Dagens mat

Krämig tonfisk & Quinoasallad

Quinoa kan man göra massa goda sallader på! Den här krämiga varianten måste ni testa!

Jag blir typ arg om jag käkar en sallad ute och den inte är tossed, alltså kastad. Jag tycker att det är godare att ha dressing över hela salladen, och inte bara på toppen så jag brukar alltid börja med proteinet och dressingen i en djup skål för att sedan fortsätta med grönsaker och avsluta med kolhydrater. Och med slevar blanda allting innan jag lägger upp salladen på ett uppläggningsfat.

För ca 6 portioner behöver du:

3 dl Quinoa

4 burkar tonfisk

6 ägg

5 dl creme fresh

2 rödlök

2 vitlöksklyftor

Bladspenat

1 gurka

Cocktail tomater

Morötter

2 paket kikärtor

2 paket fetaost

Saften av en halv citron

Salt

Peppar

Olivolja

Gör såhär:

Koka Quinoa enligt förpackning och koka ägg. Börja med tonfiskröran genom att hälla ned tonfisk, två hackade rödlök, två vitlöksklyftor och creme Fresh i en bunke. Blanda och krydda.

Fortsätt med att hacka ned grönsaker och blanda ner i tonfiskröran, och häll sedan ner quinoa. Blanda och smaksätt med saften av en halv citron, olja och kryddor. Servera salladen med ägghalvor på toppen?

4 Kommentarer

  1. Charlotte Tiderman

    Hej
    Låter gott – lite oväntat med fetaosten. Vad hände med den? Strödde du ovanpå eller finns den blandad med resten av ingredienserna?

Visa alla 4 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting