BilderBröllopKärlek

Förberedelserna inför bröllopet

 

Redan på torsdagen åkte jag, Hugo, min syster och vår bröllopskoordinator Michelle ut till vårt slott i Mariefred. Vi hade bilarna fulla och kavlade upp ärmarna för att hinna med så mycket som möjligt.

 

Vi dukade själva

Ställde i ordning bord

Dekorerade

Placerade ut bar

Organiserade i köket

Vi ville hellre göra allt själva och få hjälp med t.ex. städ efter bröllopet. Vi gjorde detta på torsdagen för att vi under fredagen ville njuta av dagen innan tillsammans med våra älskade. I fredags hängde tärnor, best mans, toast master, min mamma och hennes bästa vän samt två familjemedlemmar till oss med. Vi delade upp oss så vi tjejer köpte mat till slottet och skålade i champagne medan grabbarna golfade och käkade middag inne i Mariefred. På kvällen bastade vi och naken badade från bryggan. Det vart en tidig kväll för oss tjejer. Redan kl. 22.30 låg alla i sängen och väntade spänt på att klockan skulle ringa på kl. 07.

Hur beskriver man morgonen man vaknar på sin bröllopsdag? Jag låg kvar i sängen en stund med min syster och bara njöt av lugnet. Kl. 08 kom tomteverkstaden som bestod av:

 

Bella som sminkade oss

Malin som sminkade och gjorde hår

Linda från Depend

Kattis, en av mina tärnor är också frisör och gjorde mitt hår. Vi flyttade tomteverkstaden in i vårt sovrum och satte igång. Nu skulle vi, som befann oss på ”tjejkollot” kvällen innan bli fina. Vi började med mitt smink, kl 12 hade vi satt ”first look” och tjejerna kom vid kl. 10 och anslöt till förfesten.

Bilder är tagna av bästa Sandra Rogers

Såg ni att jag hade löshår i? Det blev så himla bra!

Michan har sånt drömhår

Hon hade också ansvaret över att steama allas klänningar

Tomteverkstaden och de olika stationerna. Alla var så tacksamma för att vi fick bli fina av proffs. Många hade aldrig blivit sminkade förut så vi verkligen njöt under lördagsmorgonen. Det var en speciell stämning i luften

Vår toast master Tapi och Michelle. Vilka stjärnor, vilket bröllop dom hjälpte oss att få till. Tänk till en gång extra när ni väljer toast master/madame, tänk att det gärna ska vara någon som är god talare och som faktiskt kanske till och med gillar det!

Fyra av våra bästa människor. Våra bästa vänner <3

Mamma var rörd precis hela tiden. Älskade lilla mamma

Min lillasyster hjälpte mig på med smyckena

Färdig! Här väntade jag otåligt på barnen

Och tillslut kom dom äntligen. I sista sekund beslutade vi att dom inte skulle få vara med på middagen och det var nog tur med tanke på att alla stod på borden och dansade redan vid förrätten. Vår toast master målade upp scenarion när någon håller tal, och så ropar flickorna på oss. Givetvis hade dom fått vår uppmärksamhet då.

Så vi vände på det helt enkelt! Vi hade fest med dom under dagen. I högtalarna dånade ”Shuffla, Shuffla” och vi hade köpt prinsesstårta (deras favorit) som vi fikade med. Jag ville att dom skulle vara med när jag satte på mig min klänning som dom hemma tyckte såg ut som en Elsa (frost) klänning. Det vart lyckat, det kändes som att det vi gjorde räckte för dom. Precis som alla andra fick tjejerna också sitt hår lockat och på läpparna fick dom lite läppglans.

”lilla mormor” började grina IGEN när tjejerna kom

I handen har jag en burk med spenatsoppa. Dagen innan handlade vi frukost, lunch och snacks. Man måste ha mat i magen innan en vigsel. For sure, så se till att ät på din bröllopsdag! Och drick massor med vatten! Och ha med resorb!

När alla var samlade och klara var det dags för påklädningen, bara en halvtimme innan jag och Hugo skulle få se varandra för första gången. Här började jag gråta, här blev jag nervös. här blev jag glad, här blev jag lycklig. Men påklädningen (som var ett minne för livet) och klänningarna tar vi i nästa inlägg!

// Tack till alla er som var med på ”tjejkollot” dagen innan vårt giftemål. Tack för oförglömliga minnen, tack för all kärlek, tack för all hjälp och tack för all glädje.

14 Kommentarer

 1. Cornelia

  Varför valde ni att ha en first look som inte är i kyrkan? Tycker halva grejen är att få gå in i kyrkan och se varandra för första gången!

 2. Carolina

  Vilken underbar idé att hyra in en person som fixar makeup o hår på alla. Rolig och lyxig grej ju. och så kan alla kan bara slappna av o fokusera på annat istället. Det ska jag ta med mig. 🙂

 3. Evelina

  Hej Paula.
  Stort grattis till er. Ni är så otroligt fina.
  Jag undrar vad låten heter som sjungs när ni går in i kyrkan. Den är så otroligt vacker.

 4. Sandra Augustinson

  Vad fick tjejerna göra när ni hade middagen? 🙂 Vem var dem hos? Jag såg era storys, så ska en middag vara, ni såg ut att ha superkul!

  1. paulas

   Sandra: Vi hade hjälp av en utomstående som tjejerna känner väl från fredagen till söndagen. Dom kom till oss på lördagen och efter vigseln åkte dom hem igen =)

   1. Tini

    du skrev tidigare att ni ville ha med flickorna genom allt, att barnflickan kunde gå ut med dem under middagen och när de dansat loss så skulle de lägga sig med hjälp av barnflickan. Nyfiken på varför ni ändra er?

Visa alla 14 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting