Tips

Fortsätter behandlingen mot en bättre hudhälsa

I annonssamarbete med Flora kliniken

Jag tog sommaruppehåll från allt och har ägnat de senaste veckorna till att komma igång igen. Och nu är jag återigen tillbaka på Flora Kliniken för att fortsätta min pågående behandling mot en bättre hudhälsa.

Min vår var tuff. Eller hela 2020 har varit tuff. Jag hade lite smått panik inför sommarens semester och kände att jag hade knutar av stress i min själ. Hur skulle jag klara av lediga veckor tillsammans med familjen när plötsliga ljud fick mig att reagera starkt?

Våren var fruktansvärt stressig och jag tummade på min hälsa. Tummade på mina egna behov och sov alldeles, alldeles för lite för att jag hade tagit min an för många stora projekt samtidigt. Stressen visade sig i mental ohälsa, till onödigt bråk i min relation, till att jag började tappa mycket hår och fick en reaktion även i min hy.

Stress kan göra huden oljigare vilket kan orsaka akne

En förändring i hormonnivåerna, i synnerhet kortisol, orsakad av stress kan vara en bidragande faktor för akneutbrott.

– Stress stimulerar hjärnan att producera en specifik hormon som förbereder kroppen för den stressiga miljön. Som en sidoeffekt kan dessa hormoner öka talgkörtlarnas aktivitet, vilket leder till högre nivåer av olja, tilltäppta porer och akneutbrott, säger dermatologen Dr. Joshua Zeichner”.

Min hy i starten utav min behandling hos Flora:

Jag mådde oerhört dåligt över de ärr som jag själv hade skapat pga att orenheter.

& såhär ser det ut nu:

I min skräddarsydda behandlingsplan har jag bland annat:

En djuprengörande och förberedande ansiktsbehandling

IPL (läs mer om vad det är HÄR)

Microneedling

Microneedling är det jag börjar med för att efter semestern komma tillbaka in i min pågående behandling. Vad är då Microneedling? Vi upprepar:

Man använder ett speciellt munstycke med små, vibrerande nålar över huden. Denna gång var det dags för mig att gå på munstycket 2.0 med nålar som trängde djupare ner i min hud. Man skapar ”mikrokanaler” i huden tack vare nålarna som gör att man sedan kan slussa ned uppbyggande och näringsrikt serum djupt ner i huden. Serumet som slussas in är skräddarsytt efter behov. Detta hjälper huden till att bland annat återbilda kollagenbildningen.

Äntligen i Mevas händer igen

Med Microneedling kan man bland annat behandla:

Huduppstramning

Fina linjer och rynkor

Stora porer

Keratosis Pilaris

Pigmenteringar

Acneärr

Just nu i september har jag ett unik rabattkod till endast mina följare! Uppger man PAULA får man en special designad ansiktsbehandling som städar bort torr hud efter sol och salta bad för 1495 kr- boka HÄR

Erbjudandet gäller under hela september och jag kan varmt rekommendera kliniken och underbara Meva.

Mitt bästa tips till dig som kanske också har problem med huden som resulterat till sämre självförtroende är att boka en tid för en konsultation. Gänget på Flora har tagit fram en individuell behandlingsplan just för mig och mina besvär, där jag veckovis kör olika typer av behandlingar för att återigen skapa harmoni i huden och en bättre hudhälsa🙌🏼

Utöver att jag nu faktiskt investerar min tid till att hjälpa min hud gör jag parallellt också en massa andra genomtänka beslut för att aldrig, aldrig, aldrig mer någonsin hamna i det mörker som jag befann mig i för enbart några månader sedan –Ta hand om dig ♥️

8 Kommentarer

 1. E

  Det här är ingen kommentar jag säger för att kritisera, utan delar bara min tanke med grund för mina erfarenheter. Jag har haft probem med acne under hela tonåren. Därför har jag gått hos en hudterapeut regelbundet (typ var 6e vecka) under större delen av tonåren. Min hudterapeut har alltid varit emot det här med microneddling och en period köpte man ett litet hjul med nålar man snurra över ansiktet. Hon säger att det skadar huden och hjälper för stunden (men långsiktigt skadligt). Jag förstår att folk har delade meningar om detta, men kan tycka det är synd att promota ena sidan av det med tanke att din publik är många unga osäkra tjejer. Som sagt, inget ont mot dig, vill bara berätta min bild av den delen!

  Men jag vet hur det är att må dåligt över huden, och det suger. :)))

 2. Alva

  Hej! Så fint resultat, stress kan verkligen sätta sina spår i huden. Dock tror jag att kosten har större inverkan. Vet att du äter vad som anses vara hälsosamt, men jag fick mig en ögonöppnare när jag började läsa på om tarmfloran, antiinflammatorisk kost med mer. Äter du mjölkprodukter och gluten så kan det också vara en bidragande faktor till dålig hy. Min hy har blivit väldigt mycket bättre sen jag la om kosten, och många andra upplever samma sak. KRAM!

  1. A

   Har du några tips på var man läsa på mer? Jag märker direkt på min hud när jag äter mjölkprodukter. Misstänker att det är keratosis pilaris. De dyker dock bara upp när jag äter mjölkprodukter. Vill veta mer!

  2. M

   Snälla, sluta sprid sådant som inte är sant, unga människor behöver inte ytterligare en sak som ska göra mat jobbigt. Bra om det har fungerat för dig (placebo fungerar verkligen) men antiinflammatorisk kost har inget vetenskapligt stöd. Lyssna/ läs det Jacob Gudiol säger/skriver, Karoline Pettersson på Instagram har också tagit upp det där flera gånger.

     1. Alva

      Snälla, hur mycket är det inte som inte finns något vetenskapligt stöd för? Man kan ju inte luta sig tillbaka på forskning när det inte ens gjorts någon vidare forskning om antiinflammatorisk kost?
      Men hur kommer det sig att de allra flesta blir av med sina besvär när de slutar äta sådant som anses vara inflammatoriskt då? Hörs om några år när de kommit mer bevis, tills dess kommer jag öppna ögonen och lyssna till tusentals människors erfarenheter 🙂

Visa alla 8 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting