TankarTips

Mina 10 bästa knep för att få vardagen att gå ihop

Oh livspusslet. Evighets pusslet som kräver planering om omtanke varje dag. Tänkte dela med mig av ett par punkter som gör att vardagen går ihop för mig, men fyll gärna på med dina bästa tips i kommentarsfältet

-Listor

Mitt liv baseras på listor! Min telefon är full med oklara listor, där det handlar om jobb till vad som behöver handlas hem. Det underlättar verkligen mig att sortera tankarna och pusslet, att ha en lista att kunna beta av

-Handla mat på nätet

För ett par månader sen började vi handla mat på nätet. Det har gjort att vi både sparar tid och pengar. I affären mindes jag inte allt. ”Har vi havregryn hemma? Äh chansar” och helt plötsligt hade vi dubbletter av allting.

I och med att vi börjat handla mat på nätet har vi också fått en bättre planerad matlista.

-Kalender

Jag använder kalendern på telefonen flitigt. Kalendern är fylld med prickar gällande ALLT! APT på förskolan, publiceringar i mitt jobb, möten, kompisträffar och när Hugo ska bort.

Vi vill ge varandra dom bästa förutsättningarna när vi ska bort så vi har fått in en bra rutin att tala om tillfällen vi ska bort i god tid

-Kontaktnät

Jag är så otroligt tacksam för vårt stora, fina kontaktnät. Vi har bra relationer med våra familjer vilket underlättar vardagspusslet enormt. Min mamma arbetar nära barnens förskola och har flera gånger ryckt ut för att hämta när vi inte hinner hem. Det är verkligen guld värt att bo nära familjen när man har små barn!

-Städa lite hela tiden

Vi har ingen ”städdag” utan jag städar lite hela tiden på vardagarna. Dammsuger, tvättar, viker och ajaxar badrummen. Jag mår bra av att befinna mig i ett städat hem men stöda vill jag INTE göra på helgerna. Då vill jag njuta av vår tid tillsammans, så det är värt att småstäda hela tiden måndag till fredag.

-Planera dina dagar

Planering är A och O för att få ihop en hektisk vardag. Lägg upp en vecko/dagplanering med hjälp av listor!

-Lägg fram kläder/packa

Alla med smått vet om hur fel mornarna kan bli utan en viss förberedelse! Leonore är t.ex. väldigt mån om vad hon ska ha på sig så det underlättar enormt att låta henne plocka fram kläder till morgondagen kvällen innan. Morgonrutiner underlättas också om man som förälder går upp liiiiite tidigare än kidsen.

-Var sak på sin plats

Jag orkar inte leta! Jag är ingen sakletare utan lägger ALLTID tillbaka saker i huset på sin plats. Detta förmedlar jag till resterande familjemedlemmar, att det blir lättare att hitta nästa gång om man redan innan vet vart det finns. T.ex. batterier eller plåster.

-Planerad matlista

Tack vare vår rutin att handla mat på nätet har vi fått planerade måltider. Beroende på hur veckan ser ut planerar vi måltider. Helst vill man äta mat från grunden, men när tiden är kort funkar också halvfabrikat. Barnen blir SÅ glada när det serveras snabbmakaroner, köttbullar och ketchup.

Ett annat tips gällande matlagning är att laga större satser på att en matlagning räcker till två dagar!

En gång i veckan kör vi take out och äter ute. Det är VARDAGSLYX!

-Var noga med sömnrutinerna

Jag litar inte på folk som inte sover, djupsömnen rensar och göt oss till nya människor. Sömn är en viktig punkt för att få vardagen att gå ihop!

4 Kommentarer

 1. J

  Dom har städning varannan vecka (var tredje???) om jag inte minns fel men dammsuga, småstäda toaletten etc behövs väl mer än en gång varannan vecka? Alla gör såklart som dom vill men dom flesta jag känner småstäder jag på likande sätt fleeera gånger i veckan? Speciellt när man har små barn. Under vissa perioder dammsuger jag ex hallen var och varannan dag för att barnen springer in och ut? Köket likaså. herrgud har du inget vettigare att bry dig om än att Paula småstäder?

 2. Angelica

  Städning? Ni städar väl inte själva så varför springer du runt och småstädar? Var inte länge sen Hugo gjorde ett inlägg om att ni använder Hemfrid och du har också för länge sen skrivit nåt om ett städbolag om jag inte har fel?

 3. Rebecka

  Jag håller med om precis allt! Bortsett från var sak på sin plats.. jag har gärna plåster tex i ett å samma skåp, men kaoset i de skåpet finner inga gränser 🤦🏽‍♀️😅 men listor listor listor! Kalendern e fulltecknad å om jag inte ställer larm å anteckningar så existerar de inte i min värld. Jag förstår inte hur folk som inte städar varje dag, använder digital kalender och gör matlistor får vardagen att gå ihop 😉 jag handlade på nätet första gången denna vecka å fick precis mess från chauffören om att maten står hemma utanför dörren, spännande!

 4. Sofie

  Ni som äter mycket ute. Skulle vara kul om du kan du göra en lista på bra restauranger i Stockholm? 😊 typ en top tio, budget, lux, mysig, eller något liknande. Skulle behöva lite inspiration för att hitta nya ställen 😊

Visa alla 4 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com