Allmänt

Hej Måndag

Vår sista lediga helg innan ett halvår av allvar börjar. Min vardag kommer att förändras vilket jag ser ljust på. Jag gick ut gymnasiet för 5 år sedan och har sedan några år tillbaka längtat tillbaka till skolbänken. Nu är det min tur. Min tur att få börja en resa till att bli barnmorska som är min dröm rent karriärsmässigt. Jag önskar inget annorlunda. Dessa 5 år har gett mig mer kött på benen. Jag har vuxit som människa och jag har lärt känna mig själv. För 5 år sen älskade jag inte mig själv. Idag gör jag det. Jag identifierar mig själv med så mycket mer efter det jag har varit med om, både gott och ont. Idag har jag en familj bakom mig. En dotter och en karl som jag älskar. Det känns läskigt att lämna tryggheten och ge mig in i något som jag än inte har någon erfarenhet av. Jag och Molly kommer inte att se varandra lika mycket som vi har gjort men jag ska verkligen planera mina dagar, plugga effektivt, klara av tentor och praktik för att kunna komma hem.

Jag har så mycket power i mig inför det kommande halvåret. Det ska bli så kul att börja plugga. Dags att sätta igång läshjärnan igen som har varit på paus de senaste åren. Jag har fått livserfarenhet och det kommer att göra mig målinriktad. Min inställning är att jag ska klara detta. Jag ska klara av att vara småbarnsförälder med allt dess ansvar, flickvän och skola. Nemas problemas, bring it on!

Helgen i sig har varit lugn. Vi har spenderat mycket tid hemma. Nu i förmiddags hade vi en fotografering av lägenheten. Gissa om vi har vänt upp och ner på hela lägenheten för att städa och göra fint. Jag köpte blommor igår för 700 kr, kul liv! Resultatet vart grymt och jag och Hugo komne lägga upp bilder på vårt hem redan i veckan genom mäklarfirman. Förutom att ha städat så har vi varit på museum, tränat och bara njutit av ledighet. I söndags gjorde jag för första gången amerikanska pannkakor. Det vart goda men inte fina! Jämför med pannkakorna jag åt på Ystad Saltsjöbad till frukost:

Mina (Det är ok att skratta) =)

Fast det var grymt gott, nu kommer jag säkert börja göra amerikanska pannkisar varje helg men nästa gång på lägre värme

Gosisar

13 Kommentarer

 1. Lise

  Hej Paula!

  Ett stort lycka till med framtiden och pluggandet, det kommer säkerligen gå galant! Tänkte bara slänga in ett tips till dina amerikanska pannkakor. Om du vill få dem sådär tjocka och fluffiga som amerikanerna får dem så kan du prova att låta smeten stå i kylskåpet en stund innan du steker dem. Fick detta tips av en kompis för någon månad sedan och det funkar verkligen bra.

  Tack för att vi får ta del av din underbara familjs äventyr!

 2. Cocoo

  Hei,
  Jamie oliver har ett bra recept på amerikanska pannkakor enkelt før barn. en kopp mjøl, en kopp mjølk ett ägg och en nypa salt! sen kan man ju lägga till det man själv vill ha! men superlätt!

 3. Annie

  Hej Paula!
  klart du kommer att klara kombon med familjeliv och plugg, allt går bara man verkligen ger sig sjutton på det 🙂 Jag ska också börja läsa till sjuksköterska på Ersta men inte förens nästa termin då jag är hemma och är föräldraledig med med mitt andra barn just nu. Jag känner mig lite orolig över hur det ska gå, även om jag ser fram emot det jättemycket. Emellanåt är det ju ganska tufft, både med studier och småbarn. Men liksom du så vill jag verkligen få min examen och kommer göra allt för att få det att funka. Det som oroar mig mest är nog grupparbeten då jag av erfarenhet vet att det kan vara många viljor som styr angående tider osv. det har inte alltid varit helt lätt att få till det så att andra vill plugga då man själv har enda möjligheten. Jag håller tummarna för att det är fler med barn som man kan hänga med! Ville egentligen bara säga lycka till med allt! Tycker så mycket om din blogg.

 4. Emmely

  Hej Paula! Jag tycker verkligen din blogg är inspirerande. Jag har funderar på en sak som kanske är lite känslig efter allt som hänt. Men jag undrar vad du har för planer angående ett andra barn nu när du kommer igång med studierna. (Så kul för dig att du kom in också.) Kommer ni försöka att få ett barn till eller lägger ni det lite på hyllan tills din utbildning är avslutat. Jag är så nyfiken kring detta och hoppas du iallafall kan svara på det lite nätt!

  Hälsningar Emmely

 5. Emelie

  Hej Paula, jag studerar på högskola fast till förskollärare 🙂
  Jag tänkte tipsa om Evernote, en app man kan ha tillgång till med mobil, surfplatta, dator osv.
  Det har underlättat väldigt mycket för mig att skriva anteckningar från litteraturen i appen istället för på papper.
  Mycket lättare att hålla ordning när det är en uppsats som ska skrivas samtidigt som ett grupparbete t ex 🙂
  Skriver jag på datorn hemma kommer jag åt allt via appen i surfplattan när jag sitter på högskolan.
  Ville tipsa ifall du inte hört om det redan,
  lycka till med studierna! 🙂

 6. Erika

  Va kul att börja läsa igen.
  Jag har en dotter som är någon månad äldre än Molly också och jag började läsa administration idag och jag tycker att vi kommer få mer tid tillsammans nu när jag ska läsa vilket är riktigt skönt.
  Mitt jobb är annars till kl 20.10 och min sambo 19.30 så innan fick hon va på dagis till ca 20.00 och när man kom hem så va de hopp i säng direkt..
  En riktig lycka nu med andra ord. Att få ha kvällsmaten med henne och kolla bolibompa tillsammans.
  Lycka till med studierna!! Väldigt spännande

 7. Emelie

  Bara se till att ha beställt alla skolböcker(eller hittat på nätet/lånat/köpt i andrahand) och läs allting som du ska så du inte hamnar efter – så kommer du nog lyckas träffa familjen mycket ändå! Det är just när man hamnar efter som det tar mycket tid, gör du allting när du ska så är det inte så svårt att få ihop vardagen! Lycka till, det kommer säkert bli superkul! 🙂

 8. Angela

  Jag börjar också mina efterlängtade universitetsstudier nästa måndag efter 2 års slit på komvux för att ordna upp mina ungdomssynder från gymnasietiden. Lycka till och hoppas du trivs i din nya skola! 😀

 9. DeMarkey

  OMG vad mysigt det ser ut!! Påminner om när min man alltid var den enda som fick sova vår äldsta tjej, bara han och ingen annan kunde sova henne på vilorna (men jag tog alltid nätterna, skumt).

  Blommor för 700 kr !? Det vill jag se, måste ha sett hur vackert ut som helst.

 10. Jonna

  Kul att du ska studera igen! Ska du gå ssk-programmet till att börja med?

  Jag har planerat att söka till socionom ht15 vid ersta-sköndahls högskola, saknar verkligen skolbänken och vill så gärna påbörja studierna redan nu! Jobba hinner man senare i livet, och då borde man skapa sig möjligheten att jobba med det man drömt om!

  Ha de fint! H finlandssvensken

Visa alla 13 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting