TankarTips

Hur jag och min hy mår idag

I annonssamarbete med Flora Kliniken

2020 har varit ett mentalt tufft år för mig. Jag kanske redan var påverkad åren innan men jag märkte inte av det.

Ni vet säkert själva hur det är. När man bara är inne i ens egna ekorrshjul och kör på. Jag har varit dålig på att stanna upp och känna efter hur jag mår. Under våra år med småbarn, karriär och egna företag har jag tummat på mina basala behov. Flexibla arbetstider, press, stress, lite sömn och en strävan efter att alltid finnas där jag tärt på mig.

Under bara några månader har jag testat något annat. Satt tydligare gränser mellan arbetstid och fritid. Prioriterar sömn och återhämtning och insett nyligen att jag har flera års sömn att ta ikapp.

2020 kom levnadsvalen ikapp och ledde till att jag faktiskt började må dåligt på riktigt. Jag orkade inte längre vara glad och då var det dags för mig att dra i handbromsen. Jag lever fortfarande nära upplevelsen av att må dåligt så jag försöker att varje dag ta bra beslut och känner hur jag dag för dag känner igen mig själv allt mer. Och nu i skrivandets stund inser jag att det var faktiskt ganska länge sen jag kände ångest. Idag känner jag mig glad, positiv och lycklig♥️ & den inre känslan av välmående betyder massor för mig och människorna i min omgivning.

Dessvärre tog min hy skada och har under de senaste året levt ett eget liv. Jag vill tro att allt ytligt jag en grund i det inre och medan jag har jobbat med mig själv jag jag parallellt gått hos Flora Kliniken efter ett skräddarsytt program för just min hy och mina problem.

-Idag är min hy vilade

-Får sällan nya utbrott

-Har fått tillbaka ett naturligt lyster

-Fått en lugnare hy

Det är såklart glädjande och vill tolka de ytliga till mitt inre. Att jag är på god väg att hitta tillbaka. Men jag behöver fortfarande hjälp och känner mig så otroligt trygg i Mevas händer som arbetar på Flora kliniken.

Idag gjorde vi en IPL kur för att fortsätta bleka bort fula ärr som jag själv har gjort. När min hy var som värst kunde jag inte hålla mig från att pilla och med facit i hand är det, det dummaste jag kunde göra. Pillandet blev till fula ärr. Lova mig att inte göra samma sak okej?

IPL är ett högintensivt ljus som jobbar bort pigmentförändningar, ytliga blodkärl och är effektiv mot hårborttagning. Behandlingen är dessutom hudföryngrande då den stimulerar hudens naturliga collagenproduktion.

Här ser ni vad IPL hjälper mot

Nästa vecka ska jag unna mig själv en kemisk ansiktsbehandling. Efter allt jag gjort mot min hy i ohållbara levnadsval förtjänar den all kärlek och omtanke som den kan tänkas få. JAG förtjänar det!

& det gör du också. Just nu har Flora kliniken ett erbjudande på 40% rabatt på antingen en IPL kur eller en Microneedling (läs vad det är HÄR). Erbjudandet gäller oktober ut och lättast är att boka en tid HÄR. Rabatten dras i kassan vid besöket hos Flora så priserna som finns på hemsidan är originalpriset.

Lite omtumlad efter IPL:en men glad över att själv kunna se att ärren bleks bort fint

3 Kommentarer

  1. Malin

    Jag skulle typ dö för dina ögonbryn och dina läppar! Så fint. (om man får vara lite ytlig) Själv plockade jag mina ögonbryn och sen växte dom typ aldrig ut, så jag har tunna eländiga. Hoppas att utvecklingen kring ”hårtransplantation på ögonbryn” går framåt. Just nu ser det för jävligt ut när man gör det eftersom man tar håret från nacken … duuhh inte konstigt det ser weird ut! Visst kan man fylla läpparna men det blir ju aldrig som Angelina Jolies eller dina … dvs naturligt resultat.

  2. Lilja

    Ibland blir jag uppriktigt ledsen när jag läser din blogg. Jag förstår till fullo att det har varit jobbigt för dig att ha problem med din hy, jag förminskar det absolut inte. Däremot tycker jag att det är lite klumpigt skriver att det är fult med acneärr. Jag antar att du tycker att det är fult på dig själv? Eller menar du att du tycker att det är fult på andra? Jag har själv hela ansiktet och ryggen full med ärr och det har tagit mig lång tid att acceptera. Jag menar inte att alla ska acceptera utan vill man göra som dig, och ta bort dom förstår jag verkligen det. Jag tycker bara det är tråkigt att kalla det för fult.

×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting