Mollys första tidTankar

”Du passar verkligen inte som mamma”

”10 dagar gammal o du behöver redan egen tid? Stackars bebis. De är ingen hobby / på sidan av projekt att ha barn, de kanske du skulle tänkt på lite tidigare. Du passar verkligen inte som mamma. Du verkar så stel mot honom”: 

Alltså wow, när jag fick se att Ida Warg fått den här kommentaren knöt det sig verkligen i magen på mig. Jag kan tänka mig känslan den gav Ida för man är kanske inte lika stark som vanligt någon vecka efter förlossningen. Ett nytt liv har tagit vid och man är hormonell, trött, lycklig, fundersam, orolig, kär, rädd och alla andra känslor på en och samma gång. På den här kommentaren låter det som att Ida stack iväg på en 2veckors kryssning utan sin bebis direkt efter BB. Vad det handlade om? Hon var iväg i 2,5 timme. 2,5 timme! My gad, bebisen klarar sig med sin pappa i ett par timmar, han sover antagligen hela den tiden till och med! Jag tycker det är så bra att som mamma faktiskt ta sig en stund för sig själv om man känner att man vill ha/behöver det. Bebisen klarar sig med sin pappa och får möjlighet att knyta an. Pappan får möjlighet att inte känna sig ”överflödig” och mamman får säkert ny energi och glädje att ta med hem. Självklart är det inte heller fel om man inte vill lämna sin bebis en endaste sekund första veckorna – det viktiga är att man gör det som känns bra och funkar för alla i familjen!

Av det lilla man får se av den lilla familjens vardag (för det är lite från en hel dag man faktiskt ser) tycker jag inte alls hon verkar ”stel” mot sin bebis utan har honom hela tiden nära och verkar vara en fantastisk mamma. Men även OM hon skulle vara stel så ska hon inte skammas för det. Det skulle kunna röra sig om förlossningsdepression, något som drabbar många mammor och INTE innebär att dom är dåliga mammor. Eller så är det bara en skakig första tid när man ska ta sig an en helt ny värld man aldrig varit i med en liten bebis att ta hand om. Eller så är man bara inte en jollrig person som gosar framför kameran utan håller sånt privat.

Jag minns så väl när Molly föddes, min lilla varulvsbebis med mörkt hår på kroppen, och alla känslor som var helt nya. Så många säger att man känner en stark ovillkorlig kärlek till sitt barn så fort det kommer ut men jag fick inte den känslan där och då. Jag kände på en gång ett skyddsbehov för den lilla och att jag måste ta hand om henne, den instinkten kom naturligt. Jag kände ett band oss emellan att vi hörde ihop och visst var jag glad över att hon fanns hos oss. Men den där stora kärleken tog lite tid innan den plötsligt var lika där lika självklart som luften man andas. Jag skämdes så för att jag inte kände himlastormade kärlek till min lilla bebis på en gång och undrade om det var något fel på mig. Minns att jag och Hugo fick kommentarer som ”Ni kommer aldrig bli bra föräldrar” och även om man rattjonellt inte tar åt sig av vad främlingar som inte känner en skriver så tar det emot att få såna kommentarer. Jag hoppas verkligen Ida inte tar åt sig av kommentaren om huruvida hon passar som mamma – det kan en bloggläsare omöjligt veta och ingen är en ”perfekt förälder” från start. Man måste få prova sig fram med vad som känns rätt, vad som funkar och hur man vill ha det. Jag tror både hon och Alexander är superfina föräldrar som kommer växa in i rollen utan några som helst problem, jag tycker kärleken de känner till lilla Elvis känns hela vägen ut genom skärmarna <3

20 Kommentarer

 1. Fia

  Absolut inget fan överhuvudtaget av Ida nen fy fasen vad tråkig kommentar. Det verkar som att ingen som inte ger upp allt man haft innan är en dålig mamma… Ändå sitter en majoritet av oss här relativt glada och friska trots att våra mammor hade jobb och annat för sig. Kommer en bebis må dåligt 2,5h utan sin mamma? Troligtvis nej. Kommer en bebis ta mer stryk av en stressad, sjuk eller utbränd på grund av skam om man inte spenderar 100% med sitt bra, troligen ja.

 2. Plshelpppp

  Hej Paula!

  Jag är en 23-årig tjej som verkligen ser upp till dig som person och till ditt och Hugos förhållande. Ni verkar så äkta och härliga, för att inte snacka om vilka fina kids ni har. Jag fick nyligen reda på att min partner sedan två år, mannen som jag hade planerat hela min framtid med har varit otrogen mot mig under hela vårt förhållande. Han har gjort allt man kan tänka sig, legat runt, sextat, flirtat, tagit bort mina kommentarer på hans bilder så att ingen skulle förstå att han har partner – allt. Samtidigt flyttade jag från min familj för att vara med honom och jobbade på en hemsk arbetsplats, tunga och sena skift så att vi skulle ha råd att bo i den staden han ville bo i. Jag är helt förkrossad och jag vet inte ifall jag någonsin kommer kunna repa mig. Vad skulle du göra i min sits?

  1. emma

   Men nej! Vilken idiot!! Om du inte har lämnat honom så är mitt råd att göra det på en gång!! Han är inte värd dig! Försök lösa ditt boende och tillåt dig själv att ”sörja” för att sedan inse vilken jäkla idiot han var! Umgås med vänner och ta hand om dig!! En dag kommer du att träffa någon som verkligen förtjänar dig och tills dess kan du fokusera på Dig och vad Du har för drömmar och mål, vart Du skulle vilja bo? Kanske vill du göra något helt nytt? Jobba utomlands eller kanske jobba på kryssningsbåt och träffa nya människor? Kanske vill du bo där du bor och välja själv hur ditt hem ska se ut? Köp en sexleksak kanske för en orgasm då och då är läkande och ger dig glow! Låt dig bli mer självständig kanske? För INGEN ska trampa på dig!! Glöm inte att du är POWER!!

  2. M

   Jag kännde att jag ville svara trots att du kanske ville ha svar från Paula.

   Det du ska göra är att du måste låta tiden läka dina sår. Va ledsen, gråt massor, lyssna på sorgliga låtar kolla på sorgliga filmer, Men samtidigt försök att hitta nytt boende, Ta inte med ngt från ditt gamla förhpllande.
   Om du har en god ekenomi, Köp allt nytt, ny säng, nya lakan osv.
   Blocka han överallt.
   Om ett tag kommer det kännas så mkt bättre.
   Skickar en varm kram ❤️

  3. Aa

   Jag förstår att du är helt förkrossad! Usch vilken hemsk partner du haft som inte visat dig respekt alls och gått bakom din rygg på sånt sätt. Jag tror du kommer behöva ta detta i en process för att komma över och bli stark i dig själv igen. Vissa söker sig till vänner för att prata och andra till psykologer. Jag hoppas innerligt att du inte tänker dig att förlåta honom? Jag hoppas du ska visa DIG själv respekt och vända klacken från honom direkt!!! Du är värd en som vill ditt bästa, som ger dig all uppmärksamhet,respekt och enbart vill vara med dig.

   Nu frågade du Paula men jag kände att svara lite ändå. BRYT, gråt, ät, umgås med nära och kära för att sedan STÄLL dig upp stark och finn en ny kärlek.

 3. Josefin

  Fy fan vilken kommentar. Bra du uppmärksammade detta Paula.. Man har ju ingen aning om deras liv och herregud det är väl bara bra att pappa får knyta an lika mkt som mamma ? Varför ska man ha dåligt samvete för det ??

 4. Lisa

  Jag förstår då verkligen inte varför folk håller på att kritisera på det där viset hela tiden. Alla människor är ju olika o g det är det som är det fina! ? Fint att du tar upp och skriver om detta!

 5. Cenedra

  Hej! Skulle vara superkul om du ville kolla in min blogg! Skriver om psykisk hälsa/ohälsa, body positivity, mitt liv som kristen & andra viktiga & roliga saker! Kram 🙂

 6. Sofia

  Usch, så sorgligt att någon överhuvudtaget ens skriver en sådan kommentar. Man blir förbluffad var dag av vad människor kan yttra på sociala medier och lika ledsamt är det varje gång. All kärlek och glädje till det nya föräldraparet och till alla andra med. ??

 7. C

  Varför gör tjejer såhär mot varandra? Det kommer att bita dem själva i baken. Varför vågar de här tjejerna inte kritisera en pappa för att han drar ut på en grabbkväll när barnet är några veckor?

 8. Christel

  Du är så klok, Paula. Tänker det ofta när jag läser dina inlägg. Följt dig i alla år som du har bloggat och du inspirerar dagligen. Fina kloka du!

 9. Lina

  Vad bra att du uppmärksammar detta! Jag blev helt skogstokig över kommentarsfältet inne på idas blogg, folk kan vara jäkligt obehagliga faktiskt. Jag tror att Ida och Alexander gör precis allt för sin unge precis som du och Hugo gör för era.
  Tror även att Ida ser att du uppmärksammar detta och känner pepp i det! Har ni någonsin träffat varandra? Det skulle vara roligt om ni gjorde det! Tror ni har mycket gemensamt ❤

 10. Catrin

  Så himla bra skrivet! Klart man som mamma kan behöva komma ifrån ibland. Och som du skriver så sov säkert den lilla under tiden. Tack för en underbar blogg. Tycker att du verkar vara en så underbar mamma till dina fina barn. ❤

 11. Ida

  Fy, den där skammen du pratar om var såå stor hos mig! Det första jag tänkte när min son kom upp på bröstet var ”fy vilken kladdig och varm skrikande bebis” och den där oändliga kärleken började komma efter 1 månad. Jag kände som du beskriver beskyddande känsla och tog hand om min son precis som ”alla andra” men fy vilken skam jag kände!! Hemskt, när allt man vill är att vara den bästa föräldern någonsin till sitt barn.

 12. Alexandra

  Bästa inlägget!! Du har så rätt och önskade att fler tänkte såhär! Blir så arg när folk ska döma, trycka ner och läxa upp nya mammor. Eller folk allmänt som har noll acceptans för andras känslor!! Tror så många hade mått så mycket bättre om man slutade komma med skam-piskan så fort man inte kände, tyckte eller agerade som ”man borde”.

Visa alla 20 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting