Ett hopp om att fler ska bli medvetna om hur solen påverkar oss samt vikten i solskydd (för alla åldrar) | Paula Rosas
paulas

Paula Rosas

Annons

Ett hopp om att fler ska bli medvetna om hur solen påverkar oss samt vikten i solskydd (för alla åldrar)

Jag har alltid vetat att det är viktigt att skydda sig mot solen och att använda solskydd. Herregud vad jag sprang efter Molly med solkräm förra sommaren, rättade till kepsen hela tiden och klädde på henne med UV-kläder under de värsta soltimmarna. Med mig själv har jag alltid varit noga med att smörja ansiktet men aldrig något annat då jag sällan bränner mig.

Genom detta samarbete med ACO så har min medvetenhet ökat och jag kommer vara sol-polisen i sommar med alla i min familj. ”Nu smörjer du in dig”, den meningen kommer att upprepas! ACO har arbetat i över 40 år med att utveckla solskydd. För alla i familjen, oavsett ålder eller hudtyp som dessutom är skonsamma för huden likaväl som skyddande mot solen.

Redan nu är det hög tid för att skydda ansiktet för UV-strålning för att motverka till att huden åldras i förtid. Mollys ansikte smörjs in varje dag och istället för tunn vårmössa bär hon keps på förskolan. För någon vecka sedan spelade jag in en film tillsammans med ACO där vi ville visa hur mitt ansikte ser ut med/utan UV-lampa. Vi kunde se hur ”skadad” min hud i ansiktet var och vi kunde se skillnaden på hur mitt ansikte skyddas med solkräm kontra utan.

Jag smörjde in mig med ett återfuktande solskydd som lätt går in i huden utan att kladda och som innehöll antioxidanter. Alla ACO:s skydd för ansiktet är fria från parfym, färgämnen och alkohol samt att dom är extra vattenresistenta.

Häng på oss och våga trotsa solen, skydda dig och använt sunt förnuft!

Det svarta partiet visar hur solskyddet skyddar min hud

YouTube Preview Image

IMG_0739

IMG_0750

IMG_0757

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
paulas

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Erica -Stugan på fjället

  Jag önskar att de kunde ha tak över sandlådan på förskolorna, och gärna på flera ställen på uteplatserna. Skulle gärna se att de hade det på kommunens allmänna lekplatser också, det skulle hjälpa mycket mot både risken att bränna sig samt värmeslag eller solsting. Får lobba för det på nästa föräldramöte…

 2. Sofie

  Hej Paula! Kul att du uppmärksammar vikten av solskydd 🙂
  Vilken styrka användes under filmen? ?
  Hälsningar Sofie 🙂

 3. Mikaela

  hej Paula! Ett litet tips är att sätta på Molly en solhatt istället för keps på förskolan då man då också täcker nacken, vilken annars är lätt att råka bränna 🙂

 4. victoria

  Kan man få göra detta som privatperson? Se hur skadad ens hud är av solen?

  Superbra med dessa kampanjer för att öka medvetenheten, jag bränner mig heller aldrig men är alltid noga med att smörja in mig.

 5. Yohanna

  Ja det är ju inte för inte som kommunerna plockat bort solarium vid badhus osv. Det är skitfarligt att sola, och huden blir skräpig. Önskar att fler brydde sig och var mer rädda om sig.

Annons