Allmänt

Frågestund del 2

Har du någon spotifylista som du vill dela med dig av?

Jag hade gärnat delat med mig av min senaste men jag är utfryst. Jag har alltid lyssnat via min familjs konto och när jag fick min nya telefon så loggades jag ut. Dom är på riktigt glömt bort både användarnamn och lösenord. Jag satt i en halvtimme och försökte med olika varianter men jag kom inte in. Hugo vägrar ge sitt lösen för han säger att jag kommer kapa hans konto. Jag får väl skaffa mig ett eget här i dagarna, då kan jag dela med mig =)

 

Jag får smått nu i januari och tycker att det är svårt att veta hur jag ska klä bebis. Tips?

 

Gud jag tyckte också att det var svårt! I december var det ganska milt så vi började med att klä Leonore i en fleeceoverall. Under det hade hon byxor, body, kofta och varma trumpor. Mössa och tossor. Vi investerade i att köpa en ordentlig åkpåse för jag ville vara ute mer med vagnen. Till det hade vi dessutom en fårfällsunderlag.

Dom dagarna som det var kallt så bytte vi ut fleeceoverallen mot en babyoverall. Vår kom från Reima men jag vet att Polarn har en bra variant som man lätt kan förvandla till en åkpåse med hjälp av knappar. Men jag vill nog säga att vi använde oss mer av fleecen just för att hon låg mycket i vagnen under kortare stunder och hängde med i bilen.

12348664_10153610762791273_778428772_n

pc282742

 

Hur var din första kärlek?

Min första kärlek, gud den var fantastisk. Han var ett år äldre än mig och jag minns att han alltid stod skolpolis. Det pirrade till i hela magen när jag såg honom och jag längtade tills jag skulle få börja i högstadiet och i hans skola. Det var en riktig sån där sommarlovssommar med ett stort ungdomsgäng. Vi var kanske 40 personer som umgicks. Han hade den finaste och snabbaste crossen och det dröjde inte länge innan vi vart tillsammans.

 

Vi var tillsammans i några år men i gymnasiet så gick vi skilda vägar. Han är den som jag blir glad av att höra att det går bra för honom. Varenda gång jag träffar honom så blir det en varm kram. Han är fin, han är bra och han förtjänar all lycka i livet.

 

Du är ju ”halvis”, halvchilenare. Är du influerad av din chilenska bakgrund?

Jag har mycket att tacka min chilenska bakgrund. Det finns inget mer omtänksammare och genuinare än det som jag har fått tagit del av. Att vara en halvis har gjort att jag har fått ta del av flera olika kulturer. Chilenska, svenska och finska. Jag älskar Finland och känner ett enormt band till finskan också. I hur jag äter märker jag att jag är influrerad. Jag tycker om finsk korv, finskt bröd, churrasco, enpanadas med mer.

Det är tråkigt att jag inte fick mer av båda språken som liten. Jag klarar mig och förstår mycket men det finns ändå begränsningar. Barnen får småord av mig men det är min pappa som står för att prata spanska med barnen.

Jag är i alla fall tacksam för att få ta del av fler än en kultur.

 

Har ni några planer på att åka till Chile?

Hade våra familjer fått bestämma hade vi åkt imorgon. Vi vill åka, men vi måste hitta ett sätt att kompromissa. ”Vi hyr en minibuss och hälsar på alla släktningar”. I dagsläget har vi två små barn som kräver mycket packning. Vi arbetar med något som kräver wifi uppkoppling nästintill 24/7.

Vi slår hellre ett läger och utgår från en punkt. Min farmor och farfar bor i Chile så jag vill till dom. Men det måste matcha pappa för om jag ska till Chile så vill jag åka tillsammans med han.

 

Vad tycker du om folk som kommer fram till dig på stan?

SUPERKUL! Alltid. Jag vill också säga hej, om du vill =)

 

Hur har ni gjort med mat till en under ett år med era flickor?

Vi har nog gjort väldigt likt med båda våra döttrar. Det vi började med var gröt och banan. Därefter utvecklade vi och lät barnen smaka på det som fanns att smaka på. Leonore ratade barnmat tidigt så hon har ätit det jag har ätit sedan start. Hon fick tänder vid fyra månaders ålder och har övat sig på att tugga länge.

Mosad mat

Enkel mat

Gröt

Bröd

Frukt i massor vilket har utvecklats till att den ena lätt skulle kunna leva på enbart frukt och den andra äter nu inget annat än äpplen

Variation

Välling- välling är det sista målet som vi har gett båda två när dom varit/är under året. Flaskan med välling är även den som sköter barnens läggning.

Man måste nog bara följa sin lilla och inte sluta erbjuda. Det blir svårare ju äldre barnen blir. Jag älskar broccoli och säger nog det ganska ofta. Molly spetsar sina öron och säger då till Hugo ”Pappa, mamma älskar broccoli men jag tycker inte om broccoli”.

 

Hur ser barnens nattningsrutiner ut?

Molly: Läsa saga i vår säng, småprata om dagen och sedan somna ”tillsammans”. Detta har vi gärna kvar för det fungerar bra och är mysigt för den vuxna som får denna stund med henne. När hon somnat så lyfter vi över henne till hennes säng.

Leonore: Vi ger henne en flaska, sin snuttis, sätter på vår babymonitor som spelar musik och visar en stjärnhimmel i taket (samma som Molly hade) och stänger dörren. Leonore är väldigt trött vid sin nattning så detta brukar gå smärtfritt och bra.

 

 

7 Kommentarer

  1. Frida

    Ska du ha en till frågestund? Isåfall har jag några frågor =) ammar du Leonore än? Hur gick de isåfall att vänja av henne vid att amma sig till sömns? Eftersom du skrev att hon får välling till natten nu =) vad tycker Leonore om att åka bil och vad tyckte molly som bebis?

  2. Sofia

    Hej 🙂 har själv en liten dotter, någon månad yngre än Leonore, har dock inte lika lätta nattningar som ni så jag undrar om du vet märke/modell på er babymonitor? 🙂 kan vara värt att testa er metod. Tack för en härlig blogg, Kramar!

Visa alla 7 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting