Tips

Livets apparat- En Crockpot

Som jag har cravat efter en sådan här apparat, en Crokpot!

I helgen var det medlemsdagar på Cervera med 25% rabatt på allt. Jag såg rabatten, jag såg något som jag länge har velat ha och jag slog till. Och det är jag så himla glad över för att misstänker att min nya apparat kommer att användas flitigt både under hösten och vintern.

Jag köpte min crockpot igår och har redan hunnit laga en middag med den och jag blev snabbt stormförtjust. Jag älskar det faktum att vi redan på morgonen kan starta processen med att laga mat medan vi gör annat och när vi kommer hem möts av färdig middag. Igår härjande jag runt både inomhus och utomhus. När man kom in möttes man av en ljuvlig doft och det kändes sådär härligt hemtrevligt. Att det luktade god mat på en söndag.

Receptet på den allra första måltiden kommer upp lite senare idag.

Vad är en crockpot?

Crockpot är en gryta gjord av sten som värms upp långsamt med hjälp av elektricitet. Grytan står alltså i en ram och min har förinställda temperaturer och en timer. Det bästa är att när tiden är slut slås det automatiskt om till en funktion som gör att maten hålls varm. Du kan läsa mer om funktioner HÄR.

Det enda minuset jag kan komma på såhär långt är att den tar mycket plats, men jag ser fram emot mer mat ur den här slökokaren.

Förbered er redan nu att jag kommer utgå mycket ifrån den här framöver och hit me era bästa Crockpot recept😍.

4 Kommentarer

 1. Julle

  BBQ pulled pork!!
  Fläskfilé (2st för 8portioner)
  2 äpplen
  2 röda lökar
  Vitlök
  Salt/peppar (svart+vit)
  Lagerblad
  Kanel
  Cayenne peppar
  Rökt paprika
  Sweet chili
  Dijon senap
  Kyckling buljong
  Kanel
  Rödvinsvinäger
  Socker (gärna brunt)
  Vatten
  Ketchup
  Persilja+basilika+oregano

  Kör i allt i grytan, häll på vatten så köttet täcks och koka på hög värme i minst 6 timmar. Vänd köttet med jämna mellanrum.

  När det kokat färdigt lägg kött+äpplen+lök i ugnsfast form och ”shredda” med två gafflar. När allt är separerat ös på med sky från grytan, inte för mkt du kan fylla på mer allt eftersom, och häll på en generös dos med er favorit BBQ sås. Grilla i ugn i ca 15-20 min på 180-200 grader tills köttet börjar bli lite krispigt och får yta. Ha på mer sky/sås om det blir för torrt. Servera och njut! Jag freestylar mina recept så har inga exakta mått men gå bara på känsla så blir det bra.

 2. Elli

  Vi köpte en häromveckan med, gjorde pulled beef för några dagar sen. Så gott! Perfekt när man som vi har mycket stekar osv i frysen som annars lätt blir liggande. 😃

Visa alla 4 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting