Allmänt

Hur blev mitt instagramkonto hackat?

Inatt blev mitt Instagram konto hackat och borttaget av en liga. Det skickades ett mail till mig om att jag hade blivit verifierad (fått en blå plupp):

Visade mailet till Hugo en aning skeptisk men han tyckte såklart sig vidare på en gång. Och inatt tog dom över mitt konto och raderade allt. Tanken var att de skulle sälja vidare mitt konto. En smidigt sätt att tjäna pengar på!

Tack Instagram för att ni på endast en dag tog tillbaka det och gav det till mig igen. Klicka aldrig, aldrig, aldrig er vidare på såna mail. Det är bara bluff! Kollar man noga så ser man dessutom alla felstavningar. Och skulle det hända er, hör av er så kan jag hjälpa er att komma i kontakt med rätt personer. Tack Annica för din hjälp. Imorse när jag messade henne med panik sa hon ”bara lugn allt kommer att komma tillbaka”.

5 Kommentarer

 1. Victoria Skoglund

  Hej Paula. Mitt instagramkonto har blivit hackat på samma vis som du. Kan du hjälpamig att komma i kontakt med rätt person. Är rädd att mitt konto blir raderat på bilder. Har ett stort konto på 119.000följare. Vänliga hälsningar Victoria

 2. Angel

  Om du är skeptisk till något så klicka på avsändaren. Tex där det står Instagram. Då ser du om det är en äkta adress som kommer ifrån Instagram eller fejk

 3. tova

  oftast om jag får mej som ser väldigt ”verkliga” men ändå lite osäker, kollar jag bara vem avsändaren är ifrån (alltså kolla vad hela mejladressen heter) och oftast där ser man att det är fejk!

 4. Sofia

  Proffsigt hanterat. Mitt facebook konto hackades (ingen aning hur, använder det inte) och facebook var inte lika proffsiga kan jag säga.

 5. Suzanne Jaeger

  Hej, mitt insta konto har precis blivit hackat. Tyvärr gjorde jag samma som du, och nu vet jag inte hur jag ska få tillbaka det, har försökt ”allt”. Tar tacksamt emot din hjälp!

Visa alla 5 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com