Dagens fråga

Kommer allt på vårt bröllop vara sponsrat?

I förra veckan bemötte Hugo kommentarer angående vårt bröllop och om allt kommer vara sponsrat. Jag tycker han sa det mesta som vi båda tänker men vill ändå ge min kommentar på det hela.

Som ni kanske kommer ihåg fick vi frågan om att vara med i ett tv-programm där de skulle sända hela vår väg till altaret. Vi, eller mest jag, var lite lockade först att vara med i en stor produktion på det sättet och funderade några varv men landade sen i att det inte kändes helt hundra med den sortens upplägg. Vår stora dag vill vi inte behöva tänka på omtagningar eller att göra inslag och tänka content på det sättet. Det kändes för intimt och för mycket när det väl kom till kritan. Så vi tackade nej. 
Ganska snart inpå kom frågan från min portal om att göra en jättesatsning på vårt kommande bröllop och bygga som en contentsida där man kunde följa oss hela vägen. En contentsida är som en egen sajt där man samlar köpt material som artikar och annonser ihop med sånt som vi influencers producerar och binder ihop det snyggt. Jag förstår absolut hur tankarna gick och fattar businessen som låg bakom och det är verkligen en bunt grymma kvinnor som tänker på allt där jag ligger men där kände jag bara nej nej nej! Då skulle vi sytt ihop allt från brudklänning till tårta till dekorationer till makeup och hår och lokal och ja allt ni kan tänka er. Det hade blivit väldigt fördelaktigt för oss för då skulle vi få typ allt gratis + få betalt för att göra reklam men det skulle också kräva att vi ställde upp på allt och var OK med olika samarbetspartner och att anpassa vår stora dag efter massa företag och content. För mig kändes det som att det skulle döda allt det roliga och pirriga med bröllopet och planeringen – det skulle bara bli arbete och inte vår egna festdag vi planerade för. Så det var inte alls svårt för mig att säga tack men nej tack och självklart respekterades det.

För mig är min bröllopsdag något jag vill kunna bestämma själv över med Hugo. Jag vill också känna en frihet i att kunna koppla av (så gott det går) under själva dagen och inte tänka på att ”vi måste fota XX och XX och filma XX”. Jag vill inte att mitt bröllop ska kännas köpt utan som våra personligheter med allt vad det innebär. Samtidigt är det komplex för det livet vi lever med våra jobb är att leva content hela tiden. Våra dagar går ut på att skapa innehåll som ni tycker om att ta del av och att släppa in er i våra liv. Och vi kommer ju dela med oss av bröllopet också så jag förstår att gränsen för vad som känns köpt och inte kan kännas diffus. Om jag delar med mig av tårtprovningen betyder det inte att tårtan är gratis utan att jag skapar innehåll till bloggen. Det öppnar dörrar för oss att få mycket gratis och att göra bra dealar men vi sätter själva gränsdragningen för vad som känns okej för oss och säger nej till mycket. Som brudklänningen – den ville jag bekosta själv och inte få spöns. Sen älskar jag By Malina och deras klänningar och är flitig kund där, jag hade säkert kunnat få den sponsrad om jag velat men för mig känns det bättre att betala den själv. Sen skriver jag gärna vart den är i från och visar den men jag har ändå betalt den självt och gör det på mina egna villkor.

Vi kommer ha en foodtruck på bröllopet och den fick vi offert på häromdagen, den kostar rätt mycket för att få till vickning till över 100 personer och det är en kostnad vi står för själva. Fakturorna för bröllopet rullar in hela tiden och att fixa bröllop kostar, helt klart. Majoriteten av allt står vi för själva. Men vi har också löst det bra till exempel med att vår lokal inte har alkoholservering själv så det får vi ta in på egen hand och där tror jag vi spar rätt mycket pengar. Sen lever vi ju liv som gett oss många kontakter och företag som vill jobba med oss och även om vi inte vill ha samarbeten kan man självklart få till bra deals med rabatter. Företagen vet ju att vi kommer dela med oss av dagen så även om vi inte går med på att marknadsföra dem specifikt vet dom att dem kommer synas på olika sätt. I dom fall vi gör samarbeten annonsmärks dom såklart, vi har öppnat upp för ett fåtal som vi känner oss bekväma i att de låter oss välja själva och ett upplägg vi är bekväma i. Som Guldfynd exempelvis. Eller som myperfectday som kommer stå för alla våra dekorationer. Är det ett samarbete kommer vi inte hymla med det men vi kommer visa upp allt möjligt ändå just för att vi lever som vi gör och vårt liv och jobb är just att dela med oss. Det här är vår stora dag och ni som följer oss dagligen kommer få ta del av den i våra kanaler – inte allt såklart men ni är också med på ett hörn 💕

 

9 Kommentarer

 1. Aldona

  Tycker det är klokt tänkt av er! Det är ERAN dag och det ska såklart kännas bra för er! Sen om man vill ingå vissa samarbeten är det väl inget fel med det heller!! 🙌🏻

 2. Malin

  Jag har inom mitt yrke haft att göra med bloggare och andra ”kända” människor. Dessa ber oftast om att få spons, dra ner på pris osv. ”Ni kommer ju faktiskt synas på min blogg”. Tycker nästan det kan bli lite äckligt girigt ibland. Det är inte bara företag som erbjuder spons, oftast är det personerna i sig som tjatar om spons. ”Hur mycket kan ni sponsra? Nej då väljer vi ett annat företag”.

 3. Lisa

  Hej! Jag älskar dina tränings inlägg och att få se dina resultat. Blir peppad och inte det minsta offended…. Däremot så tycker jag att det blir konstigt när du samtidigt lägger ut inlägg om att : en kropp är en kropp??? Du kommer med all sannolikhet komma med i gladiatorerna pga att du är du oavsett hur du ser ut….Sen undrar jag hur du tänker kring kosten runt dina barn? Att du äter en sak och dom en annan? Fortfarande inget dömande då jag själv äter veg och min övriga familj äter kött, bara nyfiken 🙂 ska bli kul å se dej i gladiatorerna😀

 4. Felicia

  Jag tycker att det är sjukt oansvarigt att göra reklam (få spons) för alkohol. Det finns en anledning till att konsumentverket har så stränga regler när det gäller marknadsföring av alkohol.

  1. Emma

   Hon säger väl inget om att göra reklam för alkohol? Tolkar det som att de kan köpa in alkohol själva ist för att betala restaurangpris – alltså köpa från systemet och ha egen bar. Mkt billigare så än direkt från lokalen.

 5. Dita

  Känner du aldrig att ni vill behålla något för er själva, något som inte behöver delas med allt och alla, som tex nu med erat bröllop? Bara för att ni är influencers och delar med er av allt annat i livet, varför behåller ni inte intigritet och intimiteten i ett bröllop genom att inte visa, tror inte nu skulle få mindre följare för det, snarare mer respekt för det valet ni gör, sen att ni inte får rabatter och gratissaker, men klarar andra medelinkomsttagare att bekosta ett bröllop så löser ni det lätt!! Lägg jobbet åt sidan någon gång och behåll nåt så intimt som ett bröllop för er själva tycker jag. En bild på er som brudpar, kanske en bild på festlokalen, men mer behöver vi faktiskt inte se.

  1. Fia

   Uppenbarligen känner de inte så, då skulle de inte göra det. Om de inte tycker att deras integritet eller intimitet får lida utan bara tycker det är kul att dela så gör dem det, inte upp till dig. Oavsett om det ger fler dller färre följare.

Visa alla 9 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com