Allmänt

Frågestund del 1

Visar Leonore avundsjuka när du ger Molly uppmärksamhet? Och visar Molly avundsjuka när Leonore får mest uppmärksamhet?

Gud ja! Leonore är värst. Sitter jag och Molly och gosar så börjar hon gasta och ska komma in i mitten. Hugo får absolut inte pussa mig, då protesterar hon högljutt och livligt. Jag ska helst inte ha närkontakt med någon annan än henne. Molly är helt tvärtom, tar aldrig illa vid sig utan är mer säker på sin sak. Hon får gos, kommer när hon vill ha något och nöjer sig med att få ligga nära om kvällarna. Sen är det fart på henne, hon springer hela dagarna så jag brukar alltid vilja natta Molly. I nattningen får man sin dos av Molly-gos. Då vill hon ligga nära, gärna på samma kudde och under samma täcke. Varje kväll vill hon bli kliad på ryggen till söms och jag kliar henne gärna bara för att få känna hennes närhet.

Leonore-gos får jag i större last eftersom att hon sedan start visat ett helt annat behov av närhet.

pa044143

Bästa pluggtips?

 

1: Börja i tid.

2: Ha alla dina böcker redo.

3: avsätt tid till att plugga. Och tid till ditt liv. Jag hade som fack. Pluggfacket, familjfacket, relationsfacket, jobbfacket, kompisfacket osv.

4: Inlärningssätt finns det många av, testa dig fram för att se hur du lär dig bäst. Jag satt och läste i alla böcker och hade ett eget anteckningsblock vid sidan där jag formulerade mig på mitt sätt. Sedan läste jag aldrig mer i bövkerna utan pluggade på det som jag själv hade skrivit. Kombinationen av att läsa och skriva samtidigt gör att det sätter sig för mig. Testa dig fram!

11226926_10153192701376273_5971778027448922540_n

Varför ska ni flytta?

Vi vill ha ett större hus. Nästan ett ännu större än det vi ska flytta till. Hugo skulle nog kunna gå redan nu till en fristående villa men jag tycker att det känns läskigt. För mycket ansvar. Med en förening känns det tryggare om låt säga att någonting skulle gå fel.

Vad har Molly och Leonore för halsband?

Molly har ett guldhalsband med ett M och Leonore ett guldhalsband med ett hjärta på. Båda har haft sina halsband sedan start och dom har aldrig fastnat eller så.

Jag har försökt att bli gravid i tre månader… det går inte. Alla historier säger att det går så fort, jag kan inte tänka på något annat. Hur ska jag göra?

Visste du att det i genomsnitt tar sex månader att bli gravid? Nu vet inte jag om du använt preventilmedel innan men när vi ville få fler barn efter Molly tog det någon måndag för min kropp att vänja av sig vid ppiller. Vi fick två tidiga missfall och Leonore flyttade in i min mage sju månader efter att vi aktivt började försöka. Det var hemskt att försöka bli med barn. Jag var besviken och ledsen för att det inte gick och ju mer jag ville desto mer stressad blev jag.

 

Det är fel på mig, är det Hugo det kan vara fel på, vi kommer aldrig få fler barn. Det var mörka tankar och det var tufft att alla runt omkring mig kunde få sina andra barn enkelt. Sedan la jag bara ner och tänkte inte slösa mer energi. Det var svårt att sluta lägga fokus på barnagörandet men jag började plugga. Fick mina tankar på annat och vips så gick det. Och idag är det otroligt lyckosamt i och med att vi fick just Leonore. Så nej det kan ta tid (eller inte), ingenting är konstigt och i den största mån som du kan-släpp det. Lev ditt liv så kommer det när det kommer. Jag önskar dig all lycka till! =)

 

Vad har du för storlek i Djungeltightsen och vart kommer dom ifrån?

 

Jag har st M och tightsen kommer ifrån Stronger.

pa174717

 

Vem av er är den bestämda? Och vem går barnen till om dom är ledsna?

Jag kan vara stenhård om jag känner att jag har belägg för det. Hugo är mer mjuk och barnen söker tröst hos oss båda. I konflikter med barn så söker dom sig alltid till den andra där den andra uppmanar om att man ska bli sams istället.

 

Vad har du för klocka?

Jag fick min älskade klocka på min 22 årsdag. Med Hugo så kom hans klockintresse till mitt liv. Klockor hade aldrig intresserat mig men han har väckt en nyfikenhet. Jag har en Rolex- Datejust med vitt guld, med en rosé urtavla.

14859410_10157541271110251_55558697_o

Kan inte du och Hugo starta en podd tillsammans?

Det skulle faktiskt vara roligt! Men vad skulle den handla om? Det finns en podd för allt känns det som =)

14469259_10154301405836273_673788956_n

Hur fördelar ni er ekonomi?

Vi har delad ekonomi.

Vad är ditt största komplex?

Jag har suttit här och funderat och jag har nog inget komplex. Jag är nöjd med mig själv trots det som jag upplever som skavanker. Jag har utåtstånde öron, breda fötter, alldeles för mycket fränkar (jag gillar inte mina fräknar) men det är helt okej. För det är jag och jag kommer inte lägga någon energi på saker som är just jag. Mina skavanker utgör en sådan liten del, en liten del av det som är mitt utseende. Utseende i sig som också är det sekundära.

 

Självklart så vill jag fixa mitt hår, jag vill ha fina naglar, rena kläder och känna mig fräsch. Efter det tar det stopp, längre än så bryr jag mig inte. Komplex tror jag är ens egna hjärnspöken som man med tiden kan jobba bort. Stör det ens självkänsla kanske man får ta det längre i att prata med någon för att bli fine med sig själv.

14470894_10154301405691273_160607103_n

5 Kommentarer

  1. Sandra

    Aha så ni bor i en förening, det hade jag inte fattat. Intressant och kul att du äntligen berättade nånting om huset 🙂

      1. em

        Jag tycker att delad ekonomi kan tolkas på dels det sätt som du beskriver, men också att man delar på hushållets gemensamma inkomst. Tex alla pengar in på ett konto och sedan delar man på pengarna därifrån.

Visa alla 5 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting