Dagens fråga

Hur tänker jag egentligen?

Måndag och terminsstart! Är jag ensam om att faktiskt njuta? Jag tycker att det känns jätteskönt att vardagen börjar idag.. Jag ha längtat efter den, men också njutit av semestern. Det var dock svårt att natta igår kväll, det tog lång tid innan flickorna somnade och imorse när klockan ringde på kl. 07 var dom inte kaxiga. Förhoppningsvis blir det en tidigare kväll idag, det brukar ta några dagar innan man kommer in i det:

Jag startade min dag inne på kontoret hos Loppi. Nästa vecka ska jag vara med under en presentation för stora kunder inom Influencer marketing. Vi som befinner oss inom yrket tycker att allt är glasklart, men många vet faktiskt inte hur det funkar. Jag arbetar som sagt med bloggnätverket Loppi och vi har under åren som gått lärt oss mycket. Det kommer bli spännande nästa vecka, på plats kommer flera andra också hålla föredrag. Bland annat en psykolog som kommer att tala om vanans funktion.

Men hur funkar det då? Hur arbetar vi?

I vårt case, i vår presentation kommer vi att visa vårt samarbete som vi hade tillsammans med Silja Line under 2017.

När jag som influencer tackar ja till samarbeten finns det vissa kriterier:

 

-Hur är min personliga relation till företaget?

-Kan jag rakryggat kommunicera ut detta till mitt följe?

För mig är det viktigt att alltid visa mig transparent och ärlig. Jag värderar ert förtroende till mig, och det är något jag aldrig skulle riskera i ett dåligt samarbete bara för pengar. Det måste vara genuint, och utan några etiska värderingar (t.ex. läkemedel).  Samarbeten som från min sida har varit genuina:

-Silja Line (Jag är som sagt halv finsk och har åkt på dessa båtar sedan jag var liten)

-Polarn O. Pyret (Handlat där sen innan vårt samarbete startade, senast nu i helgen handlade jag en doppresent hos Polarn)

-Stronger ( Är mitt absoluta favoritmärke på träningskläder, och ni vet hur mycket jag använder mina träningskläder!)

 

Så en del som är viktigt är att det ska vara genuint. Det ska vara trovärdigt men det ska också kännas tryggt för kunden att samarbeta med mig/oss. Därför får kunden i sin tur alltid ett dokument där dom presenterar det dom vill ha. Det omvandlas till en brief som jag sen anpassar mig efter. Det är också viktigt att man tänker klokt kring konkurrens. Hur skulle det uppfattas om jag ena dagen marknadsförde Daniel Wellington och veckan efter Mockberg? Det blir tokigt, det om något påverkar ert förtroende till samt företagets.

 

En annan del som känns viktig för mig är att kunna leverera resultat. Tack vare Loppi så finns mättaggar i mina sponsrade inlägg och vi kan följa upp precis allt. Genom resultaten lär vi oss vad som funkar, målgruppens intresse samt kanalval. Jag har arbetat med detta i sex år nu, det fanns aldrig någon journal utan mycket har jag fått lära mig själv. Dessa sex år har gett mig massor av erfarenheter och har verkligen fått mig att få upp ögonen för PR, marknadsföring och content. Det är jag tacksam för.

En annan sak jag är tacksam för är att andvända långbyxor. Nu är jag trött på shortsen!

2 Kommentarer

×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting