Recept

Ljuvlig laxpasta med zucchini och morot

Mmm, det här vart gott! Himla fiffigt att riva grönsaker och ”lura” barnen genom att förklä grönsakerna med annat som dom gillar. Vill man ha laxpastan krämigare kan man addera mer créme fraîche men jag tyckte att det vart gott med lite mindre just den här gången.

För fyra portioner behöver du:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 zucchini

2 morot

1 citron

500 gram lax

Pasta

1 burk créme fraîche

1 grönsaksbuljongtärning

Salt

Peppar

Olivolja

Gör såhär:

Sätt på pastavattnet och skiva löken tunt, pressa vitlök och riv zucchinin och morötterna. Riv citronzest och dela sen citronen i delar.

Fräs löken i en stekpanna på medelvärme och addera pressad vitlök och rör om i ca 3 minuter. Häll i riven zucchini och morötter och fräs i ytterligare 3 minuter.

Skär laxen i kuber och salta/peppra innan du tillsätter laxen i stekpannan med grönsakerna. Stek i ca 7 minuter tills dess att laxen är genomstekt.

Häll över pastan och en skvätt av pastavattnet i stekpannan tillsammans med crème fraîche, citronzest och grönsaksbuljong. Blanda och smaka av med salt och peppar.

Garnera med dill och citronklyftor 😋

0 Kommentarer

×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting