Dagens mat

Mat för latmaskar

Under veckan som gått har vi lagat middag ur Simon Skölds kokbok ”Mat för latmaskar”.

Ikväll käkade familjen Lax i ugn med sötpotatisrösti

 

För ca fyra personer behöver du: 

4 laxfiléer
2 msk olivolja
Salt och peppar
2 sötpotatis
1 röd lök
Fyra ägg
2 dl riven ost
1 msk smör

Sås:
2 dl kesella
1 dl creme fresh
1 krossad vitlöksklyfta

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 225 grader.

-Lägg laxen på en plåt och ringla över olivolja samt krydda. Låt stå i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
-Riv potatisen med den grova delen av rivjärnet och finhacka löken. Blanda potatis, ägg,lök,ost till en smet.
-Värm stekpannan med smör och gör små plättar av smeten, stek tills de blir krispiga!

1 Kommentar

  1. Maria

    Hej! Nu har jag testat detta recept. Katastrof!!! Haha blev pizza istället. Det tog lång tid att göra också. Tyckte ni verkligen att detta var gött? Ni var säkert bättre på att tillaga den där röstin än vi. (Grinsmile emoji)

×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting