Allmänt

Hur jag helst startar min morgon

-Helst av allt börjar jag min morgon/dag till att vakna UTAN en väckarklocka

-I en varm säng tillsammans med Hugo och tjejerna

-Med en sömn på åtta timmar

-Med framtagna kläder från kvällen innan för att underlätta morgonens bestyr

-Utan stress och bråk🙌🏼

-Till en härlig helgfrukost, helst med nybakade frallor

-Till doften av nybryggt kaffe

-Jag tycker att det är härligt att starta dagen med en promenad ute i naturen

-Ofta tänder jag ljus och sätter på en skön lista med musik på Spotify. Det är för mig en bra mysfaktor för att ge alla hemma en bra start på dagen

-I synk ihop med Hugo. Att vi båda går upp samtidigt och gör olika saker. Jag är bättre på att få i ordning tjejerna medan Hugo bäddar och lagar barnens frukost

-Hade dock ALDRIG sagt nej till en sovmorgon🙈

Hur jag INTE vill starta min morgon:

-Att försova mig förstör hela min morgon, nästan hela min dag också!

-Det är aldrig roligt att vakna pga kramp, att en kroppsdel av somnat eller att man fryser…

-Jag duschar alltid på kvällen, att duscha tidigt på morgonen är som tortyr för mig

-Med en ouppstyrd planering från kvällen innan. Det går fortare för oss om väskor för dagen är packade och kläder framtagna

-Jag tränar helst inte på morgonen. Har aldrig varit morgonpigg och känner inte att jag kan trycka på lika mycket på morgonen som på kvällen

-Jag vaknar helst inte fören klockan 07🙈

-Om jag får välja tid på möte eller start på något tar jag alltid hänsyn till morgontrafiken och väljer tid efter rusningen.

Hur startar du helst din dag? Och vad undviker du helst? =)

9 Kommentarer

 1. Ida

  Vardag:
  Kokar ägg eller hör smoothie till frukost kvällen innan. Lägger fram kläder till mig och dottern och packar väskorna innan jag lägger mig. Förhoppningsvis sover dottern fortfarande när jag går upp vid 06:15-06:30 så jag kan göra mig i ordning i lugn och ro. När jag är klar väcker jag dottern vid 07 om hon sover. Ger henne nått litet att äta och myser i soffan en kortis. Kör henne till förskolan vid 07:20. Väl på jobbet gör jag i ordning ett fruktfat, tänder mysbelysning och strukturerar upp dagen innan eleverna kommer.

  Är sambon hemma (jobbar i Norge) så sover jag till 06:45. Kliver upp gör mig i ordning och åker till jobbet 07:20.

  Jag är snabb av mig utan att behöva stressa så behöver inte lång tid på morgon 😄

  Helg:
  Sover utan väckarklocka (men vaknar ändå runt samma tid pga en 1,5-åring 😅). Ligger kvar i sängen en stund (om inte dottern drar av mig täcket och vill att vi går ner). Sätter på någon mysig film, ger dottern välling och sätter oss under en filt i soffan. Sen runt 09 äter vi frukost hela familjen, bästa! Runt 10 brukar vi redan vara ute och leka 😄

 2. Elin

  Senario 1: Jag vaknar för de mesta när klockan ringer vid 5, går upp och gör mig iordning, klär på mig och gör frukost. Sen väcker jag sambo och Vovve, sisådär 10ggr innan dom kommer upp..Oftast hinner jag äta upp och klä på mig ytterkläderna innan…Sedan lämnas hunden på dagis senast kvart över 6, för att jag ska hinna till jobbet. Där tar jag en kopp kaffe och njuter av lugnet innan dagen drar igång.
  Senario 2: Klockan ringer vid 4, går upp..klär på mig och gör mig iordning, väcker hund som lämnas på dagis senast kl halv 5, för att jag ska hinna släppa ut hästarna innan jobbet… skiter i frukost eftersom att jag mår illa så tidigt på morgonen o köper en macka på macken.

  Scenario 3: Klockan ringer vid 7.. Jag går upp och sätter på mig mjukiskläder, går ut med hunden, sätter mig vid datorn o börjar min dag samtidigt som jag äter frukost. Det måste vara den bästa morgonen….Men alla har ju sin charm 😊

 3. Zandra

  väckarklockan runt 7, ibland sover sonen ibland/oftast väcker han mig.
  Går upp, gör i ordning kaffe, går ut på balkong & andas. Dricker kaffe, äter frukost, tvättar ansikte, klär oss, jag går till jobb. Typ så!

 4. Linnéa

  Jag är tvärtom, älskar att träna på morgonen! Dels är det mindre folk och dels så får man det gjort.
  När jag kommer hem är jag oftast så trött och då ska middag, disk och annat ”hemmajobb” göras.

  En viktig rutin för mig är kaffe i lugn och ro framför Nyhetsmorgon 🙂

 5. Annica

  Duschar helst på kvällen, men fungerar på morgonen med om det kört ihop sig. Går helst upp en stund innan barnen vaknat, höra hur de tassar upp och får en mysig kram av dem. Slår allt! Jag vill snoza minst en gång.

 6. Jessica

  Hej Paula,
  Jag vann lucka 11 i din adventskalender (pulsklockan) men har fortfarande inte hört något från Loppi. Har försökt kontakta dig via mail. Du får gärna maila mig 🙂

 7. Karin

  Påminner om mig😊
  Jag duschar alltid på kvällen för att jag har inte ro till att göra det på morgonen. Jag har ALLTID lagt fram kläder till mig och barnen för att ta bort det momentet (på vardagar)
  En helg vill jag gärna INTE bli väckt av barnen när de vaknar sisådär kring 05 utan blir glad om maken tar dem då och jag får sova tills jag vaknar av slammer i köket och kaffedoft😃

Visa alla 9 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com