Dagens fråga

Jag blir provocerad

Jag kan faktiskt bli ganska provocerad över ”men visst ska ni skaffa en till så att ni får en son”. Precis som att det skulle vara mindre bra att ha två tjejer. Framförallt är det Hugo som får den kommentaren. Det känns som att det förväntas av Hugo som man att vilja ha just en son?

Både jag och Hugo är överlyckliga i våra döttrar. Det är fantastiskt att ha en fem och tre åring som leker och har vän genom hela livet i varandra. Det vore magiskt med en lillebror just för att jag är övertygad om att det är lättare att fostra en pojke som från början har respekt för kvinnor om han har två storasystrar. Min värsta farhåga skulle vara att ha en son som skrek ”hora” till en klasskamrat eller någon annan tjej…

Och det här med att ”män gör män”? Och att alla män förväntas vilja ha minst en son? Jag skulle nog säga att Hugo är glad över sina två tjejer. Och att om vi skulle få en tredje lillasyster skulle ytterligare en pusselbit falla på plats.

Vi skulle aldrig skaffa ett till barn bara för att jaga ett barns kön. Flicka, pojke eller pojke eller flicka. Visst finns det en viss tillhörighet till ett kön men idag får vi större frihet att bli egna individer. Barnen har större chans att frångå det som förväntas av dom och istället bli den dom vill. Och det beror på ökad medvetenhet hos dagens föräldrar. Studier visar på att vi skaffar barn i yngre ålder och att familjen betyder mest för oss. Mer än t.ex. karriär. Det har blivit ett generationsbyte från 70 talet där kärnfamiljens betydelse inte togs på lika stort allvar och att man blev förälder i senare ålder.

Om vi får ett tredje barn i framtiden kommer det inte bero på längtan av just en son. Utan längtan efter till barn. Det är inte på ”andrapris” att ha två friska döttrar. Det är för oss förstapris. Vi har också sagt att vi kan tänka oss ett tredje barn när livet blir 2.0. När det lugnat sig med arbetet med Clean, när flickorna är ännu självständigare och det skulle kunna bli en lugnare föräldraledighet. Där det bara är promenader och latte. Kan ni tänka er mig i en fitness graviditet? Jag har aldrig hållit igång träningen under mina graviditeter men i en tredje skulle jag försöka. Tänk er mig göra marklyft med en stor mage 🙈🙈🙈

Får ni också dessa provocerande kommentarer som ”ska ni inte skaffa en till så ni får en pojke/flicka” när ni redan har två eller fler barn av samma kön?

75 Kommentarer

 1. Emma

  Det är väl precis lika illa och fel om ens dotter skulle kalla någon annan för ”Hora”. Reagerade på att du bara nämnde son

 2. Linda

  Jag har nyligen fyllt 33 och har inga barn. Jag har många barn i min närhet och jobbar på förskola. Men har av olika anledningar valt att inte skaffa barn. Min sambo är 35 och han blir inte lika ifrågasatt som mig. Det är trist, jag respekterar de som skaffar barn. Så varför måste mitt val vara konstigt.

 3. J

  Jag har också två superfina tjejer, men blir inte provocerad av att folk runtom hejar på en kille. Jag poängterar bara att om vi skulle få en tredje tjej så skulle vi bli lika glada ändå, tre systrar, wow! Men när man bara kan drömma, ja, en pojke skulle va fint..

 4. Kimberly

  Förlåt men hur lättkränkta är folk? Hur orkar ni lägga tid på att bli provocerande över sånt här? Jag har en dotter på 7 år och fick frågan vilket kön jag ville ha hela tiden under graviditeten, inte fan tog jag illa upp av det? Nu för tiden får jag frågan hela tiden om jag inte är sugen på en till, när kommer nästa mm. Inte fan tar jag illa upp av det? Det är väl bara art svara på frågan och thats it?! Jag har bättre saker att tänka på och lägga min energi på än sånt. På riktigt alltså, folk måste lugna ner sig med vad som är okej och inte okej att säga.

 5. Karro

  Eller bara frågan ”nu är det väl dags för en till” och svaret är ”nej men vi hade så svårt och kan inte få barn själva” och att svaret sen blir ”jodå du ska se”. Se vaddå? Jag blir så ledsen varje gång. Om någon skänker oss 70 000 ja då kanske vi kan överväga ett syskon. Just nu är vi lyckliga över vårt mirakel. Men det får vi tydligen inte vara 🙁

 6. Ulrica

  När jag var gravid andra gången fick vi höra va synd med en tjej till, hade varit roligare med en kille. Sen kände vi att vi ville ha ett barn till och då sa folk nu får vi verkligen hoppas att det är en pojke. Och andra kommenterade med att ska ni verkligen ha en till. Känns inte kul att få såna kommentarer

 7. Diana

  Sånt kunde jag också bli (blir fortfarande) provocerad av. Jag har två flickor, jag är mer än nöjd med mina töser men alltid får man höra att ”ska ni försöka tills ni får en pojke?” NEJ jag är inte intresserad. Jag är nöjd, det handlade inte om könet, det handlade om antalet. Jag vill bara ha två barn, vill inte ha fler. Spelar ingen roll om det är flickor, pojker eller dinosaurier, bara det kommer från mig. Det var den enda önskan jag hade. Tack och lov att jag kunde få. Tacksam för alltid. Och även tacksam för mina två.

  Usch för de kommentarerna, som om mina två inte dög.
  förstår dig helt.

 8. Amanda

  Eller när folk frågar ”är det inte dax att skaffa barn snart , ni har ju åldern inne ” … den frågan kan både såra och provocera eftersom folk kanske oftast inte har nån aning om ifall man har kanske svårt att skaffa barn eller bara inte vill … den frågan är jag så trött på…

 9. Flis

  Min kille vill helst bara ha ett barn medans jag är lite mer flexibel, det som sker det sker. Men när han yttrar att han helst bara vill ha ett barn så tar många, då ofta andra män, förgivet att han vill ha en son. När min kille då svarar att han helst av allt vill ha en tjej så blir de oftast väldigt häpna & ibland även lite upprörda. Mycket underligt tycker jag! Det blir vad det blir & ingen annan har något med vad det blir/hur många barn man vill ha…

 10. Ida

  När vi fick vår andra son var det flera som nästan beklagade att det inte blev en dotter (”Jaha, en pojke till? Ja.. men det är ju också bra…”) och många förutsätter att vi kommer skaffa en till bara för att försöka få en tjej också. Så tråkig reaktion när man själv är överlycklig över vår nya, fina, friska lilla kille. Ska jag vara helt ärlig hoppades jag på en pojke till, men det verkar vara helt otänkbart för folk!

 11. Malin

  Jadå, har fått frågan om vi inte ska skaffa en dotter nu när vi har två pojkar på 5 o 2 år, fick även höra medan andra barnet var i magen att ”Nu blir det en tjej eftersom ni har ju en pojke redan” som att man bestämmer könet själva 😂

 12. Ida Tuovinen

  Jag får samma fast tvärtom. Har en son och är gravid. Alla, speciellt kvinnor önskar å mina vägnar att vi nu ska få en dotter. ”Alla mammor önskar väl en liten tjej” säger dem flesta. För mig spelar det ingen roll. Blir så provocerad så jag nästan hoppas det blir en pojke till hehe, nädå. Men helt ärligt, kommer älska barnet lika mkt oavsett kön <3

 13. Isabelle

  Alltså ja den frågan fick vi så fort jag födde min dotter kändes de som. Ska ni ha en till? Hoppas på att de blir en pojke & blir de inte det så måste ni skaffa en ”sladdis”. Alltså egentligen VA? Jo jag förstår kul att ha en av varje men jag önskade aldrig nått. Med min dotter fick jag magkänslan att jag väntade en pojke. Men jag fick en flicka & hon vände våran värld och oj vad jag älskar henne, och bara för jag trodde pojke så betyder det inte att hon inte va önskad. Barn nr 2 så trodde jag att min dotter skulle få en bästavän, endast 1 år och 4 månader mellan barnen (blev gravid 6 månader efter). Hon skulle få en tjej kompis som jag haft min syster där. Men nej jag fick veta att jag väntade en pojke! Nu när han är en pojke så var de så det skulle vara. Vi kom fram till att oavsett kön så ska vi ”bara” ha 2 barn. Det barn vi får är våra barn och jag älskar dom båda två så mycket. Trotts jag trodde fel båda gångerna och hade ett annat scenario framför mig så blev det PERFEKT.

 14. Sofia

  Vi får höra samma sak! Vi har två underbara friska pojkar på 5,5 och en på snart två år. Men får höra ååå ska ni inte skaffa en till, en söt liten flicka? Den frågan får mig också så sjukt provocerad! Jag ser mina barn som individer.. spela roll kille, tjej.. det är fortfarande en ny individ.
  Jag är sjukt stolt över mina två pojkar och vet att vi känner oss färdiga och planerar inte fler barn. Att bara ha ett till för att man ”måste” ha en flicka också, nä fy sjutton gubbar för sånna kommentarer!
  Älskar din blogg Paula och din starka personlighet och saker du tar upp 🙌🏼

 15. Sandra

  Vi hade 2 flickor precis som ni, men jag har alltid drömt om 3 barn ganska tätt. Kön har aldrig spelat någon roll, men för 9 månader sedan fick vi en liten pojk. Han är helt underbar och alldeles ljuvlig 😍 Han kompletterade vår familj väldigt bra och tjejerna älskar sin lillebror! Det är mer bus och oförsiktighet i honom, men det kan ju bero på att han har sina systrar att följa 🥰

 16. Sussi

  Jag vet ju bara min egen situation men jag har en av varje och är faktiskt jätteglad att det blev så. När man väntar barn önskar man såklart bara att barnet blir friskt och så tänkte vi också men såhär i efterhand så är det så skönt att ”vara klar”! vi har en av varje och det är perfekt! Vi vill inte skaffa fler barn. Tänker mig att jag kanske hade haft en ”what If…..?”-känsla resten av mitt liv om jag aldrig hade fått veta Hur min son/dotter såg ut.. eller så hade vi faktiskt slaffar ett tredje. Men så skönt att det inte är altuellt nu. Vi är kompletta.

 17. Julia

  Håller med dig! Men hakade upp mig på att du valde ordet kärnfamilj. Kärnfamilj betyder egentligen att det ska finnas en man och en kvinna med biologiska barn. Det har vi väl som tur är kommit ifrån? Alla olika sorters familjer är viktiga idag, inte bara de som är inom normen.
  Kram!

  1. Nanna

   Kärnfamilj med mamma och pappa är det mest naturliga och bästa för ett barn i nästan alla lägen. Bisarrt att det är ett kontroversiellt påstående. Det har varit en självklarhet under hela människans tidigare historia.

   1. Camilla

    Varför skulle det vara bättre med en mamma och en pappa istället för exempelvis två pappor? Väldigt märklig kommentar från din sida måste jag säga.

 18. Isabell

  Hade två pojkar och fick en sladdis förra året. En tjej. Vet inte hur många gånger folk har kommenterat att det måste vara så kul att få en tjej. Jag brukar svara att jag inte märker någon direkt skillnad mellan könen, för det gör jag verkligen inte. Dom är barn. Mina barn. Och dom betyder lika mycket och jag älskar dom precis lika mycket oavsett vilket kön.

 19. Johanna

  Haha jag önskar mig bara flickor (men såklart en pojke vore välkommen!!). Har två döttrar. När jag var gravid kommenterade många att jag väl nu önskade mig en son, men jag hoppades verkligen på en tjej. Men okeeeej, det vore mysigt med en liten kille (tänk att klä en son i fina Stinky-kläder, alltså Mumin.. älskar!!) sååå glad att jag fick min andra dotter, men såklart mest glad att det var ännu en frisk tjej. Andra gången kändes det ännu läskigare – vilken gåva ett friskt barn är! Oavsett kön!

  Jag har läst att har man två barn så försöker svenska föräldrar oftare med en trea om man har två söner för stt få en dotter än tvärtom. Även läst att mammor ofta önskar sig en dotter, pappor en son.

  Jag tycker inte det är fult att önska ett kön, för min del betyder det inte att ett annat kön vore oönskat. Däremot är det väl något att gå till psykologen för om man efteråt skulle bli missnöjd (för helt ärligt, könet spelar ju ingen roll! Ens barn är det mest magiska.)

  Min slutsats: könet spelar roll, men är ändå helt oviktigt. Logiskt ologiskt i min värld.

 20. Malin

  Min man har fyra söner och en dotter (jag är mamma till tre av barnen varav dottern) och ni kan inte ana kommentarerna om att vi nog borde ha fått minst en tjej till. Jag brukar med all ironi i rösten svara att ”ja, jag önskar nästa graviditet hämtar med sig trillingtjejer”. Det brukar tysta ner dem…

  Men det som är sant är att min man önskade sig en dotter efter tre söner, han hade varit överlycklig över en son men då han visste att vi ändå inte kan påverka lottdragningen så önskade han en tjej, som han fick 😍

 21. Elis

  Vi får den frågan nästan dagligen, vi har två pojkar som är vårat allt och största gåvan av alla ”lotteri”!!!
  och till historien hör att jag som 28åring blev av med livmodern samt äggstockar pga äggstockscancer. Vilket jag/vi inte ”autar” till random. ”Ni är så unga, klart ni ska skaffa fler… tänk en fliiiiicka”…
  Du ska se va snopna de blir när jag svarar med mina år av sjukdom vilket jag av psykologiska skäl började med då det blev lättare på något sätt att vara ”ärlig” tillslut.. sällan jag får följdfrågor.. de tystnar… troligen slutar dem med sina ”barnfrågor” till ALLA och tänker sig för en extra gång!
  Att folk orkar ens påpeka/tycka!! Och köns fråga när definitivt orelevant, håller helt med dig!

  Tack för allt du delar med dig 🌸

 22. Isabelle

  Har två pojkar och får ofta frågan om vi inte vill ha en flicka… likadant när lillebror var en pojk (vilket vi visste redan tidigt i graviditeten) frågade folk om jag inte bar lite ledsen för att det inte var en flicka?? Alltså what??? Jag älskar mina barn och är så lycklig över att de är friska och välmående… jag vill ha ett 3e barn, OM vi känner att det funkar med livssituationen när jag studerat klart… och om det också skulle bli en pojk så hade jag varit precis lika lycklig för det 😍❤️ Vissa människor undrar man på riktigt om de har några hjärnceller alls 🙈

 23. fanny s

  Jag har två flickor och en pojke. Är gravid med fjärde barnet. Alla bara antar att det måste bli en pojke den här gången. Man undrar ju om det är väldigt viktigt med en jämn fördelning mellan könen i en familj?

  Jag tänker att det kan vara väldigt sårande om man önskar ett visst kön (för ja det kan man ju göra även om man är glad för vad det än blir) och alla hetsar en. Då kanske man känner sig misslyckad som får ännu en flicka eller ännu en pojke, fastän man bara vill få känna sig lycklig över sin nya bebis! Det är ju ingen prestation i att föda ett visst kön! Så knäppt egentligen…förhoppningsvis är den här typen av kommentarer något som dör ut snart…

 24. Jennie

  Ja ja ja ja 🙏🙏🙏 håller helt med dig. Har två söner och alla förväntade sig att jag va ledsen när vår andra son kom för att de inte var en tjej. Herregud, fattar inte folk. Alltid bara velat ha tvp barn men nu tycker fok att vi borde skaffa en tredje så vi får en tjej. Varför är könet så otroligt viktigt istället för individen? 😊

 25. Tessan

  Jag har en son på 4år. Jag får ofta höra att vi borde skaffa ett syskon till honom och att det inte ”räcker” med ett barn. Man SKA tydligen ha två. Vi känner oss ganska klara med barn, ibland går tanken att det hade varit kul med en till men vi får se. Sen har jag alltid velat ha en son. Och är så lycklig att jag fick min son men det verkar störa andra tjejer att jag inte ”vill ha” en dotter. Sanningen är den att jag kan inte se mig själv som mamma till en flicka, utan jag har alltid föreställt mig som mamma till pojkar…
  Varför ska andra lägga sig i?? Varför är det inte okej för mig att vilja ha en son som kvinna och att vara nöjd med ett barn…

 26. Sj

  Det får vi absolut men säger som du 3 flickor är helst klart förstapris även det. Skulle det någon gång bli ett fjärde barn skulle även det gärna få vara en flicka. Blir också extremt provocerad utav män gör män kommentarer..

 27. Viktoria

  Har en dotter 2,5 år och en son på 2,5 månad och Blir lika provocerad över kommentaren som vi alltid får :”gud vad roligt att ni fick en av varje, det måste väl vara skönt?”.. Lixom va? Vad fan spelar det för roll om vilka kön mina barn har? Något som är skönt är att jag kunde få barn, något som gör mig lycklig är att båda är friska.. Könet spelar ingen roll..

 28. A

  Åh, vad jag känner igen det där! Så otroligt märkligt och oförskämt att säga liknande tycker jag! Jag är mamma till tre pojkar och får höra heeela tiden att visst ska ni försöka få en liten tjej ändå… När vi kom hem från BB med barn nummer två var det FLERA som sa när de kom och hälsade på oss och familjens nytillskott att nu blir det nog ett tredje barn, tredje gången gillt osv..En del tror på allvar att vi försökte en tredje gång för att få en dotter. Det skulle aldrig falla mig in! Vi ville ha ett till barn helt enkelt. Vi är glada att vi kunde få ett till, det är ju liksom ingen självklarhet. Jaaa..jag blir som msn märker i min kommentar också extremt provocerad😂

 29. Sälen

  Vad är det för konstigt med att vilja ha barn av båda könen, Paula? Du är hjärntvättad med massa manshatande feministrappakalja.

 30. Linda

  Jag har tre underbara pojkar på 6,4 och 2 år och får hela tiden frågan om jag inte ska satsa på ett fjärde barn så kanske det blir en flicka denna gången!? Frustrerande varje gång den frågan kommer upp! Jag e världens lyckligaste som har tre pojkar och är så nöjd med det🙏🏻💙

 31. Carolina

  Källhänvisning till ditt påstående om de studier som visar att vi skaffar barn i yngre åldrar? Förstagångsföderskornas ålder har frekvent ökat sedan 70-talet vilket till stor del förklaras med att vi utbildar oss i större omfattning än tidigare.

 32. Madde

  Jag har 3 söner . Vaaarje släktträff , varje månad så får jag höra ” ska ni inte ha en till? Ni måste ju få en liten flicka också”. Lika jäkla irriterande varje gång, att behöva förklara ”jag har tre barn , jag vill inte ha fler , o jag hade garanterat inte blivit lyckligare för att det blivit en dotter. Jag har aldrig önskat ett kön när jah varit gravid , utan har bara önskat mig ett friskt barn . Jag har tre härliga pojkar , och jag är så nöjd som man kan bli med det livet

  1. Nanna

   Vet du vad? Flickor är också underbara. Och de är annorlunda än pojkar. Det är inte konstigt av din släkt att tro att du även vill uppleva att ha en dotter.

  2. Nanna

   Vet du vad? Flickor är också underbara. Och de är annorlunda än pojkar. Det är inte konstigt av din släkt att tro att du även vill uppleva att ha en dotter.

   1. Sara

    Det handlar ju inte om att flickor inte vore underbara, efter tre pojkar kan det vara en ganska jobbig tanke att alls skaffa flera barn😉 det här är kommentarer som får en att tro att en del faktist tror att man väljer könen på sina barn🤔

 33. Anna andrén

  Ååhhh håller så med dig! Alla blev typ besvikna när vårt andra barn också var en tjej. Jag menar hallå vi fick ett friskt barn det är väl det viktigaste? Sen efter det har folk tjatat ååh ni får skaffa ett till så ni får en pojke. Nu är vi gravida med barn nr 3 men vet ej kön ännu men alla är som galna över att nu måste de va en pojke åh va roligt Om det vore en son. Ingen som säger åh va roligt med en till bebis! Eller tänk om ni får triss i döttrar! Seriöst blir så irriterad! Visa lite respekt alla kan inte ens få barn. Man kanske hade jättesvårt att bli gravid och där sitter dom och babblar kön… nä ja blir så provocerad över sånt..😤

 34. Caroline

  JA! Jag har två söner som är 1,5 & 3,5 och får minst en gång i månaden frågan/kommentaren ”när skaffar ni en lillasyster?” ”men visst vill ni ha en tjej också?”. Det värsta för oss är att dessa kommentarer kommer ifrån nära familj & vänner. Dom som ser att vi är överlyckliga mes våra två små killar.

 35. Bb

  Hej bästa du, jag tycker att ni har så underbar och fin familj!

  Jag hade två söner och önskade mig en dotter efter det. Jag har i hela mitt liv önskat mig att bli morförälder och förälder till en dotter speciellt, kan inte förklara varför.
  Jag hade absolut inte blivit ett dugg ledsen om det varit ännu en underbar son och det var inte därför sista barnet kom till.
  Svårt att förklara men barn är olika, att ha dotter och söner är skillnad. Barnen är skillnad även om man är transparent som förälder. Alla jag träffat som har barn av båda könen har sagt det.
  Gällande skillnader på kvinnor och män är jag för det till viss del, jag anser att en man som begår ett brott mot en kvinna borde ha högre straff än om det är tvärt om. Jag vill att mina söner ska hålla upp en dörr för en kvinna, ta ut stolen och lyfta upp henne likt en prinsessa (oavsett sexuell läggning). Jag vill att mina söner ska ha lätt att betala en nota för en kvinna samtidigt som att jag tycker att en kvinna alltid ska kunna stå för den och erbjuda sig att betala (få bort makten och skämma bort istället).

  Titta på Katrin Zytomoerska (eller hur man stavar) hon har sagt att hon hade kunnat åka för att få bestämma kön för att få en dotter.
  Det är inte farligt att önska ett specifikt kön, huvudsaken är hur man behandlar dem. En dotter måste få slå sig lika mycket och hårt som en son, en son måste få lika många kramar som en dotter.

  Jag hoppas du inte tycker jag är en idiot.

  1. Nanna

   Ska en man som har begått brott få högre straff än en kvinna bara för att han är man? Varför det? Menar du att kvinnor inte har samma förmåga att ta ansvar för sina handlingar eller hur tänker du? Du verkar vara motståndare till jämställdhet i alla fall.

   1. Bb

    Hej,

    Våld i nära relationer är ett stort problem oavsett vem som blir utsatt. I Sverige och världen finns det många utsatta oavsett kön. Min personliga åsikt är att man ska ta ansvar över alla sina handlingar.
    Mellan könen finns det många skillnader, en skillnad är t.ex fysiska förutsättningar. Det gör det värre i mina ögon när en man ger en kvinna en örfil, slag eller spark än tvärt om. Inget är okej men jag tror att fler kvinnor är rädda för sina män än tvärt om. Jag kanske är helt ute och cyklar men det är så jag tänker.

    Förstärkt rättsskydd är ingenting jag ser som ojämställt. Jämställdhet för mig häller diskriminering, alltså någonting negativt. Jag tror inte män över lag skulle känna sig diskriminerade om vi fortsätter med den praxis som vi har idag. (Högre straff för män när det gäller våld i nära relation)

   2. Bb

    Hej,

    Våld i nära relationer är ett stort problem oavsett vem som blir utsatt. I Sverige och världen finns det många utsatta oavsett kön. Min personliga åsikt är att man ska ta ansvar över alla sina handlingar.
    Mellan könen finns det många skillnader, en skillnad är t.ex fysiska förutsättningar. Det gör det värre i mina ögon när en man ger en kvinna en örfil, slag eller spark än tvärt om. Inget är okej men jag tror att fler kvinnor är rädda för sina män än tvärt om. Jag kanske är helt ute och cyklar men det är så jag tänker.

    Förstärkt rättsskydd är ingenting jag ser som ojämställt. Jämställdhet för mig häller diskriminering, alltså någonting negativt. Jag tror inte män över lag skulle känna sig diskriminerade om vi fortsätter med den praxis som vi har idag. (Högre straff för män när det gäller våld i nära relation)

 36. Carolina

  Naturligtvis är Hugo glad och lycklig över era döttrar men eftersom han själv faktiskt nämnt att han skulle vilja ha en son så känns det som en del hyckleri i ditt inlägg kring detta.

 37. Tove

  Eller kommentaren ”vad skönt! Nu är ni ju klara!” Bara för att vi har en flicka och en pojke. – NEJ?! Vi vill ha en tredje. Varför är idealet en flicka och en pojke? Jag älskar att mina barn på 4,5 och 3 är bästisar men de vill ha en liten bebis. Och jag med. Sen vilket kön deg blir spelar ingen roll!

 38. C och P

  Ja eller i mitt fall har jag flicka-pojke-pojke.
  När jag var gravid med tredje och inte ville kolla kön så fick jag kommentaren ”men räcker det inte med två barn nu när du har en flicka och pojke?”.

  Nej! Mitt liv och mitt val, dem har varandra. Bara bebismys är så gosigt när storasyskonen är iväg i skola/förskola.

 39. Helena

  Känner igen mig så väl. Har nyss fått min 4e son. O jag vet inte hur många gånger under graviditet folk frågade om vi inte hoppades på en liten tjej nu. Nej jag o min sambo hade nog inte ens tänkt på vilket kön vi ville att barnet skulle ha om inte alla hade frågat. Vi hoppades bara att graviditeten skulle gå bra så vi fick vårt barn o att det var friskt.
  Så onödigt av folk att kläcka de där kommentarerna. Onödigt av folk att över huvudtaget lägga sig i andra månniskors planer på familj. Det kan såra så. Man har ingen aning om vad andra går igenom.

 40. Rebecca beskow

  Suck man blir ju så trött! Vi har en dotter som är jämngammal med Leonore, nu väntar vi tvillingpojkar och jag får alltid frågan ”nu är Tobbe glad som får pojkar” eller någon annan kommentar i de stuket … precis som du säger, som att en man automatiskt vill ha en son/söner bara för de själva är killar! Brukar alltid svara, det handlar inte om könet utan om att vi vill ha friska barn! Varför skulle killar vara mer glada över att få pojkar? Jag förstår inte de riktigt. Det är nog snarare jag som hoppas på att få ”morsgrisar” för Ella är en riktig pappagris haha…

 41. Carro

  🤦🏻‍♀️ Förstår VERKLIGEN INTE vad felet är med folk som ”önskar/hoppas” på ett kön! Man kan faktiskt inte välja och varför vore det ena bättre än det andra?! Jag har två pojkar, en på 5år och en på 9månader. Och Ja man får höra ”men nu måste ni skaffa en tredje så ni får en flicka”😠 fast nej det måste vi inte. Är SÅ nöjd över två friska pojkar och har inget behov av att skaffa en till bara för att folk anser att man måste ha minst en av varje i alla fall.. blir så trött😴

 42. Annichen

  Jag har pojke flicka pojke flicka, alltså två av varje varannat barn så allmänheten är mer än nöjda över vårat ”flyt” när det kommer till barnens kön så jag är skonad från såna kommentarer. Sjukt egentligen! Det är 2018 och det känns som att det här med vilket kön en människa har borde ha minsta möjliga betydelse.

 43. Sandra

  Redan när andra låg i magen och vi inte ville veta kön fick jag kommentarer som ”Innerst inne vill man ju ha en flicka” och när vi fick vår andra son kunde rena främlingar säga ”nä men åh, då får ni försöka igen!” Som att två pojkar var ett misslyckande…
  Eftersom andra graviditeten var en bergochdalbana var jag bara så oerhört tacksam att barnet överlevde och att vi fick ett välmående litet tillskott till familjen ♡ Så himla provocerande att ingen ens behagar fråga hur det nyfödda barnet mår, utan könet är det viktigaste…

 44. Cassandra

  Så tråkigt det där! Vet att många kvinnor får samma upprepade frågor när de har två söner. Så tröttsamt. Vi ska få en av varje och kan faktiskt irritera mig på hurraropen vi får när vi berättar att det är en flicka den här gången. Tror tyvärr inte de hade varit lika många om de varit två pojkar…

 45. Paula

  Jag har också två flickor i samma åldrar. Får samma kommentar heeeeela tiden och det är så frustrerande. Dessutom tog det mig 2 år att bli gravid med nr 1 pga problem med livmodern. Nr 2 var helt oplanerad men så välkommen. Känns som om folk inte kan acceptera att man är ”nöjd” med två flickor. Känner precis som du; blir det en tredje så är det enbart för längtan efter ännu ett barn, inte kön.

 46. Therese

  Tror inte att folk menar att provocera! Jag vet själv att Hugo har skrivit många gånger i sin blogg att han skulle vilja ha en son och att han isåfall skulle heta Nico så tror nog det är se som många tänker på när dom önskar er en son!

 47. Johanna

  Jag tänker att det kanske inte har så mycket med att killar är bättre, utan att folk tänker att man ska ha ”bägge sorterna”. Men jag har inga barn eller planer på att skaffa inom snar framtid, så jag får inte såna kommentarer, eller ger dem själv

 48. Elin

  Jaaa! Den frågan får jag sååå ofta, jag är gravid med 3:e, och har två pojkar. Så frågan lyder: men då skulle det väl vara kul med en tjej nu? Hoppas det blir en tjej till dig då! M.m. M.m. Som precis som du säger, att det är pojkarna tillhör mig mindre för att de är pojkar. Vi vet inte vad det blir och just av den anledningen att det kan hända vadsomhelst, och min enda önskan att allt går bra och att vi får en frisk bebis, oavsett kön.
  Förstår att du blir provocerad, det blir jag med

 49. Frida

  Jag har 3 barn, första en tjej mellersta en pojke och minsta en tjej. Efter dom två första fick jag kommenteren ”nu är ni väl nöjda när ni har ett av varje kön?”
  Just där och så var vi nöjda men sen kom en tredje tätt inpå i alla fall 🙂

 50. Amanda

  Min mamma frågar alltid när lillasyster kommer.
  Svärmor ber om en flicka för att hon alltid velat ha en flicka hon kan köpa söta kläder till.😂 ja, jag har en son om det inte var solklart.

  Jag är överlycklig om jag bara lyckas bli gravid… utan allt tjat.

 51. M

  Jag är gravid i v20, alla tjatar om ”är ni inte nyfikna på kön? ” ”vilket kön är de?” ”jag vill veta kön först”… Förstår inte det viktiga…. Vi kommer ta reda på kön BARA för att klura på namn i god tid. Men vi vill inte berätta till släkt och vänner på en gång, de väntar vi gärna med. Bara för det önskas flicka av svärmor tex eller könsfärg på kläder/saker vilket jag absolut inte vill att dom ska köpa.

 52. Michaela

  Förstår att du blir provocerad! Jag har tre söner och får ofta höra – när kommer flickan? Blir faktiskt lite ledsen och arg..,

  1. Nanna

   Varför vill du inte ha en flicka också när du redan har söner? Folk är konstiga. Blir du arg om folk frågar om du vill ha hund när du redan har katter också?

 53. Madelene

  Hela tiden.. Jag får hela tiden höra men ni ska väl skaffa en tredje så ni får en liten flicka, Då jag har två pojkar tätt och fick direkt efter BB höra, du vill såklart ha en flicka också så det blir ju en tredje.. Såå less på dessa kommentarer och att folk vågar. Jag är faktiskt supernöjd med två pojkar och jag har inte en tanke på att jag skulle vilja ha flicka om vi valde att skaffa ett tredje.. Du är
  Bäst! Kramar till dig och din familj!

 54. M

  Varje dag, har två flickor med. Har tom fått höra du kan faktiskt beställa en pojke genom att åka till land xx och det kostar xx kr, varsågod jag har fixat nr till kliniken…. 😣😣

 55. Johanna

  Folk tycker väldigt mycket… och ger sig rätten att kommentera det. Vi hade en pojke och en flicka när vi bestämde oss för ett barn till. Då fick vi frågan- ni har ju redan en av varje, varför en till? Eh kanske för att vi ville ha ett barn till
  Suck och väldigt sårande, då vi var överlyckliga att ännu en gång få ett barn.
  Kram

 56. cass

  letar du saker att bli provecerad för eller? Det är ju inte direkt vanligt att folk säger sånt där. Tråkigt att läsa inlägg som bara bidrag till negativitet….

 57. Amanda

  Jag håller helt med dig, så sjukt också att man ska behöva tala om detta ens. Men det är tydligt att det behövs eftersom även jag får dessa kommenterar.

 58. Annica

  Jag får snarare kommentarer som ”Ja, ni har att göra” när jag berättar att vi har tre tjejer.. 😀 Men jag skrattar bara MED dem som kommenterar så. Däremot frågar de oss också om vi inte vill ha en pojke med. Och där.. Alltså för mig är det riskfyllt med graviditeter men framförallt skulle en pojke kunna få risker såsom missbildning och/eller utvecklingsstörning…

 59. Emmelie

  Känner igen mig i de du skriver. Vi har 3 söner och jag får ofta frågan om vi ska ha en till så de kanske kommer en lillasyster.
  Jag är otroligt tacksam över att min kropp givet mig mina efterlängtade barn. Man ska aldrig ta de för givet men de är just de folk inte förstår när de tar sig friheten och slänger såna kommenterare i ansiktet på en. Jag har så många gånger velat lägga en kommentar om mina missfall och att barn inte är givet här i livet. Men samtidigt vill jag inte göra någon obekväm, istället står jag där själv och är obekväm.
  Folk borde tänka mer innan de pratar!!

 60. Malin

  Jag känner som du ! Har 3 tjejer hemma och den kommentaren är återkommande av människor ! Det är som att min man får en sorgeblick när han säger att han har 3 flickor ! Skulle en flicka vara mindre värd ? Kan bli så arg …… ett barn är en välsingnelse vara sig det är är flicka eller pojke .

Visa alla 75 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com