Recept

Krämig pestogryta med kyckling, spenat och tomat

I helgen hade jag världens inspirationstorka till mat i veckan. Vid sådana tillfällen är det tacksamt att man har en blogg med ett arkiv på över åtta år med en egen flik för just recept!

Likaväl som jag hade glömt bort proteinrik lax med saffran och tomat så hade jag glömt bort den här krämiga pestogrytan!

Hur gott är det inte med pesto?

Och den här grytan skulle jag säga är topp tre godaste jag någonsin har lagat. Den går hem hos både vuxna och barn, och funkar fint i vardagen men också som något gott att bjuda på.

För ca fyra portioner av min krämiga pestokycklinggryta med tomat & spenat behöver du:

1 paket strimlad kyckling (ca 600 gram)

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 paket bladspenat (ca 70 gram)

1 paket cocktail tomater

4 generösa matskedar pesto

1 burk créme fraiche

250 ml matlagningsgrädde

3 msk flytande kycklingfond

Pinjenötter

Salt

Peppar

Gör såhär:

Hacka lök och pressa vitlök. Stek i en gryta. Stek kyckling separat i en stekpanna tills det att kycklingen är genomstekt. Häll ned kycklingen i grytan med löken. Rör ner grädde, crempa, pesto och kycklingfond & krydda och låt grytan sjuda under ett lock en stund.

Halvera tomaterna och häll ned i grytan tillsammans med spenaten.

Servera och toppa med rostade pinjenötter😋

Annons

6 Kommentarer

Visa alla 6 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting