Tankar

Jag ångrade mig

I vintras bestämde jag mig för att testa. Efter flera års minikomplex för mina kråkor runt ögonen kändes det som att mina känslor var befogade. Jag ansåg att jag påverkades så mycket av mitt komplex att jag var villig att förändra mitt egna utseende.

Jag har alltid haft skrattrynkor, så länge jag kan minnas. Fick dom redan som tonåring. Alltid tyckt att dom har varit charmiga, och har känt ”det syns att jag skrattar mycket” vilket i och för sig är härligt. I och med min hälsoresa där jag gick ner i vikt efter graviditeterna upplevde jag det som att mina skrattrynkor förstärktes. Jag som jobbar med att varje dag ta bilder struntade i att lägga upp fina bilder för att jag själv tyckte att jag såg rynkig ut.

-Jag, enbart jag målade upp demoner i mitt egna huvud.

Så strax innan min resa till Costa Rica bestämde jag mig för att testa botox. Jag tog en kur med nervgift runt ögonen, och det är något jag ångrar än idag.

Först blev jag glad, rynkorna försvann! Efter en vecka vart jag ledsen, för hela mitt sätt att uttrycka mig på försvann också. Först en vecka efter, insåg jag hur mycket jag talar med mina ögon. När jag ler, ler jag med hela ansiktet. Och min förmåga att uttrycka mig försvann i takt med att nervgiftet satte sig.

Det vart inte bättre, det vart sämre. Jag mådde sämre över mitt utseende än innan och jag insåg att mina skrattrynkor gör att jag är jag. Att jag tycker om mig själv mer, med värdsliga skavanker än utan. Under min resa till Costa Rica bar jag solglasögon för att dölja mitt nya, uttryckslösa jag. Jag satt och försökte rynka ihop huden igen runt ögonen, och läste på mer om när botox försvinner.

Botox:

”Effekten kommer inom några dagar och sitter i 3-6 månader för behandling av rynkor, spänningshuvudvärk och tandgnissling.”

Det har blivit mycket bättre, och jag har fått ta lärdom av ett misstag (i mitt fall). Jag är inte alls dömande till personer som använder sig av botox. Vill man korrigera så bör man göra det av rätt anledningar. Att man har tänkt igenom det ordentligt och gör det för sin egen skull. Personligen så är botox ingenting jag vill göra igen. Jag saknar mina skrattrynkor och tycker att jag får ett charmigare utseende med mina skavanker än utan. Men smaken är som baken, men lova mig att tänka till ordentligt innan du bestämmer dig för att korrigera något med dig själv. Okej?

Här kommer ett gäng bilder från Costa Rica. Ser ni hur konstgjort mitt leende ser ut? Jag mådde så dåligt över att inte kunna le ordentligt Det vart som att blicken/ögonen vart drogade

Därför bar jag solglasögon- något jag typ aldrig gör Igen- den där drogade blicken

//Jag är tacksam för att det har blivit bättre och att jag fick ta lärdom

43 Kommentarer

 1. Josefina

  Äh fattar inte varför alla kvinnor är så elaka mot varandra och sig själva. Jag tycker inte att din blick ser död/drogad/stirrig ut.. vad taskigt.. jag märkte att något var annorlunda men att benämna det så negativt är tråkigt. Låt oss ge varandra och oss själva kärlek. Du är så fin Paula! Rynkor.. är ju från all skratt och glädje från tiden med våra barn, tänk så istället ❤️

 2. Josefin

  Åh, det finns så många därute som har så mycket åsikter om vad kvinnor ska och inte ska göra, får eller inte får göra 😉 Dom kanske ska testa botoxa bort sina bitterrynkor istället för att bry sig så mycket! Ingen minns en fegis, botox går ur kroppen om man inte gillar det och är det inte ens grej så försvinner det snabbt. Jag tycker det är asbra att du delar din erfarenhet i ett hav med folk som gör det hela tiddn och älskar det, är helt med på vad du menar för hade själv samma upplevelse. Grät typ femte dagen när det verkligen började synas o ba vafan har jag gjort? Haha. Men det är HELT borta nu. Uttryck är fint och det är väl toppen att få den erfarenheten och faktiskt känna ”oj, jag gillar fanimej mitt riktiga jag” för det är inte helt lätt med tanke på vad man blir matad med hela dagarna. Och det kan ingen säga något om!

 3. Andrea

  Jag skulle nog föreslå att du behsndksdedin bekymmersrynka istället, den har blivit väldigt tydlig efter bantningen. Även dom under ögonen. För jag antar att du kommer prova på nytt när du redan är i träsket. Kanske inte mycket till förebild, allra minst dina pinsamma försök till bortförklaringar här i kommentarerna. Men vill ändå ge dig tips hur du får mest valuta för pengarna.

 4. isa

  altså shit, jag märkte det! men ville inte kommentera negativt. Jag antog att det hde och göra med vikt nedgången och att din kropp var trött. Bra att det kommer att avta, tycker oxo att skratt rynkor e charmigt!

 5. Senja

  Hoppas inte det här tas fel (skulle aldrig yttrat mig om du inte gått ut med att du ångrade dig) men jag skulle faktiskt ha gjort botox och hade en tid inbokad men ångrade mig efter dina bilder när du var i Costa Rica, speciellt på den första bilden var det så uppenbart. Folk säger just att jag ler med ögonen också och det vill jag bevara! Så jag vill helt enkelt tacka dig!

  Sjukt imponerade att du vågar vara ärlig om det då öppet när du har så många följare! Du är fan bäst!

 6. Emmy

  Vet inte vem du gick till och sprutade måendet kan ju bero på vem som gör det också. Han som jag går till är väldigt mån om att inte göra ansiktet stelt, det ska inte synas att du tagit botox.

  Synd att du inte trivdes med dig själv. Jag tyckte dock att from Costa Rica och efter detta så har du varit snyggare än vanligt. Alltså verkligen wow.

  Men man ska ju trivas själv också.

  Kram

 7. Z

  Gick tillbaka och tittade på dina bilder från Costa Rica och jag förstår vad du menar, du är alltid så vacker, men din naturliga look är verkligen den bästa.
  Tack för att du delar med dig. ?

 8. Maria

  Tycker som många andra att det är bra du delar med dig av din story. Däremot undrar jag vad du skulle gjort om du nu hade gillat effekten av botox. Hade du även då delat med dig att du använder det eller hade du låtsas som att din fina släta hy kom från en sund livsstil och ansiktsprodukter du får betalt för att testa? Hur ärlig hade du varit då? 🙂

   1. Maria

    Ditt resonemang svarar inte på frågan Paula.Var står det ”ren” hy i kommentaren? Slät hud däremot kommer (bla) från botox. Jag försöker skala av frågan så skälva kärnan framkommer så kanske du kan svara: Vad hade du gjort om du verkligen verkligen gillade effekten av botox, hade du då berättat att du använder dig av det?
    Jag tycker förövrigt du är en av Sverige absolut vackraste kvinnor och du är en väldigt stor inspiration både när det kommer till familjeliv och träning så jag är absolut inget nättroll som försöker skapa dålig stämning! Bara intresserad av hur ärlig du hade varit om du blivit nöjd med botoxen.

    1. Paula Rosas

     Men det beror väl på vart man placerar botox. Jag föredrar det naturliga, och skulle aldrig röra mina rynkor i pannan t.ex.

     Jag mådde dåligt över mina kråker runt ögonen men blev inte nöjd över resultatet. Så jag gjorde inte botox för att släta ut något, utan ville få bort ett komplex.

     1. Hanna

      Men du svarar ju fortfarande inte på hennes fråga, vilket var ”Vad hade du gjort om du verkligen verkligen gillade effekten av botox, hade du då berättat att du använder dig av det?”

      Undrar också över det!

     2. Nina

      Undrar varför du undviker att svara på själva grundfrågan ”Vad hade du gjort om du verkligen verkligen gillade effekten av botox, hade du då berättat att du använder dig av det?”
      Tycker det är en intressant frågeställning, berättar du endast om att du provat botox för du inte blev nöjd?

     3. E

      Vilken ruggig människa du verkar vara, Ess! Mår du bättre av att kommentera nedlåtande till andra? Som du inte ens känner? Om nu Paula skulle vara självgod, vad fan rör det dig? Såvitt jag vet är det ingen som tvingar dig att gå in här!

      Fan vad skönt att du berättar sånt här Paula, du verkar vara en grym mamma! ❤️

 9. Lena

  Blicken ser mer kall ut än drogad. Du har ett otroligt varmt leende annars så förstår känslan att tappa dig. Jag får botox var tredje månad för kronisk migrän, hela pannan blir sprutad plus andra ställen men de syns inte. Tack gode gud att det funkar. MEN första månaderna va traumatiska för mig, mina bryn blev som fastgjutna och jag såg alltid nonchalant ut. Gick omkring o bad om ursäkt till alla jag pratade med o förklara att jag inte kan visa mig mer engagerad. Nu har jag vant mig, brynen är lite minsta gjutna (teknik hos olika läkare) och migränen är bättre. Så jag ångrar mig inte MEN jag va också handikappad innan botox och det är borta nu!
  Tack för att du delar med dig av din historia!

 10. Sofia

  Du såg faktiskt väldigt annorlunda ut. Du fick en stirrig blick och det syntes väldigt tydligt att du gjort Botox. Du är en naturligt vacker tjej med mycket uttryck i ansiktet. Bra att du berättar och är ärlig så att andra tänker en extra gång!

 11. Cammy

  1. Tycker det är så sjukt BRA att trots att du testade Botox så skickade du inte ut erbjudanden osv via sociala medier som alla andra som gör sånt gör. Du är ingen sell out med andra ord!
  2. Vad starkt att komma ut och berätta din historia. Många tänker nog inte på att detta kan hända, jag har själv inte tänkt på att man kan känna sig så.

  Tycker du är jättefin oavsett Botox eller ej!

 12. Josefine

  Upplever du även botoxen i pannan som ett misstag eller är du nöjd med den? Är själv sugen på att testa så därför jag frågar?

 13. Micela Danielsen

  Hej, har precis samma komplex men har valt att inte använda mig av botox, dels för att det inte tar alla små linjerna jag stör mig på och dels av samma anledning du nämner. Man blir uttryckslös. Jag har valt att behandla mig med plasma pen som permanent tar bort de små linjerna jag stör mig. Fantastiskt resultat men gör lite ont. Rekommenderar verkligen ?

 14. Therese

  Jag har sett att ditt utseende plötsligt förändrades och tyckte att det var sorgligt men tänkte att det ju är din ensak. Men så glad jag blir att du själv insett att du duger som du är naturlig, du är ju så otroligt vacker utan botox! Heja dig och modigt av dig att berätta! ?

 15. Ja

  Wow! Håller med. Det blir en tomhet i ansiktet/blicken, precis som Annika Englund, hon använder mycket botox och hon är verkligen helt uttryckslös/tom vilket är så trist att se, hon hade liksom inga rynkor innan och så ung som hon är, blir ledsen över dessa komplex över rynkor på unga kvinnor. En sak många inte tänker på är de som har bebisar och små barn, tänk det lilla barnet som speglar sig i mamman, som inte har någon mimik eller ansiktsuttryck alls, utvecklingen hos bebisen säger sig självt.

 16. Caroline

  Paula!
  Jag har exakt samma erfarenhet som dig. Jag blev rynkfri men trivdes inte med mitt nya utseende. Det var svårt att sätta fingret på vad jag inte gillade. Men mina ögon kändes mindre och blicken inte lika öppen. Pannan kändes tung. Men efter två månader kändes det bättre. Får se om jag fortsätter eller ej. Jag är några år äldre än dig. Ang. kråksparkar tycker jag dock inte de försvann så bra med botox.

 17. StrongMama

  Vad härligt att du berättar, delar med dig av den här händelsen. Riktigt tråkigt att du inte tyckte om ditt nya utseende men så otroligt härligt att du insåg det och är nöjd med ditt utseende, din äkta skönhet. Du är verkligen en person som är stark inom dig själv, som älskar dig själv som du är och du kommer att få såna otroligt fina och starka barn. Jag är inte lika stark som du är, jag kommer säkert falla för botox när jag blir äldre för jag är lite rädd för att åldras, jag vill inte se äldre ut, vill inte bli äldre heller, för jag känner mig inte färdig med mitt 30 års linje (alltså från 30-39). Jag har förlorat de åren till att må dåligt över mitt utseende, min vikt, min kropp och varit en missnöjd och ledsen mamma. Men du ska veta att du är en fin förebild och en sann inspiration Paula.

 18. M

  Jag tyckte väl att du såg annorlunda ut!! Vilket ärligt och öppet inlägg, vad skönt att du kom till insikt och väljer bort att fortsätta med sådana ingrepp, särskilt i en värld där det nu anses normalt att göra botox och fillers under lunchrasten.. Tack för detta! <3

 19. Cecilia

  Så fint och viktigt att du delar med dig ♥️ Har fått lära mig att om man agerar på känslor så kan de först dämpas, men förstärkas i slutändan. Spekulation här är att du exempelvis möjligtvis haft ångest/skam mm över ditt komplex och alltså agerat på det genom att använda botox som först dämpade ångesten/skammen men i slutändan förstärkte känslorna.

 20. L

  Paula, jag tänkte ”på en gång” när jag såg dig i Costa Rica att något hade hänt med ditt ansikte, stor skillnad på ditt vanliga jag.
  Det är oftast genom sina ”misstag” som man lär sig, du är fantastisk som du är och tack för att du delar med dig av detta. Krigarkvinna!

 21. lin

  Har bara väntat på detta inlägg. Det var en ganska tydlig förändring och som du själv skriver- inte till det bättre! Skönt för din egen skull att du kom till insikt. Du är jättevacker som du är.

Visa alla 43 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting