Dagens frågaTankar

Favoriserar jag barnen?

Fick en fråga bland kommentarerna om huruvida jag favoriserar Leonore. I hens kommentar frågade hen mig, om jag gjorde detta omedvetet eller medvetet.

-Jag favoriserar båda mina flickor medvetet!

Det blir mitt svar. Mina döttrar kommer alltid i första hand, och det är utifrån dom jag bygger mitt liv. Jag prioriterar dom i mina beslut, och det är dom jag vill spendera mest tid med.

I morse skrev jag att det är en privilegie att vara sin egna för att man själv kan styra sina mötestider men det har inte en chans mot privilegiet i hur mycket tid vi har fått tillsammans under dessa år♥️

I min roll som mamma lägger jag mycket tid till att reflektera. Jag gör mitt bästa för att finnas där för båda lika mycket. Samtidigt som jag medlar och hjälper dom till att få förståelse och respekt för den andre. Jag markerar när någon avbryter och vägleder med att säga ”vänta! Nu pratar Molly/Leonore, håll kvar din tanke så får du snart säga”.

Jag prioriterar tiden med dom tillsammans, vi är oftast allihopa men jag tycker också att den egna tiden med enskilt barn är viktigt. Njuter av att umgås bara med Leonore, och med Molly lika så

TB när jag och Molly checkade in på hotell i somras

I det vi gör tänker jag till för att följa bådas intressen. Jag är en rättvis förälder och kör på mycket ”varannan gång” och det har dom accepterat. Gör mig bästa för att låta dom själva ta mer utrymme och intiativ för att bygga på en utveckling. Jag är både med i leken men tillåter också ”tråktid” där dom själva får utmana sin fantasi.

Jag favoriserar absolut mina två barn. Men ställer dom aldrig, aldrig mot varandra. Rivalitet är det sista jag vill att dom ska känna gentemot varandra…

I dagsläget är dom små, men i framtiden kanske det kommer tuffare perioder där enskilt barn behöver mer tid. Och då kommer det att få bli så och jag kommer att göra mitt bästa för att den andra inte ska känna sig utanför och inte sedd.

Men för att knyta an till frågan gällande om jag faktiskt favoriserar Leonore- så är det inte. Det kanske uppfattas som det utåt just nu men under den senaste tiden har familjen genomgått en omställning. Molly gick från förskola till skola. Min lilla plutt håller faktiskt på att bli en stor tjej och med det kommer ett annat förhållningssätt. Vi måste respektera barnen och visst delar jag med mig av familjen men kanske något ytligare för att just visa respekt.

Min blogg handlar om mig. Mig som människa och i mig har jag flera roller. Min roll som mamma är min allra viktigaste roll, och ni vet säkert vid det här laget att jag är väldigt familjär. Familjen betyder allt och mest för mig.

Jag som människa är öppen av mig, likaså familjen. Dom kommer fortsätta att figurera här inne, men i takt med att dom blir äldre behöver familjens gränser respekteras. Ett exempel är att jag alltid frågar först om jag får bilda och blir svaret nej så är det nej??‍♀️

17 Kommentarer

 1. B

  Jag har för mig att du fick en liknande kommentar (det är nog rätt länge sen nu), men då handlade det om att du favoriserade Molly…? Jag kanske kommer ihåg fel, men jag är nästan säker. Min poäng är i alla fall att det alltid finns folk som letar efter grejer att trycka till för.

 2. Marie

  Dummaste och mest grundlösa kommentar jag hört. Även om det skulle finnas någon mer bild på L på instagram , och?! Som att det betyder att du skulle älska M mindre?Jösses. Alla fattar att du älskar båda dina döttrar till månen och tillbaka om man följer dej, du är grym! Bry dej INTE om bittra människor som inte mår bra i sej själva. Kärlek❣

 3. Leoni

  Det känns inte som att det var en seriös/genuin fråga, mer något för att ”klämma åt” dig och göra någon slags ful pik. Tröttsamt! Du verkar vara en fantastisk mamma.

  Jag har tänkt en del på det här med att fota (eller bilda, älskar det haha!) barnen och respektera deras integritet och vilja nu när dom blir större och du/ni jobbar med social media –

  – Om det är en kampanj med tex Polarn & Pyret där barnen står i fokus och på sätt och vis ÄR kampanjen, hur skulle du/ni reagera om barnen på fotodagen inte vill vara med? Alltså hypotetiskt att dom har sagt ja först, men när fotodagen kommer så vill dom inte? (Finns nog inget fel eller rätt svar, jag bara undrar utifrån en influencers syn eftersom det är ert jobb och så många inblandade i just kampanjer och samarbeten)

 4. Nina

  Hej. Jag måste säga tanken har slagit mig också men enbart baserat på att du lägger ut många bilder på Leonore (på instagram) med många kärleksförklaringar men inte lika mycket på Molly. Men vi som följare känner ej er privat och jag tror inte för en stund att du älskar Molly mindre.

   1. Leoni

    Men om ni tittar tillbaka på Molly i den åldern så var det precis lika mycket bilder på Molly då som det är på Leonore nu. Ha i åtanke att Molly nu är äldre och kanske inte alltid VILL vara med på foto, medans L fortfarande är i en väldigt fotovänlig ålder.

    Det kan skapa en ångest och press hos en förälder att höra så bakgrundslösa kommentarer och för barnet själv om hon senare läser dom. Tänk på vad ni skriver och ha riktig fakta bakom era påståenden.

  1. Mikaela

   Jag kan ha fel men jag har också två barn och lägger ut fler bilder på mitt yngre barn då mitt äldre barn inte alltid vill fotas.Den minsta är betydligt mer linslus än den äldsta.Kan vara så enkelt.Man älskar inte den ena mer eller mindre för det.

  2. M

   Men asså Molly har faktiskt varit med i bloggen i typ 2år innan L fanns?! Vem bryr sig om hon lägger upp ”fler” bilder på lillasyster. Hon ligger ändå i lä efter storesyrran. Jeeez vilken icke-fråga.

  3. Hanna

   Konstigt hur olika man kan se på saken. Håller verkligen inte med! Tycker hon lägger ut bilder på barnen i samma omfattning!

 5. StrongerLife

  vilken kommentar! Irriterande att ens få en sån kommentar.
  Fint svarat, fint tänkt. Du är en kanonfin mamma och kollar alltid att vara den bästa mamman till dina barn.
  Ha en fin helg <3

 6. Jannika

  Men vilken kommentar alltså, hur orkar människor? Jag tycker du verkar göra ett fint jobb som mamma och behöver inte alls förklara dig Paula! Ha en trevlig kryssning! Kramar från Finland ❤

Visa alla 17 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting