Dagens frågaTankar

En flykt från olycka?

Varför kan ni inte vara ensamma? Varför måste ni alltid vara med andra?”

Jag förstår inte riktigt laddningen i den här återkommande frågan. Jag förstår inte hur vissa ens orkar lägga ned den negativa energin i hur andra väljer att leva deras liv.

Men vi tar en djupdykning i den här frågan för att en gång för alla besvara samtidigt som jag får skriva min syn på saken.

Först och främst, jag och Hugo lever med varandra. Vi gör mycket ensamma i och med att vi är gifta och bor tillsammans. Det hade inte varit roligt att dela ett socialt sammanhang om vi i grund och botten inte hade det bra. Vi väljer inte att umgås med andra för att slippa vara själva.

Vi, alltså både jag och Hugo ÄLSKAR att umgås med andra. Vi är sociala varelser och har en inre krets som vi står nära. Vi som ett gift par käkar mer än gärna middag med likasinnade vänner. Vi reser tillsammans och följer varandra tätt genom livet.

Det utesluter inte det egna umgänget med vänner. Vi ger varandra mycket frihet till både tid med vänner och intressen. Vi har levt med varandra i snart 10 år och vårt sätt att leva har funkat för oss.

Jag ser inte det negativa i att aktivt välja att spendera t.ex. alla hjärtans dag med nära vänner. Jag ser inte heller problemet i att resa tillsammans med andra. Om läget är lugnt i sommar kommer vi att spendera sommaren i Marbella. Vårt boende är klart och i Marbella har vi mycket vänner. Vi utgår alltid utifrån oss själva och stämmer av dagsformen. Hur mår alla, vad vill alla göra men jag och Hugo är likasinnade och väver mer än gärna in det sociala med familj och vänner.

Viljan att spendera tid med andra är ingen flykt från att vi skulle känna oss olyckliga med varandra. Jag och Hugo spenderar oftast tiden själva, speciellt under året som har gått. Däremot är vi ense om att umgänget med nära och kära berikar oss.

Jag lägger ingen värdering i om du inte tycker som jag. Din känsla är din känsla. Du och din partner kanske tänker på ett annat sätt och det är helt ok. You do you och gör det som funkar för er.

Så med det sagt- Snälla sluta bara indikera något annat. Jag var inte ledsen och jag tycker inte att helgens bilder gav det intrycket. Jag var lycklig, uppspelt och blown away av upplevelsen av Frantzén.

& jag är lika lycklig nu ikväll när vi är tillbaka i vår vanliga vardag. Vi är återförenade med våra fantastiska barn och ska precis starta en ny serie. Helt ensamma utan varken barn, vänner eller andra familjemedlemmar.

Hur står du i den här frågan? Vill du och din partner i er relation spendera ledig tid med vänner & familj?

20 Kommentarer

 1. D

  Udda fråga kan jag känna. Att umgås med människor jag trivs med är de bästa jag vet, om de dessutom klickar med min partner så vi kan umgås allihopa känns det ännu bättre

 2. Sanna

  Det var jag som kommenterade först men sedan tog någon annan ivrig över.
  Vi är inte en och samma person som kommenterat.
  Jag trodde Hugo och Paula firade enbart med Hugos kompis, det har ju varit många gånger som dom haft ett tredje hjul med sig och Paulas besvikelse lyst igenom inläggen.
  Men denna gång hade jag fel! Och vilken tur det!

  Men jag undrar om detta verkligen är rätt bransch för Paula, hon hamnar i obalans av minsta lilla ifrågasättning och väljer att lägga ner flera timmar på att försvara sig, timmar som hon kunde lägga på att spendera med Hugo.

  1. isabelle

   Fast blir man påhoppad på det sättet så hade jag också velat försvara mig. Man glömmer hur det är att sitta på andra sidan och ta emot kommentarer som din och andras. Jag hade inte bara låtit det gå om någon skrivit sånt till mig och det är ju det som är problemet – ingen skriver sånt här till ”vanliga” personer men de som jobbar med sociala medier ska bara stå ut med att bli ifrågasatta och speciellt om känsliga saker som relationer? Jag tycker det är helt rätt att Paula ryter ifrån denna gången!

  2. Rebecka

   Du borde va tyst från å med nu Sanna.
   När man lever i ett äktenskap eller en samborelation, så sitter man inte gärna i knä på varandra 24/7, kanske kommer som en överraskning?
   Men så är det.

  3. Jessica

   Sanna, du menar alltså att Paula borde lägga sina arbetstimmar (då hon bla skriver inlägg här och interagerar med oss läsare) på att vara med Hugo? Inser du inte vidden av orimlighet i det? Låter som att du har en ganska märklig bild av hur en sund relation bör vara och hur det är rimligt att disponera sin tid.

 3. Didi

  Gud jag förstår inte ens fråga! Vilken konstig fråga att ställa ett gift par. Självklart är man mer ofta tillsammans än inte. Man bor ju ihop, har barn ihop, är gifta, tillsammans, ett par, jag menar, vad finns det som man inte förstår? Sen är man ju ibland ensam när den andra jobbar och tränar etc. men vilken konstig fråga.

 4. Camilla

  Av 10 kommentarer i det inlägget var 6 ”försvarskommentarer” från andra läsare så 3 vanliga (positiva) kommentarer gällande inlägget. Utöver det fick personen som skrev kommentaren ett helt eget inlägg till svar. Jag kan tycka att dessa negativa kommentarer får alldeles för mycket uppmärksamhet, både av läsare och dig. Blir väldigt tacksamt för trollen när andra läsare blir så upprörda och ska försvara med samma ord hela tiden, att de är avundsjuka, inte har nåt liv osv. Är ju precis det dom är ute efter, att få en reaktion vilket dom också alltid får av någon.

  Det bästa vore nog om ALLA bara kunde ignorera dessa kommentarer helt, som att de inte finns, tror det skulle vara mer effektivt och deras ”vinst” skulle då utgå. I många bloggar är det dom negativa kommentarerna som får den största responsen (i en del bloggar är det tyvärr de enda kommentarerna som får någon respons av bloggaren) och övriga sporadiskt, även om det ställs neutrala och trevliga frågor i samma kommentarsfält.

  1. Jessica

   Jag tycker absolut att det hör till att besvara kritiska kommentarer och skapa diskussioner i kommentarsfältet, men håller med om att det är tråkigt att mer intressanta och positiva saker från kommentarsfältet inte får så mycket uppmärksamhet. Hade isf varit roligare att läsa inlägg om konstruktiva diskussioner än försvarsinlägg om påhopp. Om man vill besvara de otrevliga kommentarerna kanske det oftast räcker att göra det i kommentarsfältet tänker jag 🙂 men också att, som du säger, lägga mer fokus på de kommentarer som har med inlägget att göra och mindre på de som bara vill påpeka att något är fel.

 5. Eva

  Kanske personen bakom kommentaren behöver läsa på lite om introvert och extrovert personlighet, lära känna sig själv och bli ödmjuk inför sina medmänniskor…

 6. Hanna

  Jag skulle aldrig åka på semester med vänner, då vill jag ge all min tid till familjen och ha dem för mig själv. I tidigare förhållanden har jag alltid velat spendera ”speciella” tillfällen med flera andra, men nu är jag gift och när vi har barnvakt vill jag inget hellre än att vara bara vi. Mest för att vi har roligast så. Dömer så klart ingen som önskar annorlunda!

  1. A

   Vi är olika.
   Vi ska åka en vecka själva villet vi verkligen ser fram emot, sen en vecka med våra bästa kompisar vilket kommer bli sjukt kul!
   Roligt att tjejsnacka när barnen lagt sig, kul för barnen att deras kompis är med på ett annat ställe än hemma och får uppleva saker tillsammans och kul för våra män att få fiska tillsammans.

   Skönt att alla kan göra det som passar bäst!

 7. Sandra

  Väldigt bra svar! Alla är vi olika. Jag och min man, vi är inte alls som er. Vi är båda introvert, och det tar mycket energi för oss att vara sociala. Vi älskar att hitta på saker med varandra (efter 14 år ihop tar det inte så mycket energi haha) men vi är inte supertaggade på att umgås med andra tillsammans speciellt ofta. Det händer absolut och det är jättekul, det är bara inte så ofta. Och vi trivs med det och mår jättebra. Och ni verkar älska att vara sociala och umgås med andra, och det är toppen det med! Vi alla borde bara göra vad som passar oss och gör oss glada:) kramar

 8. Jas

  Det var väl en person bara som komenterade det där i flera inlägg? Resten av läsarna förstår ju att det är som du skriver och behöver inte ett helt försvarsinlägg om något som känns självklart för de flesta. Älskar din blogg annars men alla dessa försvarsinlägg förstör lite. Kram

 9. Emma

  Vi är precis så. Vi har varit tillsammans i 15 år snart. Har två gemensamma barn i samma åldrar som ni. Vi spenderar vår vardag tillsammans men spenderar lediga helger och annan ledig tid mer än gärna med vänner och familj. Jag tror dem flesta gör så 😃👍 och det är bara underbart att ni tar er tiden för vänner och ordnar med barnvakt och prioriterar vännerna.
  Tråkigt att du ska behöva förklara dig.
  Det är inget annat än avundsjuka som speglar sig i dem kommentarerna du får.
  Helt underbart att kunna sitta med vänner på en sån grymme lunch.
  Det måste bara kommenteras av någon som saknar dem bitarna i sitt liv 🙏
  Jag hoppas verkligen att du inte på något sätt tar åt dig av såna kommentarer.
  Eran kärlek till varandra lyser genom skärmen.

  1. Emilia

   Men snälla, kan vi bara sluta tjata om avundsjuka? Ja, det är onödigt att påstå att Paula är olycklig, men man måste inte vara avundsjuk för att man ifrågasätter eller skriver något. Och Paula måste inte försvara sig, utan hon valde att göra det. Vad jag har sett så är det en och samma person som har kommenterat flera inlägg.
   Jag håller med om att man kan hålla sådana kommentarer för sig själv, men blir så trött när alla gapar om avundsjuka så fort någon inte håller med eller skriver positiva saker.

 10. Malin

  Vi är som ni. Ibland vill vi vara bara vi, ibland går vi ut å käkar och umgås med vänner (i normala tider inte nu i pandemin)
  Ibland reser vi själva, Ibland med vänner 🙂

Visa alla 20 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting