KärlekTips

Inred med böcker för att skapa ett intresse- och fortsätt att läsa tillsammans

I annonssamarbete med Bokiño

Vi har sannerligen kommit till en ny era. Att läsa för barnen är något jag har investerat mycket tid till och idag med en sex åring och snart fyra åring känner jag att den investeringen har varit god. För idag är det inte längre jag som driver och tar initiativ till att läsa tillsammans-utan dom gör det.

En av deras stora favoriter är denna bok, den bläddras det i nästan varje dag

Och det glädjer mig. För jag tror att det är superviktigt att inte sluta läsa när dom faktiskt lär sig att själva börja läsa. För att läsa tillsammans är så mycket mer än bara läsning. Det är en av våra mest intima stunder. Att ha dom nära, höra deras funderingar och ta del av deras öppna sinne är en av mina absoluta favoritsysselsättningar.

För att uppmuntra till ett intresse för litteratur och böcker har jag inrett mycket med just barnböcker hemma. Bokhyllor i lekrummet och senast nu också ställt in en bättre bokhylla i deras sovrum så att dom lättare ska kunna välja sagor:

Vi har också den här platsen-soffan intill köket. Den här boken om Majas alfabet var min när jag var liten. Har du också kvar böcker från din barndom som du nu läser med dina egna barn? =)

Här hänger vi mycket. Det blir naturligt för oss att samlas här, för det är här vi också lagar mat. Det är mysigt att ha deras sällskap, att läsa medan pastan kokar. Ibland står jag bara och iakttar dom medan jag hackar grönsaker, och ser på medan Molly läser för Leonore eller tvärtom. Så denna plats är helig för oss, och lådan intill soffan är fylld med en massa minnen i form av böcker men jag ser också till att uppdatera böckerna utifrån vad som händer i livet/intressen.

Billy är också en stor favorit. Dessa hittade jag uppe på mammas vind från att mina bröder var små

Boken om vilda djur köpte vi inför vår glamping i somras. Av denna fick vi reda på hur vi skulle göra om vi ville se igelkottar. Vi köpte också kikare så vi kunde spana ut från tältet 

 

Med ett skolbarn i huset dröjer det nog inte länge fören hon faktiskt kan läsa själv, och vi har förberett oss med enkla, ”börja läsa” böcker tillsammans med Bokiño.

Bokiño är sighten för dig som söker inspiration till dig och ditt barns läsning. Spännande artiklar med författare, listor över t.ex. ”13 tips på hästböcker för barn” eller tips till dig som söker en fin bok att ge bort som födelsedagspresent.

HÄR kan du läsa min intervju med Bokiño, där dom frågade mig varför jag tycker om barnböcker. Och svaret blev inte det väntade…

Via denna fantastiska guide blir det lättare att hitta den rätta barnboken utifrån hur livet ser ut just nu. Om jag märker av ett intresse eller frågor hemma vill jag följa upp det, med hjälp av litteratur. Första tandläkarbesöket, sjukhuset, att börja förskola, att börja skola, vikten av att vara snäll, förståelse för olika ekonomiska förutsättningar, att familjer kan se olika ut, döden osv. Det är tacksamt att som förälder få hjälp utav just barnböcker när man själv saknar kompass för att t.ex. kommunicera om döden.

-Jag vill slå ett slag för att fortsätta läsa, även när ditt barn lär sig att läsa själv. Och kolla gärna in Bokiños fantastiska hemsida HÄR för att låta dig själv inspireras. Bokiño finns också på instagram under namnet @bokino.se där dom högt och lågt delar med sig utav deras tipsande!

Den här ”Beppe testar” är ny, och jag misstänker att den kommer bli en favorit denna höst! Full av en massa roliga experiment!

7 Kommentarer

 1. Carro

  Ja, läsning tillsammans är fantastiskt. Läser fortfarande för mina kids som är 13 och 10 varje kväll. Det handlar förstås om att anpassa litteraturen för deras åldrar. Skapar massor av tillfällen att diskutera dilemman som karaktärerna drabbas av, samhällsproblem och attityder. En favoritstund på dagen, helt klart.

 2. Hanna

  Jag har också alltid läst mycket för mina barn, dem äldsta läser alltid själv nu innan dem ska gå och lägga sig (9 &11 år)och även vid andra tillfällen. Mellan tjejen har läxläsa varje dag i veckan och då får hon läsa högt för lillebror, vilket båda två uppskattar och det är så härligt att se dem dela den stunden tillsammans ❤️

 3. Sandra Augustinson

  Ja jag har ett par böcker hos mina föräldrar, små barnböcker om Emma. Emma går i skolan, Emma går till tandläkaren m.m. jag såg på Åhléns i Stockholm att de fortfarande finns kvar, så roligt! Och Pettson har vi hemma, när han ska göra pannkakstårta med Findus. Vi har många fler men kom bara på dessa två.

 4. X

  Åh, detta värmer mitt pedagog-hjärta! En riktig förebild! Blir dock ledsen när jag tänker på hur många barn som saknar böcker hemma pga brist på möjlighet eller okunskap… så betydelsefullt för barnens framtida studier och en läs- och skrivförmåga är en av de viktigaste komponenterna för lyckade skolprestationer.
  Tack för en bra blogg ❤

 5. Emilia

  Ditt halsband som du fick av din mamma, som symboliserade dig och barnen, har det gått sönder? Tänkte eftersom du skrev att du aldrig skulle ta av dig det, och det var längesen jag såg det på bild. Skulle vilja köpa ett till min mamma, men inte om det lätt går sönder. Tacksam om någon vill svara:)

 6. Amanda

  Har ni bibliotekskort? Väldigt mysigt att gå med sina barn och välja ut 2-3 nya böcker varje månad. Blir som ett liten kul aktivitet att gå runt på barnavdelning och välja vilka böcker vi ska ta denna månad och sen gå och lämna dom och välja nått nytt 😊

Visa alla 7 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting