det här omtumlande året. Vi har visserligen alltid varit en familj som tycker om att vistas utomhus och vi fick tidigt upp ögonen för varumärket STIGA och deras grymma produkter för utomhusvistelsen. I vinter hoppas, hoppas, hoppas vi på snö i Stockholm så att vi kan ha fartfyllda dagar och vinterlek i backen med det här läckra snowkicksen!

Mollys favoritfärg är röd så det kändes givet att hon ska ha en Röd Snowkick. Just den här varianten är utformad för den som tycker om hög fart och action, och det kändes givet för Molly.

Leonores Gröna Snowkick är rekomenderad för barn från 3 år. Den har ett stabilt styre med non-slip handtag och mjukt skydd. Utrustad med broms och ett snöre som gör att vi föräldrar kan dra upp för backen.

Vi kommer också vara redo för vinterleken i backen med det här balla åkbrädorna

-Lego

Intresset för att bygga Lego har bara växt och växt. När jag gjorde om Mollys rum var en hylla för hennes byggda Lego oerhört viktigt. Lillasyster har tagit efter intresset och jag skulle säga att bygga Lego är nog topp tre det roligaste tjejerna vet. Jag ser deras intresse för att bygga Lego som något oerhört positivt. I byggandet utvecklas både motoriken och pedagogiken. När dom väl är klara med ett Lego ser jag hur stoltheten lyser ur deras ögon, ”jag klarade det”.

Jollyroom har ett stoooort utbud på just Lego och det finns en massa kategorier att välja mellan. Som förälder uppskattar jag att det på förpackningarna står rekommenderad ålder, då kan anpassa bygget efter barnets ålder samtidigt som det ges en chans till att utmana.

Leonore har fastnat för ”Lego Friends” och kommer få sig en rolig utmaning att bygga ihop ”Mias hus”.

En ny era tog fart under hösten och Molly har blivit ett Harry Potter fan. Hon vill helst av allt bära kläder med tryck från Harry Potter och drömmer om att få åka till London på en Harry Potter resa. Det kändes givet att börja bygga av Harry Potter Legot. Först ut blir Hogwarts!

-Omvårdnad och rollek

Att leka rollekar utvecklar den sociala förmågan. Jag märker hur mina tjejer vevar in empati och omvårdnad i sina lekar med diverse dockor och gosedjur. Detta är något som jag vill förstärka då jag verkligen tror att lek i sig viktigt för barns utveckling. Lek är viktigt även för vuxna! Sluta aldrig att leka <3

-Barbie

Vi har en Barbiebil som Leonore fick för ett par år sedan. Den har gått igenom mycket och har idag några skavanker men det gör absolut ingenting. Barbiebilen är bland det roligaste Leonore vet och hon har lääänge önskat sig…

Ett Barbie flygplan!

Hittade det här Chelsea-dockan som spelar fotboll och tänkte att det passade min andra fotbollstokiga dotter.

-Schleich

Varumärket Schleich är meckat för alla barn som tycker om att leka med djur. Här finns allt från dinosaurier till veterinär. Det är med en stor sorg som jag inte kan möta mina döttrars önskan om att få testa på ridning. Jag är på tok för allergisk för att det skulle funka. Leonore är den som ofta utrycker sin önskan om att få rida och hon säger att hon vill arbeta med hästar när hon blir stor.

I december firar vi inte bara jul utan också Leonores födelsedag och det här hade jag tänkt skulle bli hennes födelsedagspresenter:

En hästtransport

Samt en hästbox och ett kit för att tvätta hästen

-Robotdjur

Den här robotdinosaurien från Rastas kommer Molly att ha det roligt med! Dinosaurien styrs via en fjärrkontroll och har flera roliga funktioner. Dinosaurien kan till exempel gå, dansa, öppna och stänga munnen, röra på huvudet och vifta på svansen. Dinosauren går också att styra med gester och är programmerbar, vilket innebär att du kan lära den att lyssna på röstkommandon!

-Mer omvårdnad av djur

Dessa interaktiva hundvalpar från ”Present Pets” skäller om man pratar med dom. Man kan lära valparna att skälla ”jag älskar dig” och vill man lugna ner dom måste man klappa den på den mjuka pälsen. Så nära man kan komma en levande hund!

-Pedagogiska leksaker och skapande

 Nu kommer vi till något som är min personliga favorit!

-Megaformers

Megaformers är roliga byggsatser av magneter. Det var faktiskt Leonore som en dag kom hem från förskolan och sa att hon önskade sig ”magneter”. Jag förstod inte vad hon menade och frågade pedagogerna dagen efter. Då visade mig dom mig byggsatsen av magneter.

Ett perfekt och lekfullt sätt för barnet att få vara kreativ. I det här startsetet får man med 62 byggsatser i olika färger och storlekar. Det kan vara klokt att börja med just ett ett startset.

I det här Wow-setet blir bygget lite mer utmanande där man bildar olika konstruktioner på hjul.

-Play-Doh

Vad vore en jul utan Play-Doh? Lekte du också med leran när du var liten? I det här setet kommer vi att få uppleva godisglädje.

-Magnettavla

Min inskolning för Leonores skolstart har faktiskt redan börjat. Vi läser Mollys gamla ”Börja i skolan” böcker och vi har en ständig dialog om skolan. Jag utmanar Leonore i matte, och vi övar på bokstäver. När jag såg den här magnettavlan tänkte jag att den är ett perfekt komplement för att på ett nytt sätt kunna lära sig att läsa och skriva.

-Musik och lärande

Leonore har utryckt en önskan om att få börja på piano. Jag har kikat runt och slogs av hur DYRT det är med pianolektioner! För att ta reda på om Leonore faktiskt har ett geniunt intresse utav att lära sig att spela piano börjar vi med ett Keyboard från Yamaha.

Just det här keyboardet är framtaget för att det ska vara enkelt och roligt. Det är försett med 30 övningsstycken och jag ser fram emot att följa det här. Hugo tyckte att jag var galen som tagit in en keyboard i huset!

-Paw Patrol hörlurar

Båda barnens hörlurar har gått sönder och i julklapp får dom varsina hörlurar med Paw Patrol på.

-Disco block högtalare

Vem vill inte ha helgdisco hemma? Vi har länge velat ha en discokula för att förstärka discokänslan.

Och med den här grymma Disco Block högtalaren kommer det med en mikrofon så att man kan sjunga. Högtalaren har ett uppladdningsbart batteri med upp till 6 timmarsspeltid, och den väger endast 1,3 kg så det går bra att ta med högtalaren vart man än ska. Koppla in ditt bluetooth och kicka igång musiken, discot och sången!

 

-Rita, pyssla, spela och ordning och reda

 

Målarlåda med allt man behöver när man vill rita eller måla.

Flushin´Frenzy spel som handlar om att vara redo när bajskorven hoppar ur toaletten.

Hemliga smyckeskrin med kodlås är något som barnen kommer att uppskatta. Båda två är noga med sina smycken och vill ha ordning och reda. Idag delar delas smycken plats och det kommer bli toppen när smyckena får varsitt skrin.

Det mina vänner var min lista över vassa julklappar. Jag tycker att det känns viktigt med leksaker/prylar som håller länge och som fyller ett syfte. Mina egna barns intressen har givetvis varit styrande men jag hoppas att du i min julklappslista har funnit inspiration.

Sist men inte minst skulle jag verkligen vilja slå ett slag för att göra julhandlingen på nätet. Jollyroom har Nordens bredaste utbud av produkter till barnfamiljen – HÄR hittar du allt <3

11 Kommentarer

 1. Louise

  Håller med andra som kommenterat att dina inlägg är så genuina och välskrivna! Det känns inte alls jobbigt att gå in och läsa dina samarbeten. Även om jag själv inte har barn älskar jag att läsa din blogg – fortsätt gärna länge länge till. 🙂
  Vill också slå ett slag för att kika på Legomasters Sverige, inte för att det har med julklappar att göra men för att det är ett underhållande program för Lego- tokiga 🙂
  Ha en fin helg!

 2. Karin

  Ett par saker om detta inlägg:
  Satan i gatan vad du är vacker Paula! Du passar jättefint i rött. Jag har liknande färger som du men passar inte alls i rätt tyvärr.
  Vilken bra inlägg, jag blir jättesugen på att klicka hem lite klappar nu😊Dina samarbeten känns alltid så välarbetade, måste jag säga. Det märks att du lägger ner mycket arbete på dem. Fredagskram!

 3. Anna

  Vet inte exakt hur mycket allergisk du är mot hästar men ville ge lite hopp kanske om ni vill att Leonore ska få testa ridning i framtiden. Min mamma och bror är väldigt allergiska mot hästar, min bror kan inte ens vara på stallgården utan att nysa non-stop. Ändå red jag från 10 till 18år 🙂 Jag tog på mig rena ridkläder hemma, red i stallet, bytte om i stallet och fick skjuts hem, duschade och så gick det bra 😀
  Det finns även Bakjirhästar som vissa allergiker tål, på Hammarby Gård söder om stan.
  Så det kanske kan gå!

 4. M

  Köpte magneterna till treåringen förra julen. Han har lekt med dom varje dag sen dess och önskar sig fler denna jul. Succé! Och kul lek för oss föräldrar också.

 5. M

  Måste säga att jag upplever dina reklaminlägg så mycket mer genuina än många andras. Det syns att du lägger ner tid på det du gör, att dina beskrivningar är dina egna ord, att du gör ett bra jobb helt enkelt. Kan tänka mig att du såklart inte bara ser det som reklam, utan som du förklarat tidigare så väljer du samarbeten som passar din profil och din läsarskara och ja.. Jag antar att jag bara vill säga att jag är imponerad av hur bra du gör det. Det är en fröjd att läsa din blogg! Såg kommentaren från Johanna ovanför om vad du gör med alla prylar ni får, men har för mig att du ofta förklarat att ni ger bort mycket om era egna barn inte vill eller inte längre leker med sakerna?

  Hur som helst, tack Paula för lite av en favoritläsning framförallt på morgonen med dina status inlägg! Märker hur du strukturerar dina inlägg och ditt skrivande. Det syns verkligen att det är en genomtänkt struktur och jag menar det positivt, du känns som någon som verkligen tar den här typen av arbete på stort allvar. Hoppas ni får en fin helg och en fin julmånad trots rådande omständigheter!

 6. Johanna

  Undrar över vad du/ni gör av alla dessa saker som du visar upp efter att inlägget publicerats? Du, precis som många andra influencers, får ofta hem saker genom samarbeten och i tex detta inlägg är det väldigt många julklappar. Hur gör ni med detta? Får barnen allt eller ger ni bort det till andra? Vet så många barn ute i landet som bara skulle kunna drömma om julklappar som dessa, och tänker att era barn redan har en hel del. Vill inte att du ska tolka detta som en massa hat, utan är mest genuint nyfiken på hur ni ställer er till detta. Tack för en underbar blogg!

  1. Leoni

   Just såna här samarbeten är det dock 9 av 10 gånger influencern själv som får välja vad dom vill få hem, vet inte om dom får en viss summa att beställa för eller ett antal men det är sällan företagen som randomly skickat ut det i såna här samarbeten. Så då är det ju grejer som barnen har önskat sig/behöver/kommer att leka med.

Visa alla 11 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting