Kärlek

Följde med till ”jobbet”

Idag har jag haft en annorlunda tisdag.

Molly: ALLAS föräldrar har varit med en dag på förskolan. Varför har inte du och pappa det?
Paula: Skulle du vilja att vi var med en dag?
Molly: Ja, som när jag är hemma och får följa med dig på jobb…

Jag älskar Mollys förmåga att överdriva (precis som sin mor) men idag följde jag med. Det var en annorlunda tisdag men en underbar tisdag. Barnens förskola är verkligen fantastisk och Molly tyckte det var roligt att berätta för mig hur allt gick till.

Tryggheten på föris värderar vi högt och känner att pedagogerna verkligen gör ett toppenjobb.

Paula: Nästa gång kommer jag att vara med på Leonores avdelning.
Molly: Men då kommer jag också att vara där!

Det där med att dela! De funkar inte alltid. Jag är tacksam för en fin dag på föris och nu är det dags att åka hem. Det blir en tidig middag för ikväll ska vi med på Gretas valpkurs. Ingen av oss har egentligen någon erfarenhet med hundar så tycker att en kurs låter klokt. Då får vi också lära oss hur vi intrigerar med Greta på bästa sätt.

Har ni varit med barnen på föris? =)

14 Kommentarer

 1. Kristin

  Men gud va kul =) Jag har verkligen känt sånt dåligt samvete för att jag ej har varit med på fsk borde nog göra det nån dag!!

 2. Sonia

  @Hanna

  Både jag och min man har tagit ledigt från jobbet för att vara med en dag på vår dotters förskola. Vid olika tillfällen. Vi försöker göra det en gång om året. Vi får bra info från föris och förskolan om hur deras dagar/veckor ser ut men det är en annan sak att vara med och uppleva hur deras vardag är på föris, lära känna personalen bättre. Se allt in action. Plus att de tär mysigt att se hur ens barn är med andra barn och personalen på föris :). Vår förskola tycker det är bra att man som förälder tar en dag och är med – båda gångerna har vi i förväg pratat med förskolan om att hälsa på och de har bara tyckt att det är skojigt. Vi har bestämt ett datum som passar.

  Man behöver inte vara föräldraledig för att göra detta – funkar när som. Du tar ju ledigt för att vara med ditt barn på föris – det är inget de kan neka dig. Du är inte ledig/har semester och hittar på något annat- för då kan inte ditt barn vara på föris nej.

 3. Hanna

  Nej jag förstår inte när jag skulle vara med mitt barn på förskolan? Hon är på där för att vi jobbar. Är det annorlunda i sthlm? Här får man inte sätta in sitt barn annat än för jobb och plugg

   1. paulas

    Ja om man har möjlighet till det! Beror på hur ens arbetstid ser ut =) Under föräldraledighet vet jag att vissa föräldrar har hälsat på!

   2. Hanna

    Jag förstår Jenny men hade jag tagit ledigt hade hon inte fått vara på förskolan (pga att jag är ledig liksom) men att hälsa på under föräldraledighet tänkte jag inte på! Det är ju ett bra tillfälle att göra ett besök då. =)

    1. Sonia

     Både jag och min man he tagit ledigt från jobbet för att vara med en dag på vår dotters förskola. Vid olika tillfällen. Vi försöker göra det en gång om året. Vi får bra info från föris och förskolan om hur deras dagar/veckor ser ut men det är en annan sak att vara med och uppleva hur deras vardag är på föris, lära känna personalen bättre. Se allt in action. Plus att de tär mysigt att se hur ens barn är med andra barn och personalen på föris :). Vår förskola tycker det är bra att man som förälder tar en dag och är med – båda gångerna har vi i förväg pratat med förskolan om att hälsa på och de har bara tyckt att det är skojigt. Vi har bestämt ett datum som passar.

     Man behöver inte vara föräldraledig för att göra detta – funkar när som. Du tar ju ledigt för att vara med ditt barn på föris – det är inget de kan neka dig. Du är inte ledig/har semester och hittar på något annat- för då kan inte ditt barn vara på föris nej.

    2. Sonia

     Både jag och min man har tagit ledigt från jobbet för att vara med en dag på vår dotters förskola. Vid olika tillfällen. Vi försöker göra det en gång om året. Vi får bra info från föris och förskolan om hur deras dagar/veckor ser ut men det är en annan sak att vara med och uppleva hur deras vardag är på föris, lära känna personalen bättre. Se allt in action. Plus att de tär mysigt att se hur ens barn är med andra barn och personalen på föris :). Vår förskola tycker det är bra att man som förälder tar en dag och är med – båda gångerna har vi i förväg pratat med förskolan om att hälsa på och de har bara tyckt att det är skojigt. Vi har bestämt ett datum som passar.

     Man behöver inte vara föräldraledig för att göra detta – funkar när som. Du tar ju ledigt för att vara med ditt barn på föris – det är inget de kan neka dig. Du är inte ledig/har semester och hittar på något annat- för då kan inte ditt barn vara på föris nej.

    3. Sonia J

     Både jag och min man har tagit ledigt från jobbet för att vara med en dag på vår dotters förskola. Vid olika tillfällen. Vi försöker göra det en gång om året. Vi får bra info från föris och förskolan om hur deras dagar/veckor ser ut men det är en annan sak att vara med och uppleva hur deras vardag är på föris, lära känna personalen bättre. Se allt in action. Plus att de tär mysigt att se hur ens barn är med andra barn och personalen på föris :). Vår förskola tycker det är bra att man som förälder tar en dag och är med – båda gångerna har vi i förväg pratat med förskolan om att hälsa på och de har bara tyckt att det är skojigt. Vi har bestämt ett datum som passar.

     Man behöver inte vara föräldraledig för att göra detta – funkar när som. Du tar ju ledigt för att vara med ditt barn på föris – det är inget de kan neka dig. Du är inte ledig/har semester och hittar på något annat- för då kan inte ditt barn vara på föris nej.

  1. Sanna

   Det finns en flik när man söker föräldrapenning där man kan välja orsak, och då är följa med till förskolan ett alternativ. Jag är förskollärare och vi har föräldrar på besök ibland, de blir bjudna på lunch en gång/termin eller läsår (minns inte) av kommunen när de hälsar på sitt barn på förskolan så det är nog ganska vanligt.

Visa alla 14 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting