Tankar

Jag klarade nästan inte av att lyssna

Gissa om jag tappade hakan när jag fick höra den omtalade sekvensen ur Framgångspodden när Pärlan intervjuar komikern Johanna Nordström. Först såg jag skriverierna om det och bestämde mig för att lyssna själv så man får hela sammanhanget. Nu lyssnade jag i och för sig på den korta versionen av avsnittet men OJ vad obekväm jag kände mig när han säger från ingenstans att han tänkte på henne sexuellt tidigare på morgonen. För det kom ju verkligen från ingenstans. Typ att de skulle prata om hur man blir stor på sociala medier och hur man ska tänka. Och så då en kommentar om att han tänkt på henne sexuellt och sen påstående om att hon tittade ner i hans skrev när han sa det och sen var det så plågsam stämning att jag nästan inte klarade av att ha i hörlurarna.

Om jag ska försöka hitta ett försvar tänker jag att han försöker skämta till det i och med att hon är komiker och att han vill ”skaka upp det lite” så hon ska bli lite paff och göra någon slags humor. Det är den enda ”rimliga” förklaringen jag kan komma på. Men usch vad det inte funkar och faller inte bara platt utan liksom helt knasigt. Och om det nu vore så borde han märkt hur dåligt det landade och stoppat och sagt att ”nej nu skulle jag försöka vara lite rolig här men det funkade inte alls, det är du bättre på”.  Det som förvånar mig mest är ändå att den sekvensen klarade klippningen. Den som klipper och lyssnar igenom borde ha reagerat på hur det här inte alls flyger. Speciellt inte efter MeToo-rörelsen och att vi överlag bllivit mer medvetna om att det inte är OK med sexistiska skämt bara för att man vill vara rolig. Nu har ju varken Johanna eller Pärlan uttalat sig om det här efteråt och det kanske var så att Johanna visst tyckte det var superkul och allt sånt men det lät verkligen inte så i podden och egentligen spelar det ingen roll. För det är inte en okej kommentar att ge någon i ett samtal. Och det blir SÅ underminerande av henne som person och yrkesperson att liksom smita in något sånt i intervjun som ska fokusera på hennes framgång. Jag har väldigt svårt att se att något liknade skulle hända i en intervju med en man… eller vad tror ni? Usch, det skulle vara så intressant att höra någon slags förklaring men det verkar bara sopas under mattan.

Jag tycker Framgångspodden har haft många intressanta och bra intervjuer med gästerna och är ett kul koncept. Jag tycker Pärlan oftast gör det jättebra. Och Johanna Nordström är en duktig och rolig komiker! Men avsnittet med henne får ett stort minus från mitt håll i alla fall – inte för hennes deltagande utan för incidenten ovan. Jag fick ont i magen av att höra henne försöka avleda och skratta bort det som inträffande för det kändes igen från alla gånger man själv skrattat bort killar som säger eller gör saker som inte känns okej. Men man gör det ändå för att inte tappa ansiktet själv, för att inte vara tråkig, för att inte vara den som sabbar stämningen. Man räddar upp allt med att skratta bort det. Men det är aldrig du som blir utsatt för sjuka kommentarer som sabbar stämningen – det är den som lägger dem!

 

 

10 Kommentarer

 1. J

  Pärlan får väldigt bra gäster, men han borde verkligen lära sig att intervjua människor. Han har nån avväpnande mjukhet i sig, verkar sympatisk och mysig, men ibland undrar jag om han lyssnar på den han intervjuar. Han känns så frånvarande ibland. Så många bra följdfrågor han missat och istället byter spår och tar en ny fråga, där dyker skämskudden upp för mig! ? Den du nämner har jag inte hört men det låter jätteskumt. Kan vara så att Pärlan har dålig humor, för skämt som inte funkar har jag hört från honom förr.

 2. AH

  Jag förstår inte alls storheten med Framgångspodden eller intervjuaren. Han låter ofta väldigt självgod och är inte särskilt påläst. Har lyssnat på poddar där han intervjuas, och det var ingen höjdare. Men, den är ju populär, så hans stil tycks tilltala folk. Kul för honom!

 3. Emilia

  Hur mår du Paula? Tycker att du har sett så himla trött eller ledsen ut sista tiden. Hoppas att du bara är trött och att det inte är något allvarligt. Du kanske ska vila lite efter hur ni har flängt runt hela sommaren.. Återhämta dig. Lika bra att påpeka att kommentaren är skriven i all välmening, för att jag bryr mig om ditt mående. Man inser inte alltid själv vad kroppen kanske behöver förrän någon påpekar det. Det är lätt att köra på i för högt tempo och sedan krascha. Hoppas att jag har fel och att du mår bra!

  1. Chris

   Trots din välmening så förstår jag inte hur du kan göra en sådan bedömning utifrån en blogg och bilderna? En blogg som är hennes jobb och inte hennes liv, om du inte umgås med henne privat. Sedan att skriva något sådant, påpeka om att någon ej
   Mår bra trots att du ej känner henne får mig att tänka om du mår bra också, för det luktar lite avundsjuka … iom din kommentar ”vila lite efter hur ni har flängt runt hela sommaren” förstår ej, varför ska man bli trött av att resa och skapa minnen? Varför tror du det är problemet ? Om hon är trött beror det mer på jobb, vara mamma, styra allt etc … Slutsatsen, ta hand om dig. Sluta klanka ner på andras livsval, att resa runt under sommarn är inget självklart för alla men åtminstone gläds åt dem som
   Kan, sedan, har hon en bra familj och nära ifall det är ngt som krisar. Tror man kan skippa dessa online kommentarer : du ser trött ut, hoppas du mår bra etc från främlingar…

   1. Emiloa

    Vad förstår du inte? Jag tycker att hon ser trött eller ledsen ut på bilderna hon publicerar. Jag skrev även att jag kanske har fel, vilket jag hoppas. På vilket sätt menar du att jag skulle vara avundsjuk? Jag frågade hur hon mår. Skulle jag vara avundsjuk om hon är trött eller mår dåligt menar du? Tråkigt att man inte kan få tycka eller skriva något alls utan att man måste vara avundsjuk. Jag mår inte så bra för tillfället, men jag har absolut ingen anledning att vara avundsjuk på Paula. Jag har inte klankat ner på någon eller något. Det är väl självklart att man kan bli trött av att resa runt mycket och ta hand om barnen och allt annat i livet. Förstår inte hur du kunde tolka min kommentar till att vara negativ, avundsjuk och nedvärderande. Tråkigt att man inte kan skriva något utan att bli ”påhoppad”. Hade Paula tagit illa upp av min kommentar så hade den antagligen inte publicerats.

    1. Chris

     Kanske pga att du inte mår bra att du försöker se symptom på andra ? Jag vet inte men det är iaf inget man säger till främlingar såhär på nätet, känns osmakligt.

     Tråkigt att du inte mår så bra. Försök omge dig av det du gillar / dem du gillar och ta varje dag för sig. Sätt ej för mkt press . Stressa inte. Ta ser lugnt, ät bra och rör på dig, kanske det kommer hjälpa? Hoppas iaf ❤️ Skänker massa styrka!

  2. Sofia

   Nej du Emilia. Den kommentaren kändes inte skriven av omtanke. Inte alls faktiskt. Precis som Chris så undrar jag hur du kan göra en sådan bedömning baserat på de bilder Paula lägger upp? Kom ihåg att det är en mycket selektiv del som Paula delar med sig av (även om mycket mer personligt än många andra bloggare). Så att du tror dig kunna utläsa något om hennes välmående är helt orimligt. Vart ville du komma med den kommentaren? Läste du igenom den med subjektiv blick för att se hur den skulle tolkas av andra och av Paula själv? Även om menat väl så faller det helt platt.. Precis som Alexander Pärleros kommentar, skämskudde på den på många plan!

   1. Emilia

    Paula, var snäll och radera alla dessa kommentarer. Bäst att dom inte finns kvar eftersom jag skrev så elakt, så ingen tar illa upp.

Visa alla 10 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting