Tankar

En påminnelse till att lägga sin tid i det verkliga livet

Jag blir mörkrädd. Ponera att jag och Hugo skulle lämna varandra, eller bara ha ett vanligt bråk. Jag skulle ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG dela det på mina sociala medier.

Tänker på detta drama som jag läste inne hos bloggbevakning

I och med att jag är vän med Annica känner jag mig så otroligt stolt över henne. Att hon lämnade Marcelo och idag lever i en normal och sund relation. För dessa tjejer som bråkar, har just Marcelo gemensamt. Vad gör han ens för att skapa detta kaos runt sig? Människan är lika gammal som Hugo på papper, men man börjar ju undra över den mentala biten. Är han sjukt sen i utvecklingen från när man var tonåring?

Tack gode gud för att du blev så snäll och klok♥️

Detta tumult på sociala medier med bråk mellan olika individer är inte unikt för just denna kvartett. Men jag personligen förstår inte. Jag vill inte följa personer på SM som bråkar. Jag vill följa för att bli inspirerad. Sitter deras följare med popcorn och gottar sig i deras offentliga bråk?

-Vad känner du kring det här? Vill du följa glåpord och påstådda påståenden? Skulle ni vilja läsa om mina och Hugos bråk och kriser och ”välja sida” mellan oss?

Annons

Annons

Jag själv kan också ha svårt att ibland sätta gränser. Mitt sätt att kommunicera är självvalt och jag har ett stort behov av kommunikationen! Att skriva inlägg, efter inlägg här på bloggen är meditativt för mig. Jag får ur mig mina tankar, och har er som världens bästa bollplank. Jag känner mig så pass trygg med er att jag vet att ni är okej med att jag ibland är negativ. Att jag är trött och gnällig. Men generellt vill jag sprida pepp. Och positiv energi.

Jag gör allt i mitt vardagsliv för att sålla ut negativ energi för att det dränerar mig, så jag blir så häpen över hur vissa branschkollegor gång på gång använder sina enorma plattformar till… nonsens.

Fattar inte

Att respektera den personliga sfären är A och O för att jag ens skulle klara av det här jobbet. Varje dag ställer jag mig längst fram, och får ta emot elakheter och glåpord. Och just för att jag har hittat min egna gräns kan jag skydda mig själv från att ta åt mig.

I vilken utsträckning du än brukar sociala medier, glöm inte bort ditt verkliga liv. Dina verkliga relationer. Det är där du ska investera din tid. Känner du av ett mobilberoende, ta tag i det! Gör aktiva val och mobilparkera din egna telefon. För mig är eftermiddagarna guld värda. När vi hämtar från föris och skola startar mitt verkliga liv. Mitt liv som mamma och som gör att jag lägger ifrån mig telefonen. Jag pausar mitt jobb och flyttar mitt fokus.

För jag tror just att det är det som dom här sociala media bråken beror på. Att vissa inte hittat den där gränsen mellan sociala medier och livet. Att livet flyter in i sociala medier, och att det inte finns något annat än bakom ett stort instagram konto.

Var stolt över ditt rika, verkliga liv. Det är viktigast. I detta inlägg, och i min mörkrädsla över att läsa om vad andra sysslar med ville jag egentligen bara ge en påminnelse till det verkliga livet♥️

18 Kommentarer

 1. Jenny

  Jag kan förstå att folk reagerar på att du skriver om detta. Men, jag anser inte att det är att hänga ut någon och ha dubbelmoral när man tar upp person(er) som själva aktivt valt att ta det hela offentligt. Uppenbarligen har dessa personer ett behov och en önskan att involvera så många som möjligt. Speciellt med tanke på att samtliga inblandade uppenbarligen har som mål att få en så stor följarskara som möjligt och nå ut med det de postar till så många som möjligt. Personligen tycker jag att det är en nyttig diskussion, gränsen mellan privat och offentligt suddas mer och mer ut och vart gränsen ska dras måste få diskuteras även om den må vara olika för alla. För att vara ännu mer krass tror jag diskussionen om den här typen av pojkars (kan inte förmå mig att skriva män) beteende är ännu nyttigare. Män (niskor) som bryter ner och kontrollerar sin partner, skapar beroende och osäkerhet, manipulerar och missbrukar makt och dessutom njuter av att ha brutit ner en person så pass mycket att denna ger sig på andra (och varandra i det här fallet) istället för att de är så förblindade av att kunna se klart… Jag tycker nog att det minsta den typen av människor förtjänar är en offentlig känga ??‍♀️

  1. Stina

   Jag älskar denna typ av kommentar. Det ger mig hopp om mänskligheten. Jag själv brukar nästan aldrig kommentera utan jag behåller i regel mina tankar för mig själv. Däremot anser jag att människor med ditt resonemang och tänk behöver lyftas. Jag kommer inte vidröra ämnet men jag vill ger dig beröm för att du, utan att svärta ner någon/några, uttrycker dina åsikter. Att vissa sedan har dålig självinsikt eller tycker om att reta upp sig så fort någon annan uttrycker sina åsikter är en annan femma. 🙂
   Bra skrivet, cudos till dig!

 2. Hanna

  Är du en skvallerblogg? Förstår inte alls inlägget. Dessutom brukar du ju outa ganska mycket om dig och Hugo. Du berättar när ni går igenom något jobbigt, du berättar om era styrkor/svagheter. Du pratar om att han kanske har Adhd?
  Du lägger väl visst upp sånt?
  Tycker det är konstigt att du offentligt ifrågasätter en annan människas mentala utveckling. Kan du ställa diagnoser? Är du läkare?

  1. Anna

   Jag kommenterar aldrig men din kommentar…
   Hon skrev i slutet vad syftet var med inlägget. Jag ser det mer som ett budskap till andra.
   Beror också på man som läsare tolkar en text.
   Vi alla är olika och har rätten att vara oss själva.
   Vi skall inte trycka ned varandra för att dem inte tänker på samma sätt som en själv!
   Jag vill ge min reflektion.
   Jag uppfatta mer att man ska ta hänsyn till att det kan vara psykiskt ohälsa i botten till ett sånt destruktivt beteende.
   Känns som det är något som trycker på dig eftersom du ställer så många överdrivna frågor till Paula.
   Så tråkig negativ kommentar.
   Såna som dig sprider näthat.

   Till Paula :

   Väldigt bra skrivet! Som alltid!

   1. Hanna

    Sprider JAG näthat när det är Paula själv som lägger upp ett sånt här elakt inlägg om en annan människa? Get a grip!

    Om hon har något att säga honom lan hon göra det till honom personligen, inte genom sociala medier offentligt. Hela hennes inlägg är dubbelmoral delux.

 3. Leoni

  Håller med till 100% men samtidigt blir det ju lite knasigt när du i inlägget hänger ut Marcelo med namn samt ifrågasätter hans mentala utveckling osv. Again, jag håller med! Men du gör ju själv en uthängning nu på SM ?

 4. Emelie

  Lite dubbelt att du först skriver att du aldrig skulle hänga ut någon på SM. Men sen är det exakt det du gör eftersom du pekar ut en specifik person. ?

 5. Kristina

  Jag lägger ifrån mig telefonen när jag firar vår årsdag. Inte publicera bilder eller lägga upp händelser. Jag vill fokusera vår årsdag , njuta av, dagen efter lägger jag bilder vad vi har gjort.. inte rapportera ofta för att folk ska se. Vad är det syfte att de flesta måste visa. De har tillräckligt att visa mycket . Årsdagen ska utan mobil. Vi behöver ej bevisa för alla att vi älskar varandra. Bara vi själva vet om det.. Vi brukar ej kommentera varandras ig eller fb. Vi som pratar med varandra utan mobil.

 6. Nathalie

  Vuxet tänk absolut, men du tycker det är trist att de hänger ut varann och ”bråkar” på nätet medans du i samma andetag skriver negativt om en annan och just på nätet och då även nämner den vid namn… känns lite kluvet? ☺️??‍♀️

Visa alla 18 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting