TankarTips

Fredagsstatus och schmåndag

Vi har haft en skön och seg förmiddag hemma. På måndag börjar Leonore förskolan och på onsdag börjar Molly (i ettan😢) så vi har rensat lite i garderoberna. Noterat vad som behövs inför skolstarten, t.ex. ett par innetofflor.

Vikt tvätt, kört memory och bara donat hemma, skönt. Antar att detta är den sista fredagen man inte riktigt har friyay-känslan. Alla dagar har länge varit friyay. Men på söndag startar återigen schmåndag.

-& vad är då schmåndag kanske du undrar?

Halva söndag är härlig och helg, andra halvan är planering och förberedelser.

-På söndagar skriver vi veckans matsedel

-På söndagar näthandlar vi med leverans på måndag eftermiddag

-På söndagar briefar jag och Hugo våra ”veckans kalender”

Vi sätter helt enkelt en övergripande plan för veckan och avser tid just för detta moment. Jag gör samma sak i mitt jobb och sätter min plan och planerar/ rangordnar utifrån de projekt jag är med i.

Det är skönt att ha en schmåndag. Den underlättar vardagen och dialogen gör att vi blir synkade som familj. Den blicken över veckan gör det också enkelt att hitta luckor. En lucka, mitt i vardagen där vi kan ta en break från just vardag och rutiner för att istället fånga nuet och tiden med varandra.

En sista sommarlovshelg: Vi har ett boende ute på en skärgårdsö i helgen. I eftermiddag kastar vi ankare med båten och beger oss ut till sjöss för en sista sommarlovshelg. Jag har packat med mig en bok så hoppas på att finna läsro.

Nu: Kaffe!

6 Kommentarer

      1. Maria

        Haha beror nog på hur man ser det😂 ”kastar ankare och beger oss ut” blir ju fel enligt mig som är uppväxt på båt 😂 hade personligen skrivit ”kastar loss och beger oss ut”. Att kasta ankare är att kasta ankaret i vattnet (alltså ankra tills sjöss för natten)

Visa alla 6 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting