Dagens frågaTips

Hälsoscan med Fitbit Sense

Jag fick en önskan om att visa upp min pulsklocka och hur den fungerar. Hen var i valet och kvalet mellan olika klockor. Nu har jag bara använt min Fitbit Sense i ett par dagar men tycker att den är sanningsenlig och har många bra funktioner. Betydligt många fler funktioner än min förra!

Pulsklockan är enkel att lära och överallt finns guidning och länkar till ”läs mer” om man är lite nördigt intresserad som jag är.

Hur ser den ut?

En stor urtavla med dagens aktivitet som start

Med enkla swipe kommer man smidigt in i pulsklockans meny där man bland annat kan starta klockan i samband med träning för att tracka.

Jag tycker det är intressant att efter ett pass kolla på summeringen för att få reda på vilka zoner jag ligger på vid fysisk aktivitet. Den informationen hjälper mig att utvecklas och nå mina mål. T.ex. för att förbättra sin kondition är det viktigt att springa långsamma distanser i lägre pulszon som komplement. Pulsklockan hjälper mig att planlägga min träning.

Utöver att följa sin träning kan man ställa alarm, sätta på en timer, checka vädret och få guidning till att komma till ro

Man kan koppla in samtal, sms och Spotify. Jag har valt att inte göra det för att jag själv vill välja när jag är anträffbar och inte genom att ha valet att lägga undan telefonen.

Hur fungerar den?

Man laddar ner tillhörande app och får personlig data över tid samlad. I appen ser man sin dagliga statistik som förs in i personligt diagram. Jag kan följa min egen aktivitet i dagar, veckor, månader och år.

Något som är riktigt spännande med just Sense är att den loggar hur jag känner mig och min stresshantering.

Och vad säger då stressen? Här kommer bilder på vad som stås i den guidande appen:

Att tracka träning och att få översikt om hur mottaglig jag är mot stress är guld. En tredje funktion som jag uppskattar är trackandet av sömnen.

Hur sover jag egentligen? Kan jag hitta bättre sömnvanor? I appen kan man faktiskt sätta upp sömnmål

Återigen få statistik i personligt diagram

& också kunna jämföra med det vanliga för en kvinna i min ålder

Överallt finns mer information som jag kan nörda ner mig i😍

Man kan också spåra sin cykel, ställa in en målvikt, logga vattenintag och logga mat för att få en övergripande och behjälplig koll på sin hälsa.

Summan av kardemumman: Jag är himla nöjd över min pulsklocka. Den har allt jag eftersöker och lite till. Dock kan jag inte uttala mig om den är bättre eller sämre än t.ex. en Apple Watch. En sån har jag aldrig testat men känner mig som sagt oerhört nöjd över det jag har.

2 Kommentarer

  1. Rebecka

    En fråga bara..
    Varför har du inte en iwatch du som har en iPhone?
    Fitbit e säkert bra såklart, jag hade en liten fitbit innan jag köpte min iwatch.

    Enda frågan nu e ju hur man någonsin ska klara sig utan att ha allt på armen 😅 att sätta på sin finklocka en dag gör ju att man missar samtal, meddelande och statistik haha

×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting