Recept

Fina fiskgratängen för nybörjare

Fisken för veckan. Visserligen varierar vi recepten men egentligen följer vi alltid samma mönster i veckans middagar. Kött (oftast köttfärs), kyckling, vegetariskt, olika kolhydrats & fettkällor, grönsaker, mejerier och fisk.

Något jag aldrig har testat att laga själv är fiskgratäng och med facit i hand förstår jag inte varför. Det var inte alls sådär svårt som jag hade en förutfattad mening om, dessutom är det gott och roligt att äta middagen ur en samlad gratäng!Vågar påstå att jag lyckades överträffa mina egna förväntningar kring den här rätten- Satan så gott!

För fyra portioner av Pulkans fina fiskgratäng för nybörjare behöver du:

4 laxfiléer

1 kg potatis

250 gram fryst bladspenat

2 äggulor

2 dl créme fraiche

2 tsk fiskbuljong

1 dl riven parmesanost

1 citron

Olivolja

Salt

Vitpeppar

Svartpeppar

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 225 grader.

Tina bladspenat och skala potatis, skär potatisen i mindre bitar och koka potatisen. Krossa kokad potatis och blanda i två äggulor , hälften av parmesanen och krydda med salt och vitpeppar. Ställ potatismoset åt sidan.

Koka ihop crempa, fiskfond och saften av en citron. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner hackad gräslök och ställ såsen åt sidan.

Smörj en ugnsfast form med lite olivolja och spritsa potatismoset längst sidorna.

Krama ur vätskan ur spenaten och salta i en bunke innan du lägger spenaten i botten på den ugnsfasta formen.

Lägg laxen ovanför spenaten och häll på såsen. Täck fiskgratängen med resterande parmesanost och gratinera i mitten utav ungen i 15 minuter.

😋😋😋😋😋

2 Kommentarer

  1. Annie

    Mums den här har jag gjort flera ggr. Men varför skriver du aldrig ut källan till receptet? Eller att du inspirerats av Arla.se

  2. Jos

    Mums, ser underbart ut. Jag älskar fiskgratäng, mycket för att jag älskar potatismos med mycket sås till.. Och ännu godare när det får lite yta i ugnen… 😍😍😍

×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting