Kärlek

Förstagångsföräldrar vs flerbarnsföräldrar

 

 

Hittade världens roligaste lista inne hos mama😂 Tog med dom allra bästa punkterna, hur många känner igen sig?

Människor utan barn:

”Jag ska föda naturligt utan smärtlindring”
Yeah right vänta tills du ligger där🙈

”Jag skulle aldrig muta mitt barn”
HAHAHA

Förstagångsföräldrarna:

-Livrädda för att lämna BB och önskar att man kunde ta med sig en av personalen på BB hem

-Ber alla besökare att sprita händerna. Gärna att ingen andas på bebisen!

-Vågar inte lämna hemmet pga rädsla gör att barnet ska vakna

-Ändå är det förstagångsföräldrar som väcker sovande spädbarn för att försäkra sig om att hen andas

-Byter blöja tillsammans med sin partner
😂😂😂

-Pratar inte om annat än bebisen

-Börjar med smakportioner lite tidigare än rekommenderat pga iver och att ”barnet har visat intresse”

-Tror att en utebliven tupplur förstör hela veckans sovschema

-Vet exakt hur gammalt barnet är. ”16 veckor och fyra dagar”

-Låter inte barnet smaka på sötsaker. Som tidigast på ett årskalaset

Punkterna ovan var SÅ jag😂😂😂

Tb till en liten loppa

Tvåbarnsföräldrarna:

-Vill gärna lämna BB direkt efter förlossning för att man vill hem till sitt/sina andra barn

-Ifrågasätter ens egna tankar om att man inte hade någon egentid när man endast hade ett barn…

-Tar med bebisen överallt eftersom att det stora barnet måste komma ut

-Känner enorm skuld för att man inte kan ge barnen liks mycket fokus

-köper färdig barnmat!

-Sätter bebisen framför teven med syskon när något viktigt måste uträttas

-Glass vet lillasyskonet om innan hen fyller ett år…

tb till när lilla mormor klippte lugg på Tiki…

Att bli förälder första och andra gången skiljde sig från varandra. Båda gångerna hade olika för och nackdelar. Jag tyckte dock att det var tuffare att bli mamma andra gången. Just det där med det dåliga samvetet men lärde mig också att barn klarar om omständigheterna. Och likaså vuxna, det behöver bara få ta lite tid.

Ingen sov samtidigt, det var mycket uppdelningar, Leonore åkte på RS virus när hon bara var en plutt och jag kampades med min roll som mamma. När jag bara var mamma till Molly identifierade jag mig som självständig. ”Jag kan minsann storhandla ensam med mina barn”. Minns så väl första gången som två barnsmor. Leonore var åtta veckor och jag rullade in kundvagnen in i butiken. Det gick hur bra som helst och jag kände en sån lycka efteråt- jag klarade det!

Idag är vi vår lilla ”fantastic four” där alla är en viktig pusselbit💗

11 Kommentarer

 1. Frida

  Hej jag har en dotter på snart 1.5 år och måste sluta med amningen. Men vet inte hur, Hon skriker hysteriskt tills hon spyr om hon ej får bröstet på natten….
  Jag orkar inte amma mer nu, hon vaknar allt från 5-15 gånger per natt och vill ammas… Jag har inget socialt liv alls…
  Hyr gjorde ni/du för att sluta? Kram

  1. E

   Ge vatten om det är de som saknas att hon är törstig kanske? Närheten kan man ha ändå, lätt att säga så bara kanske men det går till slut. Det gäller att vara konsekvent. Om du nu verkligen vill trappa ner/avsluta amningen. Kanske ge henne bröstet 2 av 5 ggr eller något liknande. Eller säg att det är slut i tuttarna. Hade en vän som körde det, funkade. 😉

   1. E

    Håller med om vattenflaskan. Funkade på oss.. har också ammat hela nätterna tills jag slutar funka. Å gör om samma ”misstag” med barn nr två. Har aldrig haft hjärta för att lära dem sova själva när de bara velat ha närhet. Men vattenflaskan funkade med första barn. Slutar med andra här om nån vecka, väntar bara in att han inte har så ont utav tandsprickning.å de skriker men ge det 2-3 dagar de fattar hinten. Ta det en tid då du kan få hjälp under natten (om möjligt) eller dagen så du kan pumpa å ej få mjölkstockning.

   2. Ed

    Håller med om vattenflaskan. Funkade på oss.. har också ammat hela nätterna tills jag slutar funka. Å gör om samma ”misstag” med barn nr två. Har aldrig haft hjärta för att lära dem sova själva när de bara velat ha närhet. Men vattenflaskan funkade med första barn. Slutar med andra här om nån vecka, väntar bara in att han inte har så ont utav tandsprickning.å de skriker men ge det 2-3 dagar de fattar hinten. Ta det en tid då du kan få hjälp under natten (om möjligt) eller dagen så du kan pumpa å ej få mjölkstockning.

 2. Cornelia

  Jag är förstagångsförälder och jag känner inte igen mig i någon utav punkterna 😄 vi ville absolut inte till BB överhuvudtaget, pratar inte om mitt barn om ingen frågar, inga gemensamma blöjbyten eller sömnlösa nätter heller för den delen. Hon får ofta titta på tv och sötsaker fick hon tidigt haha!
  Jag är dock en person som verkligen inte oroar mig över saker i onödan och tänker att jag ska ta allt som det kommer. Kanske är därför, men det är ju tur att alla är olika 🤷🏼‍♀️😄

  1. Elin

   Känner precis som dig 😂 fortfarande för liten liten för godis och mat överhuvudtaget haha, men jag och pappan chillar mest. Bebis med, bara skrattar sover och äter 🙂 ville hem från bb så fort hon var ute, hatar ha folk över mig som ska checka vad man gör. Räcker med svärmor……. 🙂

 3. E

  Tror mer det där är från individ till individ. Jag är förstagångsförälder och så som jag tänkte och tyckte innan, håller jag fortfarande fast vid. Jag ville föda naturligt och gjorde det också, trots att jag på riktigt trodde jag skulle dö. Hade hinnblåsan som tryckte före huvudet i flera timmar, vilket gjorde att min kropp ville och krystade i 3-4 timmar innan de riktiga krystvärkarna kom. Jag känner ingen stress att börja ge mat. Tvärtom. Bebis närmar sig fyra månader men jag har inga planer på mat, alls just nu. Inget tittade på tv eller mobil och det håller jag fast vid då all forskning visar klart vad den lilla hjärnan behöver och inte. Ville lämna BB så snart jag kunde osv osv. Skulle aldrig få för mig att väcka bebisen heller. Alla gör alltid det som de själva tror är bäst för sin egna bebis, men som sagt så tror jag mer på hur man är som individ.

  1. Ida

   Till E: hahahaha. Det fattar du väl att ingen ”lista”, ingen tanke, ingen känsla i hela världen gäller för exakt varenda individ? Herregud.

Visa alla 11 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com