Allmänt

Just nu

By Malina & Sensai Beauty bjöd in till en härlig jullunch på Diplomat- Det är kallt ute idag! Måste packa med mitt underställ för helgens tripp till Norrköping och Kolmården Väl på plats piffade Sensai upp mig med deras härliga smink. Det kändes tacksamt, efter nästan en veckas vabb har ringar under ögonen gjort avstampWow! Älskar By Malinas senaste Holliday kollektion ?

Känns fortfarande konstigt att det inte längre står Uribe eller U bakom mitt namn Det är så himla mysigt på By Malinas tillställningar, trevligt att träffa en massa gulliga branschkollegor❣️Bjöds på en magisk spetskålDet var magiskt gott men köpte en smoothie när jag gick från lunchen, Pulkan vart inte mätt?Sensai berättade om hudvård såhär i vintertid. Att huden reagerar annorlunda i och med att det är kallare och mörkare. Dom sa en jämförelse som fastnade i mig. ”Precis som du drar på dig en vinterjacka, så bör du tänka med din hudvård också”.

Fick smått ångest för att jag inte har boostat min hy med mycket återfuktning eller fett denna höst/vinter. Fick med mig en återfuktande kräm som jag tänkte spa:a med på hotellet ikvällJulstämningen var på topp

Men det lustigaste hände när jag var påväg mot bilen igen efter lunchen! Jag går på trottoaren och mot mig kommer en mötande man. När vi kommer upp jämnsides stannar han till och skriker:

”FITTA HORA KUK”

& sen gick han vidare. Jag blev så rädd att jag höll på att svimma. ”Öööh okej?” tänkte jag och gick vidare. Han såg inte hundra procent frisk ut så tänker att han måste haft Touretts.

Tack för dagens ”fitta, hota, kuk” // Nu ska jag hämta kottarna och packa det sista för vår sagojul på Kolmården❣️

33 Kommentarer

 1. Therese

  Asså folk är så konstiga!! Alla ni som kommenterar tror ni på allvar att Paula menar något illa? En person som skriker fitta hora kuk till någon är inte frisk! Varför tänker ni inte på hur Paula mår? Klart som fan att hon blir livrädd! Det är fan inte okej att en sån person går ut själv helt ärligt! Råkade ut för en sån här person när jag var ute med mina tre barn! Hon kom fram till mig ända upp så vi nästan rördes vid med näsorna och sa hora hora! Det var fan inte okej, hade jag inte haft mina barn med mig hade jag puttat väck henne eller kanske till och med smällt till henne! Blev livrädd och ingen ska bete sig så mot mig framför min barn! Oavsett diagnos/sjukdom eller vad fan det nu än är!
  Kan man inte bete sig så borde man ha en någon person med sig som ser till att man inte hamnar i knipa! Ja det kanske är en sjukdom MEN då får man ha en person med sig som kan förklara detta och ser till att man inte råkar illa ut!

  1. Anonym :)

   Nej, jag tror inte Paula menar något illa. Ingen uttalar sig jämt perfekt och jag är definitivt inget undantag men man kan ju ändå upplysa om saker.

   Samtidigt är det svårt att ”en sån person” inte ska kunna gå ut ensam… vi vet inte om han bor på ett boende, ensam eller hur det ligger till. Han kanske inte är beviljad en personlig assistent, ska han aldrig kunna röra sig utomhus? …..
   Jag hoppas Paula mår bra, men han verkar ju ha varit ofarlig och inte nuddat henne fysiskt..

   Sen så kanske det inte ”är friskt” att säga fitta hora kuk upp i någons ansikte – men det som just jag ville poängtera kändes fel med Paulas text var det faktum att han inte *såg frisk* ut för jag tycker det är lite otrevligt sätt att uttrycka sig på…..

   Tack för din blogg Paula, jag älskar den 🙂

 2. Caroline

  Min son har tics men inte tourettes. Han har enklare motoriska tics som innebär att han blinkar med ögonen och ibland rör huvudet lite i sidled. Jag har varit orolig att han ska få även Tourette så småningom. Redan nu frågar andra barn varför han blinkar. Blinkande gör det också jobbigare för honom då han har idrott. Min son ser helt vanlig och fin ut och skulle han få Tourette så ändras ju givetvis inte hans utseende. Det finns fina, informativa videos om Tourettes på youtube. Lärde mig väldigt mkt av att kolla på dessa. Ungdomarna som har detta är så starka för det är verkligen tufft för dem, att skilja sig från normen.

  1. Anonym :)

   Jag tänker det varje gång jag ser någon med tourettes, hur himla stark den personen är!
   Jag tycker det är beundrandsvärt, jag vet inte hur jag hade tacklat en sådan situation.. Om det var jag, jag tror jag hade tyckt att en sådan diagnos varit extremt jobbig…. Dom är verkligen starka!

 3. Linda

  Han såg inte hundra procent frisk ut så tänker att han måste ha touretts???

  Min ena dotter har tourett och hon ser ut som vilken tjej som helst. Man ser absolut inte på henne att hon har tourett.
  (Tack o lov inga fula ord)
  Visste inte ens att man kan se på folk att dom har det?

  Otroligt dumt skrivet.

 4. Denise

  Det är helt sjukt att nuförtiden kan knappt säga ”fis” innan alla dömer en, hoppar på en, anmäler till socialen eller säger att man är en hemsk människa.
  Ni borde ta och chilla lite, tycker ni att hon gör ”misstag” alldeles för många gånger, sluta läs hennes blogg?
  Jag har följt Paula sedan hon började dejta Hugo, och inte en enda gång har jag kommenterar hennes inlägg förrän nu, och inte pågrund av hennes brist på kunskap angående diagnosen, utan på grund av er, blir så trött på er människor som inte har ett annat liv än att ”sätta folk på plats” för att framstå som bättre på något sätt.
  Det är så oattraktivt. Det fredag för fan, gå ut och ta ett glas vin eller nått. ✌?

 5. Jeanna

  Jag är förvånad över att ingen undrar hur paula mår, för även om en person säger fula ord utan att mena dom så kan det vara jobbigt att vara en mottagare av dessa ord.

  Det kanske inte blev helt korrekt bedömning av mannen, men det är ju paula som har blivit utsatt. Hur himla lätt är det att göra en korrekt bedömning så nära inpå en sån händelse, när man förmodligen fortfarande känner sig lite chockad?

 6. Hillevi

  Kan tänka mig att många med småbarn eller personer vars stora intresse är träning som läser din blogg. Kanske har jag fel, men jag har varken barn eller ser tjusningen i träning, men ändå finner jag något med dig och ditt liv som tilltalar mig och mitt liv. Du skriver dina inlägg så öppet och inte så insnöat på barnen eller träningen, utan om ditt liv. Tycker det är fint. Uppskattat med någon som kan vara öppen med vardagen och att allt inte är guld och gröna skogar, som inte satsar på att ”passa in” i alla läsares olika målgrupper dvs. du vänder inte kappan efter vinden.
  Följt dig sedan du startade din blogg, mer eller mindre i perioder under din bloggtid. Du har växt, du har utvecklats som vi alla bör och ska göra. Men du är fortfarande samma Paula som tog bloggvärlden med storm 2012/2013. Det känns som jag känner dig när jag läser din blogg och det tycker jag tilltalar mig mycket som läsare.

  Ha en fin helg.

 7. Anonym :)

  Gillar också dig Paula!
  Men det känns lite elakt ”såg inte helt frisk ut” för vad betyder det?
  Hur ser man ut då…? Man kan inte uttala allt man tänker och känner 🙂

  1. Sabina

   Tror du menar syndrom? Diagnos är ett väkdigt brett ord. Du kan ju få diagnosen vattkoppor som bu är en sjukdom tänler jag ?

 8. Maria

  Tourettes syns som alla andra skriver inte på utsidan. Min kollega på förskolan jag jobbade hade det och såg ut som vilken människa som helst. Snälla tänk dig för innan du skriver sånt där.

 9. Donna

  Ja ja slappna av vi alla vet att hon inte menade något illa..alla kan utrycka sig fel ibland men att man menar något annat..det är som att folk bara väntar på att hon ska säga eller göra något..sjukt haha?

 10. H

  Haha! Kommer aldrig glömma när jag har ca 18 år o precis duschat efter gymmet när en kvinna plötsligt nästan skriker ”hora” varpå jag skyler mig lite extra med handduken o kort därpå kommer ”fitta” och jag skyndar mig mer än någonsin på med kläderna.. Visar sig sedan att kvinnan är känd där jag bor o har just tourettes vilket jag tydligen helt missat.. skönt att det fick en förklaring iaf, var typ i chock ?.

 11. Leoni

  Det blev nog tokigt nu med tourettes. Förstår hur du menar dock.

  Tourettes är som en tvångstanke, en person med tourettes kan inte låta bli att säga ordet likaväl som en reflex. En person med tourettes kan vara en familjefar, en läkare, en lärare, en bagare eller en förskolepedagog.

  En person med tourettes kan utropa fula bord vid matbordet, för att sedan krama sina barn innan läggning som vilken varm, kärleksfull och snäll förälder som helst.

  Mannen kan ha haft tourettes, och han kan ha haft andra diagnoser som gjorde att han stod ut från normen – Men att koppla ”han såg inte frisk ut” med tourettes är var det blev tokigt och vad dina läsare nu reagerade på 🙂 Kram!

 12. Nina

  Paula du borde ändra i texten, toutettes syns inte utåt. Förstår vad du menar att det hördes som han hade det men du kan aldrig skriva att han inte såg frisk ut pga det. Den var inte bra skrivet faktiskt :/ Hoppas du ändrar ♥ Trevlig helg.

 13. Sofia

  Tourettes är inte en sjukdom utan en neuropsykiatrisk funktionsvariation som inte syns på utsidan. Problematiken uppstår i hjärnan, något som inte påverkar individens utseende.

  Han må ha Tourettes men det är inte därför han ”inte ser 100% frisk ut”.

  1. Emilia

   Paula gör ofta ”fel eller misstag”, det är ofta felstavade ord, uttalanden om saker hon inte har kunskap om osv. Vissa saker kan man såklart strunta i och låta vara, men att ha sådana fördomar och skriva så felaktiga saker om en diagnos känns inte okej.

   Hur roligt hade det varit om alla bara höll med och hyllade hela tiden? Man måste få säga ifrån när något inte är okej. Man får tycka olika och man får diskutera, så länge man gör det på ett bra sätt.

  1. Paula Rosas

   Den här mannen såg inte hundra procent frisk ut, han kanske led av flera psykiska besvär men kan enbart utgå från att han förmodligen hade tourettes baserat på hans plötsliga skrik ”hora fitta kuk”

   1. Isabelle

    Fast i din text kopplar du ihop hans utseende med att han skulle ha tourettes.. vilket är väldigt konstigt då det är omöjligt att se på någon att den har tourettes. Det är ett ganska klumpigt uttalande och du borde ta åt dig av dessa kommentarer istället för att rättfärdiga din text.

    1. tina_bergvall@hotmail.com

     Alla med neuropsykologiska diagnoser ser friska utåt sätt.Därav får dessa personer strida för att sådana som dig finns. Att bli tagna på allvar och ej hånade pga personens diagnos., hur man är, för sig och har för beteenden.

   2. Emilia

    Tar du för givet att alla som plötsligt skriker något har tourettes? Han kan väl lika gärna ha varit påverkad av något eller bara lite ”egen”? Det finns fler psykiska diagnoser än tourettes vet du.
    Håller med nedanstående om att du ofta uttalar dig fel om saker som du saknar kunskap om. Ibland gör du fel och säger fel saker, be om ursäkt istället för att svara som du gör här.
    Vill du att folk ska påstå att du har olika diagnoser baserat på hur du beter dig?

   3. Jonna

    Grattis! Du måste vara den första människan i världshistorien som utifrån en människas utseende kan ställa diagnoser som ytterst sällan syns utåt, dvs psykiska. Nej, det blev dubbelfel för dig Paula här.

 14. Minna

  Jag gillar dig verkligen Paula men ibland uttalar du dig så himla fel om saker. Känner du inte att du är påläst om det du skriver är det nog bättre att du är tyst. Människor med tourettes syndrom ser helt vanliga och friska ut som du, det är ett syndrom som kan yttra sig. En person med tourettes ser inte sjuk ut. Du är vettig och snäll, men så ofta gånger uttalar du dig om saker du inte kan nåt om, och det är nog det enda som gör att din blogg ibland känns väldigt B.

  1. Hanna

   Håller med till 100%. Även om man har goda intentioner förlorar bloggen helt trovärdighet om man regelbundet uttalar sig om saker man uppenbarligen helt saknar kunskap inom.

   Det vore dessutom genuint intressant att höra varför man ens känner behov av att hänga ut en person i sin blogg om man uppfattade det som att personen led av psykiska besvär. Hoppas mannen mår ok!

   1. Emelie

    Hoppas mannen är ok? Men om Paula mår ok eller inte är skitsamma tydligen… Skulle också ta illa vid mig om någon skrev så till mig och känna att va fan var hans jävla problem, jävla idiot! Och så tror jag många skulle känna/reagera om man själv blev utsatt för något sådant där, men det är väldigt lätt att skriva något annat när det inte är en själv som vart med om det. Så mycket hyckleri på folk ofta.

Visa alla 33 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting