TankarTips

Min upplevelse av Frantzén

Jag vet knappt vart jag ska börja. Upplevelsen av Frantzén var något utöver det vanliga och upplevelsen skiljer sig från det jag tidigare har upplevt. Att käka ute är bland det trevligaste jag vet och jag är en riktig restaurang-junkie. Ni skulle se min lista där jag antecknar ställen jag vill testa (🙈) där Frantzén stått med länge.

Det började med att vi blev ledda till lounge delen. Där beställde vi Champagne och åt grymt goda kanapéer. Här bakom Simon ser man en glimt av loungen. Personalen berättade att restaurangen tidigare var ett kontor och att loungen är byggd i en gammal vindsvåning. Eftersom att vi var fem satt vi lite utspritt men ändå nära

Det här var Frantzéns tolkning på en klassisk råraka och det vart som en explosion i munnen Och den explosionen i munnen vart återkommande. Det var sammanlagt 17 serveringar och varje tugga fick smaklökarna att jubla. Vissa smaker var bekanta men ändå kom den återkommande explosionen. Det var inte köttbullar och makaroner där man är van vid smaken.

Vi fick se dagens råvaror innan vi satte oss till bords i matsalen Jag har varit på avsmakning tidigare och känslan hos Frantzén skiljde sig enormt. Dels att det var ett öppet kök och att man hela tiden kunde kockarna arbeta. I bakgrunden spelades härlig musik med lite tryck i, inte den typen av musik som gör att det känns stelt och tråkigt. Vi hade samma service som serverade oss, och dom var hur trevliga och proffsiga som helst.

När mat och dryck presenterades kom en liten bakgrundsinformation vilket var intressant och inte uttråkande. Maten i sig var enkel och det kändes inte som att dom ville göra några konstigheter. Utan här tillagades grymma råvaror på ett kärleksfullt sätt som resulterade till smakbomber i munnen.

Det serverades bland annat:

Havskräfta med krisigt ris, rostad aubergine & misosmör

Chawnmushi, kungskrabba, vaktelägg och sjöborre i lagrad buljong Piggvar, svart tryffel, oxiderat vin & knivmusslor French toast med entrecote & japansk senap Glass på gurka & tarte tatin
Vi åt konstant i fem timmar och det kändes som att man var en del av en välspelad teater. Stämningen var på topp och vi drack en massa goda viner. Besöket hos Frantzén var värd varenda krona och jag förstår att detta anses vara en av världens bästa restauranger med sina tre Michelinstjärnor 🌟🌟🌟Tack alla inblandade för en fantastisk lördag & alla hjärtans dag lunch. Jag måste fortfarande smälta upplevelsen och kan inte svara på vad jag tyckte var allra godast. 15e mars öppnar Björn Frantzén sitt nya brasserie Astoria, och även den krogen står uppskriven i min lista.

Om förväntningarna innan besöket var skyhöga krossades dom absolut av själva upplevelsen. Detta är något man måste uppleva själv och jag rekommenderar varmt en sittning på Frantzén!

13 Kommentarer

 1. Pelin

  1-Franzén ; Sveriges bästa restaurang utan tvekan.
  2-Du är Sveriges bästa bloggare utan tvekan
  3-Du ser fantastiskt ut som alltid .
  4-Du och Hugo passar ihop perfekt …
  5-Ni har så söta och smarta barn…
  ❤️

 2. e

  Ni satt utspritt men ändå inte? Eftersom du trycker dig välldigt nära den killen du inte är gift med räknas de inte tycker jag… förstår inte att man kan bryta mot restriktionerna på detta viset och bara ignorera. Du skrev i tidigare inlägg om just restriktionerna och att det är så annorlunda nu när man inte gör något?? bullshit?

 3. Amanda

  Men vilken DRÖÖÖÖÖM, har denna på min lista att äta på när jag fyller 30 (vilket är nästa år). Så kul att ni varit där och gillade det!
  Och vad snygg du var, on fire!

 4. Linn

  Varför är du så ledsen på bildena? Varför kan aldrig Hugo vara ensam med bara dig? Varför måste ni hela tiden vara med andra? Aldrig finner på något ensamma?? Kan inte Hugo vara ensam med dig?

  1. Liza

   Ehh han är ensam med Paula ”ganska” mycket tror jag … ehh dom bor ihop? När barnen är i skolan? Vilken fånig kommentar. Tycker inte hon ser ledsen ut. Hon kanske har lingonveckan och då kan man ju vara lite däven. Eller måste man se superdupermegajätteglad ut på alla bilder? Är det ett krav från dig? Jesus …

  2. Ella

   Men herregud Linn vad är det för kommentar, så aggresiv och privat. Tack paula för en trevlig och varierande blogg! Har verkligen börjar uppskatta den mer de senaste månaderna, det märks att du lägger mycket omsorg på ditt jobb.

  3. Natalin

   Lite onödig kommentar. Varför så nyfiken? Jag och min man äter hellre med andra par och det betyder inte att man är olycklig för det utan att man kanske gillar att umgås med fler.

  4. Elin

   Alltså jag som inte ens är Paula blir så himla illa till mods av kommentarer som din. Vem är du att säga att Paula ser ledsen ut? Dessutom i en text där hon noggrant beskriver hur lycklig hon är efter helgen som varit. Så himla himla trist. Att influensers också bara visar upp en bråkdel av sina liv är visst inget någon tar hänsyn till, så vad vet du om deras egentid och inte. Jag kan bara ta för mig själv, men i ett förhållande med barn så består vardagskvällar av inget annat än egentid med sin partner. Kan inte tänka mig något trevligare, efter det året som har varit, än att få spendera en helg med mina bästisar! Längtar tills det är vår tur att hitta på något sånt kul med våra vänner ❤️❤️❤️

Visa alla 13 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting