Tips

Mer än bara korv

Sociala medier präglas av bilden om den perfekta ytan. Framförallt under December och Januari månad. Allt ska hinnas med, man ska ha allt under kontroll och på det ska man under dygnets timmar se perfekt ut. Vilka försöker vi lura? Hemma hos oss har vi inte julpyntat i år. Vi har renoverat och ska bort över jul så det enda som antyder på att det snart är jul hemma hos oss är en liten tomte. Vi har bakat pepparkakor. Fast i november bara för kul. Jag och Hugo njuter av att inte julstressa! Annat är viktigare och det jag vill få fram är att vi som lever på sociala medier inte är perfekta. Vi är en vanlig familj med lite extra krut. Jag, Hugo och Molly är glada individer som har nära till skratt, ser på livet lätt och vi försöker göra något av varenda dag som passerar.

I samarbete med Preem och kampanjen #meranbarakorv kommer jag den 29e december utse 3 vinnare här på bloggen. Preem vill då rycka ut med Middagsakuten och hjälpa fler operfekta familjer där ute som kanske inte hinner med allt. Det kan vara kul att testa en annorlunda middag som består av varm pulled pork, goda sallader, stenugnsbakade pizzor för att visa att det finns mer än bara korv på Preem!

Hur gör du för att delta? Jo här i kommentarsfältet vill jag att du berättar varför du och din familj inte heller är den perfekta familjen. Dela med dig med en rolig historia. Det kanske har hänt något riktigt komiskt =) Du kan även tävla på Instagram och Facebook. Dela din historia där också och tagga #middagsakuten och #Preem. Tävlar du på Facebook och Instagram så har du dubbel chans att vinna eftersom att fler vinnare utses därifrån.

Vill du läsa mer om denna kampanj så kan du klicka här. Där finns det bästa historierna samlade från middagsakuten för att folk faktiskt ska kunna njuta över att det finns fler där ute som inte är perfekta. Lycka till!

17 Kommentarer

 1. Katja Själander

  Jag jobbar som kyrkomusiker i Saltsjöbadens kyrka. Varje år på julaftonsmorgon kl 10.00 har vi samling vid julkrubban som jag spelar på och mina 4 pojkar agerar som herdar bl a. När samlingen är avklarad då är det bara köra hem och fira jul! Men julaftonen 2007 låg det en bräda med vassa spikar på mitt på Saltsjöbadsleden . Som vi körde på förstås ! Och fick punkan:-( Och där stod vi hela familjen och ville bara komma hem till Gustavsberg för att äta julmat, titta på Kalle Ankan, få klapparna. Taxibolagen hade också fullt upp men till slut skickade de en bil och vi lämnade bilen och kom hem. Hemma hade vi reservdäck och maken fick åka tillbaka, byta däck och köra hem till slut. Någon julmat hann vi inte förbereda utan blev tvungna att beställa pizzan! Nu vet vi att Preem kan lösa problemet åt oss! Men Vilken julafton! Sedan dess kolar vi alltid efter brädor med vassa spikar i på vägen hem från Saltis och från samlingen vid krubban.

 2. Julia Svärd

  Det var förra året som jag och min familj skulle göra panerad torsk med potatis en fredagskväll. Vi hade köpt riktigt fin, färsk torsk den dagen och vi alla såg fram emot en mysig kväll. Vi 4 barn satt i soffan och pratade medan mamma och pappa höll på med maten. Helt plötsligt hör vi ett högt skrik från köket: AAAHHH!!. Jag och min syster springer in i köket för att se vad som händer. ”Det var ingenting” säger pappa innan han inser att vi SER vad som ligger i vasken. DET ÄR EN LÅÅNG MASK. Vi alla samlas runt den 10cm långa, gråa masken och jag får kämpa för att inte spy. Den har alltså krupit upp ur fisken och det är bara att slänga allting. Vi slänger oss i bilen och åker till Mcdonalds Drive-Thru och köper hela middagen där istället. Det blev inte riktigt som vi tänkt oss den kvällen, men oj vad vi har skrattat åt det i efterhand. Tur i oturen var att mataffären där vi köpte torsken betalade våran mat från Mcdonalds =)

  God jul och kram!

 3. Sanna

  Har en nyfiken fråga , som jag velat ställa till alla er toppbloggare . Jag förstår om du inte orkar svara men jag chansar 🙂

  Hur är det egentligen att gå ifrån att skriva en vanlig blogg , till att bli riktigt stor och populär , och helt plötsligt så blir det flera ggr i veckan inlägg som handlar om tävlingar / samarbeten / etc . ?

  Jag blir på riktigt matt i hela skallen av att kolla blogovin och se att 9 av 10’s inlägg handlar om någon tävling / utlottning / tips / samarbete ,

  Men jag undrar hur det är för er – som ”måste” skriva det ?
  Tar det mycket tid, är det irriterande eller bara roligt ? Önskar man att man slapp någon gång eller ser man det bara som en skön inkomstkälla ?

  Detta är absolut ingen kritik eller något emot dig eller någon annan , mer en undran ifrån någon som knappt orkar skriva ett inlägg i veckan och blir glad av ” du har en ny kommentar ” 🙂 🙂 haha .

  Beundrar dig och tycker du är fantastisk , ha en underbart god jul , massa kramar ifrån tjatgumman 🙂

 4. Jackie

  Vi är en trio med en fjärde på väg. Karln bakar inte och jag orkar inte. Illamåendet är så kraftig så om jag inte skulle kräkas på degen så skulle jag småäta den så det inte blir nåt kvar att ringla! Eftersom graviditeten är så tidig än så tvekar vi att berätta för släkten och vänner inför julafton och nyår – vad blir min vita lögn? Vi ska ha mellandagslunch med min familj, jag funderar på allvar att köpa mat från restaurangen här bredvid och slänga fram nån glassbytta till efterrätt. De kommer tycka att det är mycket märkligt att jag inte har bakat då jag jämt gör det… Jag har köpt ett doftljus iallafall som luktar julbak, haha!

 5. Sara

  Denna jul kommer både jag och min syster befinna oss på resande fot under julhelgen och det blir första året vi inte firar tillsammans med våra föräldrar och släktingar. Mamma och pappa tänkte därför att det kunde vara skönt att komma bort från julstressen och bokade rum på hotell under några dagar över jul. För någon dag sedan fick de dock reda på att min moster, som vi alltid firar med annars tillsammans med min mormor, även hon hade gjort andra planer men tänk att mormor kunde fira med mina föräldrar. Så mamma och pappa har fått avboka hotellet och ska fira jul med mormor hemma istället. Det blir inte alltid som man tänk sig helt enkelt men säkert en riktigt god jul för det! Ännu godare blir den med mer mat! Hehe

 6. Emmy Holm

  Hej fina Paula med familj!
  Min familj är det full rulle på hela tiden, vi är 6 st och tycker inte om att sitta hemma och rulla tummarna. Jag, min tvillingbror på 17 år och 2 äldre systrar har våra vänner, intressen & jobb medan mamma och pappa har sitt! Till råg på detta har vi världens finaste hund, Nessie. Allt detta funkar på något vänster, men, såklart önskar framför allt mina föräldrar att vi oftare hade tid att laga mat tillsammans och avnjuta en måltid alla 6, vilket händer ungefär 1 till 4 gånger per år haha. Perfekta? Nej. Älskar vi varandra ändå? JA! Därför vore detta helt underbart 🙂 Vi får det att funka, även om det känns som man bor på ett bed and breakfast till och från!

 7. Amelia

  Förstår att man inte vill pynta när man ska iväg och vill inte kritisera men tänker att det kanske inte är så stressigt att sätta upp en julstjärna eller ljusstake för att liksom..introducera Mollie till julen. Julen måste inte vara så stressig och bara för att samhället har krav på en måste man inte bojkotta julen men ni gör ju som ni vill 🙂

 8. Modevärlden

  Jag håller med dig men samtidigt så måste man ju få julpynta, baka och städa utan att det innebär att man försöker vara perfekt. Det handlar ju om att hitta en balans och att göra det för rätt sak – sig själv och sin familj.

  Missa INTE http://www.modevarlden.se idag där jag ger er mina absoluta favoritbloggar som inspirerar så mkt!!!

  Kram Johanna

 9. Emelie

  Hel ofattbaert att du som är så vettig vill stödja en av världens största bensinstationer att sälja skitmat som folk inte ens mår bra av- bara för att de ska tjäna ÄNNU mer pengar. Vartifrån kommer ens köttet de säljer? Kan du stå rakryggad bakom deras mat? och skulle du vilja ge Molly den maten?

 10. Sara

  Hej! Min familj består av mamma, syster, jag och 7 katter, 1 kanin och min hamster, så lite knasig familj kanske, så mat(inklusive korv haha) går för gämnan här med alla djur! 😀 så en perfekt jul med god mat skulle vara perfekt!

 11. Ida bäck

  Detta skulle jag vilja vinna! Min familj består av mig, min sambo och vår underbara lilla Charlie på 2,5 år. Jag och min sambo jobbar väldigt mycket båda två, jag inom äldrevården och han inom Handels. Jag pluggar dessutom på 50 %, så det är mycket som ska hinnas med! Varenda sekund vi kan spenderas med vår son, och vi alla tre älskar god mat oc lilleman älskar att vara med och laga maten. Ibland kan det dock gå väldigt fel…; en gång skulle vi laga mat jag och sonen tills pappa i huset kom hem, vi skulle äta fläskkotletter, klyftpotatis och sås med kokta grönsaker men det slutade med att pappa fick köpa pizza på vägen hem istället.. Varför? Jo, lilleman tyckte det var en himla bra ide att dra bort alla vred på spisen/ugnen medans jag skalade potatisen, och oteknisk som jag är så lyckades jag inte sätta tillbaka dom… (Detta var vid 18 på kvällen, så det var ingen mening med att börja med maten efter att pappa kom hem vid 18:30..,)

 12. Linda

  Som tokstressad tre barnsmamma har man många järn i elden samtidigt! Laga mat är emellanåt så tråkigt och det är alltid någon av kottarna som vägrar äta dagens middag och ja, makaroner och falukorv börjar jag kräkas på!!!! :)))) hjäääälp!

 13. fiffiz

  Tycker ni gör helt rätt i att göra julen till er egen. Önskar också att vi kunde vara bortbjudna så jag slapp stå med allt stöket. Gav som förslag att vi skulle ta ungarna o lägga in oss på hotell. Fast ingen nappade här. Sen kommer detta problemet med julmaten, man äter ju inte ens hälften och jag själv gillar inget av det speciellt mycket.

Visa alla 17 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting