KärlekTankar

In a world where you can be everything – be kind

Jag får så många meddelanden från er på Instagram och jag försöker svara på så många som möjligt men erkänner att det blir övermäktigt för mig att hinna med. Jag försöker också läsa så mycket som möjligt av era meddelanden och vissa fastnar hos mig. För några dagar sedan fick jag det här meddelandet:

Det gör mig ledsen att det är standard med dom här kommentarerna som endast är till för att såra, för visst har läsaren rätt i att det är mycket kommentarer som är på det sättet som kommer på nästan varje inlägg. Ni vet ibland är det inte rakt ut elakt men bäddar in en pik eller har en viss ton i sig som bara måste tillrättavisa på något sätt. Allt ifrån att kommentera sättet jag skriver på till hur jag ser ut eller min roll som mamma eller fru. Jag tycker det är så läskigt att jag ändå känner mig van vid att det är på det sättet? Jag är dubbel i att jag på ett sätt har lätt att skaka av mig kommentarer samtidigt som det ofta faktiskt sårar. Jag är ingen robot och vissa dagar tar kommentarer rätt hårt, andra dagar rycker jag på axlarna och bryr mig inte. Tre kommentarer från senaste dagarna och vad jag tänker om dom:

”Bikinin på båten va inte så smickrande till din cameltoe ?” 
– Att snippan sitter där den sitter kommer väl inte som en nyhet för någon? En cameltoe är inte skämmigt!
”Stackars barn… Men ni gör väl vad ni måste för att försöka hålla ihop du och Hugo.”
– Barnen hade det toppenbra men farmor och farfar, Hugo och jag hade det väldigt härligt ihop. Tack för omtanken!
”Ja mkt fokus på din familj ja. Hugos då ?” 
– Vi träffar båda våra familjer mycket, tycker det framgår att vi umgås väldigt mycket med Hugos sida också? Samtidigt intressant att fundera vidare här, är det mitt ansvar att vi ska träffa Hugos sida egentligen? 


Något jag dagligen blir påmind om i mitt jobb är vikten av att vara snäll. Just för att som jag ser det pågår det konstant en form av mobbning på sociala medier, varenda dag. Det är lätt till hands för många att skriva exakt vad dem tycker och tänker utan den där sociala spärren som man har i ”det vanliga livet”.

– Ni influencers är så känsliga och kan inte ta kritik! Byt jobb då om det är så jobbigt!!
Återigen tycker jag det är viktigt att poängtera att det är skillnad på kritik och rena elakheter. Att kommentera åsikter kring ett samarbete och fråga hur tankarna hos influencern går är helt okej och rimligt. Att fråga efter tankar i frågor som exempelvis flyg och miljön är också helt okej. Men vi får också acceptera att vi alla är olika och att vi alla är personer bakom skärmarna. Jag tycker det är en obehaglig stämning som ibland piskas upp, till exempel den mot Isabella. Hon är nog den som granskas hårdast av både bloggbevakning och läsarna och visst finns det saker att granska och vara kritisk mot men ofta tycker jag det blir saker långt under bältet. Det både pikas i inlägg på sätt som jag tycker inte är acceptabla och sen så går folk loss med rena elakheter om utseende, personlighet eller relationer i kommentarsfältet. Det skaver i mig!

För mig är ledord att leva efter: sträva efter att vara snällare än nödvändigt och tänk till i hur du behandlar andra. 
Ge dina medmänniskor vänlighet och snällhet även om du inte håller med dem. Självklart får du ifrågasätta ageranden men gör det utan elakheter. Jag är inget helgon och visst händer det att det slinker grodor ur min mun men jag skulle aldrig sitta och skriva rena elakheter till någon, oavsett om jag känner dem eller ej. Oavsett om jag kan gömma mig bakom anonymitet. För i slutändan är mottagaren en människa med lika mycket hjärta och sårbarhet som du och jag. Du vet aldrig vad den andra personen varit med om just idag eller igår eller vad för tankar hen bär på just nu.

 

13 Kommentarer

 1. Emely

  Asså Paula!! Du är på riktigt bäst! Du är en underbar mamma och en så jävla bra INFLUENCER! Du påverkar verkligen folks liv, antingen genom att vara en super mamma eller genom sitt sätt att ha lyckats inom träningen! Jag tycker verkligen att du ska känna dig såå STOLT!! Ingen annan bloggare mm har påverkar och inspirerat mig så mycket som du! Lycka till!!

 2. Maria

  Jag är uppfostrad till att ”har du inget snällt att säga så säg inget alls” och det kommer jag lära mina barn också. Jag kan omöjligt förstå viljan till att såra någon, oavsett om man gillar personen eller inte.
  Du borde sträcka på dig och vara stolt över er familj och dig själv. Alla gör inte saker eller lever sina liv på samma sätt, tänk vad tråkigt det vore. Jag har följt dig i några år och jag kommer ihåg att jag kände att du var en stor inspiration som mamma redan innan jag fick mina egna barn. Du visar att man kan var en fantastiskt kärleksfull och rolig mamma samtidigt som man kan jobba och utvecklas själv <3 Alla familjer ser inte likadana ut eller gör saker på samma sätt och det vore ganska tråkigt om det var så.
  Jag är ensam med mina väldigt små barn, kombinerar föräldraledigt med att jobba och folk tittar väldigt konstigt på mig när jag säger att jag trivs med att vara själv, men det funkar för oss. Det jag strävar efter som förälder är att mina barn ska vara två saker: snälla mot andra runt omkring och lyckliga själva. Det är det viktigaste och det skiner igenom på era bilder och videos att båda era flickor har dom här två sakerna <3

 3. Cat

  Heja dig Paula! Gillar dig. Folk är så hänsynslösa och avundsjuka. Vad de skriver för elakheter säger mer om dem! Kram

 4. My

  Så himla onödigt att medvetet såra någon annan. Du lyfter detta ofta, vilket jag förstår då du får höra detta dagligen och att det påverkar dig, oundvikligt. Om jag får komma med en tanke så ge inte dessa negativa kommentarer mer syre genom att besvara dem eller ens lägga energi på att förklara. Varför måste du göra det, för vems skull? Deras? Kan du inte lägga fokus på det positiva istället och förstärka alla fina kommentarer du får istället:). Hade varit mycket roligare att lyfta och framförallt att läsa om. Jag läser aldrig de taskiga kommentarerna för jag bryr mig inte om dem, gör inte du det heller, för du vet inom dig att det inte är så <3

 5. Jo

  Att folk orkar alltså. Man får trösta sig med att deras liv måste vara väääldigt tråkiga om man låter sig påverkas så mycket av någon annan.

  Det där med att umgås med respektive familjer är intressant. Jag menar, är det verkligen upp till en själv hur man rättvist fördelar tiden mellan mormor/morfar/farmor/farfar? Det ligger ju mor- och farföräldrarnas intresse att vilja spendera tid med sina barnbarn. Och tyvärr så är inte alla intresserade. På min mans sida är ingen speciellt intresserad av våra barn, har aldrig hämtat på förskola, aldrig tackat ja när vi bett om barnvakt, inga julklappar, de är helt enkelt inte prioriterade. Det är så sorgligt och jag blir så ledsen båda för min mans och mina barns skull. Jag tycker ju, som alla andra föräldrar, att våra barn är roligast och gulligast i världen och det är så himla tråkigt att de inte vill vara en del av det.

 6. Emma

  Paula! Du och din familj är en sån inspiration för mig. Jag är 23 år och har några (eller många) år kvar innan jag själv är redo att bilda familj, men när den tiden väl kommer har jag er som målbild. Du och Hugo är fantastiska föräldrar och du ger mig en sån energi att leva hälsosamt och i balans. TACK för att du orkar trots alla skitstövlar som ibland finns bland kommentarerna.

 7. Angelica

  Bra inlägg! ? Tycker du får så mycket oförtjänt skit, tror det är avundsjuka som sticker i folks ögon. Stå på dig och fortsätt vara du, du verkar fantastisk! ?❤️

 8. Erika82

  Kommentaren om kameltå var helt sjuk. Alla kvinnor har ett kön såvida man inte är en barbie. Ska man operera bort sina blygdläppar eller för att folk ska bli nöjda? Men då är man väl en dålig förebild för sina döttrar?!

 9. rutelinkristina

  Hej! Jag har bara varit med och läst din blogg och instagram ett par månader och verkligen älskar alla dina inlägg. En perfekt variation av uppriktighet, allvar och enkelhet samtidigt som vi får följa en del av ditt liv och ta del av massor av inspiration. För det är verkligen vad jag gör, inspireras, av alla dina fina och ärliga inlägg. Världen blir en bättre plats ju fler som tänker och agerar som du. Fortsätt vara du ❤

 10. Elin

  Hela ditt sätt att se på livet är underbart, jag önskar vi var vänner i riktiga livet! Kärlek till dig och fortsätt vara som du är, du inspirerar mig i alla delar av livet – som mamma, fru och människa!

Visa alla 13 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting