Tankar

”Du har fått en mastodonträkmacka”

Mitt inlägg om ”ett riktigt jobb” lyftes på Bloggbevakning och jag blev serverad en nertumm av CamCam.

”Hur hennes pojkvän Hugo, som hade en jättestor blogg serverade henne en mastodonträkmacka genom att länka alla sina läsare dit och marknadsföra henne och hennes blogg?”

Camilla, med sin insikt i bloggvärlden, om någon borde veta att det krävs mer än länkar från en stor bloggare för att själv få en stor blogg. Hon är Sveriges största blogg med sinnesjukt många fler läsare än Hugo hade 2012 och länkade friskt till sin killes blogg när han startade en sådan… men det räcker ju inte med länkar för att hålla kvar folk och få dom att stanna!

Ja, Hugo länkade min blogg i början för att ”locka” över läsare. När vi unga stod inför valet att starta en familj var vi bekymrade över hur vi skulle klara oss rent ekonomiskt. Jag hade egentligen tänkt resa och sen plugga vidare innan det var dags att starta familj. Hugo hade visserligen sin bloggportal och blogg och tjänade en del pengar på det men det var inte mer än en ”ok” månadslön på den tiden. Jag hade synts i Hugos blogg och hans läsare var nyfikna på mig. Jag har alltid älskat att skriva och tänkte att det kan väl inte vara så svårt att blogga lite. Vi kom tillsammans fram till att om jag startade en blogg och lyckades komma upp i 50 000 unika besökare i månaden så skulle vi få in tillräckligt för att klara oss. Jag startade bloggen och skrev för glatta livet. Hugo använde sin blogg för att göra reklam för mig. Han var min dörröppnare in i världen av sociala medier och det är ingenting jag någonsin hymlat med. Jag har skrivit om det i flera inlägg tidigare. Och att jag aldrig skulle kommit in i den här världen om det inte vore för honom, på gott och ont kanske? Och vet ni vad som hände? Jag gick om Hugo. Min blogg växte och blev mycket större än hans. Jag såg med förvåning hur mina kanaler bara växte och växte och att jag kunde bygga något på riktigt.


Min första header på bloggen – minns ni? 

Men för den sakens skull anser jag inte att jag har fått mina kanaler serverade på ett fat – eller en ”mastodonträkmacka”. Hugo gav mig strålkastarljus, absolut, men det är jag som skapat det här. Det är jag som skrivit alla (över 7000!) inlägg här på bloggen. Det är jag som lagt ner tid och energi på att hålla en uppdatering på ca 3-5 inlägg per dag under vardagar här. Det är jag som sett bloggen som mitt yrke och satt stolthet i att alltid leverera, för Hugo dog gnistan för flera år sen men min brann kvar. Instagram fanns inte när bloggen drog igång utan det kom senare och där har jag och Hugo utvecklats parallellt. Det är jag som lagt tid och energi på Instagram. Sedan den dagen jag och Hugo kom överens om att jag skulle starta en blogg har jag lagt ner hela mitt hjärta i att göra det bra. Jag hade inte koll på bloggare och den här världen utan lärde mig längst med vägen. Jag har haft Hugo som en stöttepelare längst med hela resan men jag har jobbat för att komma dit jag kommit.

Är det för att jag är kvinna jag ska behöva starta ett inlägg som det om mitt jobb med ”och jag har Hugo att tacka för allt”? Skulle en man få samma hint om att ”du hade faktiskt inte varit där du är idag om inte XX hade gjort XX där i början” när han yttrar stolthet över sitt yrke eller åstadkommande? Jag tror faktiskt inte det. Hugo brukar skämtsamt säga att han har Den rätte för Rosing att tacka för allt men det brukar inte på allvar vara någon som säger till honom att ”du hade aldrig varit där du är idag om inte Linda Rosing hade valt dig i dejtingprogrammet, hymla inte med det!”. 

Jag frågade Hugo vad han tyckte om vad jag skrev om stolthet över vad jag byggt upp och om jag borde creddat honom i den meningen:

Hugo: Paula, fattar du hur sjukt många jag har länkat från min blogg, speciellt under den tiden när jag drev myshowroom? Halva min blogg var länkar till andra i syfte att ge dom trafik som skulle ge oss sidträffar. Hur många av dom byggde upp det du byggt upp? Alla har fått någon slags hjälp, vissa liten och vissa större av någon. Man kan ändå vara stolt över vad man gjort på egen hand. Du vet att du gjort det bra, var stolt.

33 Kommentarer

 1. Martina

  Har läst din blogg från början och älskar den, ända jag fortfarande läser! Nu har jag 2 små barn och du är en stor inspirationskälla, sluta aldrig blogga 🙂

 2. S

  Jag hittade din blogg via Hugo.
  Det betyder inte att du inte lagt ner arbete utan att det var så jag och kanske många andra hitta till dig.

 3. Malin

  Heja dig Paula! Du inspirerar! I familjeliv, i träning och med recept! Bästa bloggen jag läst och läser. Vi använder varje vecka av minst ett recept från dig. Overnight oat älskar hela familjen:) äts varje vecka.
  Vattenmelonslush var succe. Synd bara att inte våra butiker haft kokosvatten men tackar för mathem som levererade så vi kunde testa:)

 4. Paulina

  Jag verkar vara den enda som inte visste vem Hugo var innan jag började följa dig, när du var gravid med Molly (och jag med mitt barn – så jag hittade dig). Bodde utomlands innan, flyttade hem väldigt gravid och fastnade för din blogg och även senare för Hugos. Älskade även er podd!

  Oavsett vad man arbetar med så är det inte ovanligt att vägen in till en arbetsplats gått via kontakter. Osvsett om du arbetar som lärare, kassörska eller influencer.. Men jobbet behöver alla likaväl göra själv, oberoende på hur vägen in varit. Har dessutom läst inlägg tidigare där du creddar Hugo för detta. Du har aldrig hymlat om att många läsare kom från Hugo, men som du säger så är du som gjort jobbet för att behålla och locka nya läsare. Var stolt över det!

  Dina inlägg är välskrivna och varierande, bilderna underbara. Det syns att du lägger ner otroligt mycket jobb på dina inlägg. Jag håller inte alltid med dig, men så är det ju människor emellan. Du gör ett otroligt bra jobb med dina kanaler. Stor kram till dig!

  1. Anna Dyrhede

   Är det inte så det ska vara i ett förhållande,man lyfter varandra❤️Man stöttar varandra som ni även gör.
   Tycker mer det är skrämmande och se vad folk skriver här,vad är det man vill uppnå?

 5. Ela

  Hej, uppskattar din blogg och tycker alltid det är trevligt att titta in och läsa här. Det märks att du lägger ner mycket tid och hjärta! Känner dock att du missförstod här, det var en referense till att du började på noll, vilket du inte gjorde. Tycker inte det tar ifrån dig något av din prestation att du fick en lättare start, din blogg är grym. Tror det är detta som gör att bloggare känns mindre som ”ett riktigt jobb” allt är så personligt, om jag får feedback/kritik i min yrkesroll är det lättare att se det som en del av mitt jobb och inte min person (fritt spånat från en som bara tittar in från utsidan!) Ha en trevlig semester:)

 6. Jane doe

  Men sluta, hon skrev ju precis som du att du jobbat hårt men fick hjälp av hugo i början PRECIS som att Hugo, som är man, fick hjälp av Paow (vilket också står i inlägget) så att du skriver att man säger detta pga du är kvinna blir då löjligt. Stå upp ba för att du gled in på en räkmacka men att DU har behållt läsarna pga ditt hårda jobb, många långa varierande roliga bra inlägg!

 7. Majja

  Men va fan klart du byggt upp detta själv. Men jag går ju inte in och läser din blogg idag pga Hugo. Utan för att jag gillar din blogg och det du skriver om. Ja din man kanske länkade dig där i början men jag fastnade pga dig inte Hugo. Tyckte din blogg passade bra i den värld vi lever i det tkr jag än. Bry dig inte om vad alla skriver och kommenterar. Du vet ju innerst inne själv hur mkt jobb och tid du lagt. Men en sak är säker. Det är sällan man får något serverat framför sig.

 8. A

  Men det har du ju. Hade du inte blivit tillsammans med Paows ex i en tid när hon var en av de större bloggarna hade du aldrig fått så mycket trafik till sin blogg. Sen är det ju förstås ditt jobb att du lyckats behålla alla läsare år efter år. Men utan den där exponeringen du fick genom att Hugo redan hade en trogen följarskara, ni blev gravida tidigt osv så hade det nog inte varit så lätt.

 9. Didi

  Att man ens läser den där bloggen, alltså BB. Det känns som att syftet där är ä ju bara att skapa drama, hat och skit. Det är inte harmonisk blogg, det är inte en person eller blogg som bidrar med något positivt och snällt. Varför läser man den ens? Folk som är där inne tror jag inte mår så bra, utan de är just ute efter att skapa drama, krydda på mer, fortsätta det Camilla redan skapat.
  Klart som fan att det är du som gjort din blogg, att få en push på vägen är inte det samma som att säga att du åkt på en räkmacka. Folk blev nyfikna på dig, klickade in på din blogg men hade du inte kunnat leverera så hade man gått ut igen och aldrig kommit tillbaka. Så uppenbarligen har du gjort nått som fått folk att stanna. Punkt

 10. Veronica

  Alltså jag vill bara skratta å många av dom kommentarer du får. På riktigt!! Varför sitter folk (gissar kvinnor?) och letar saker att pika dej om? Hur får man vanligtvis jobb!? Jo genom kontakter, det ör väl fasen inget konstigt om jag skulle få en arbetsintervju genom min pojkvän? Och då är det inge skitsnack.
  Kan inte bara alla skaffa sej ett liv eller som jag sitta och vara ärlig avundsjuk på ditt liv vissa dagar, och vissa dagar bara känna att jag är glad att jobba endast vardagar ledig varje helg och alla kvällar.

  Fuck alla avundsjuka människor med inget liv!

 11. z

  helt ärligt, jag började läsa hugos blogg tack vare den rätta för rosing, och din blogg via hugos. jag mindes aldrig din adress så fick gå in där, först för att läsa på hugos blogg och sen vidare till dig.
  men numer är det dig jag går in hos först, innan nyheter som aftonbladet osv.
  keep up the good work!

 12. Veronica

  Agree, det där är bara för att du är kvinna. En man skulle aldrig behöva credda någon annan än sig själv avseende sitt jobb. Du är grym 🙌🏼

 13. Martina

  Hade du varit okänd, singel hade du inte varit där du är idag. Mycket tack vare Hugo, för tänk hur livet skulle se ut utan honom. Aldrig varit där du är idag tack vare människor vet vilka ni är och blivit kända. Inte blogg pratar vi om nu, utan kändisskap tack vare Wipeout, Hugo,” den rätte för Rosing” annars skulle ingen veta om er. Kändisskap underlättar om man vill driva en blogg. Tänk på det en sekund, hade du varit så stor utan allt ljus på Hugo och vara den som lever ihop honom ? Troligtvis inte. Och det är inget elakt, bara en tanke.

 14. Angelica

  Jag läste oerhört många bloggar ”förr i tiden”. Kenza, Foki, Dessie, Paow, Tyras, Blondinbella etc. Men inte alls längre och slutade göra för väääldigt länge sen. Den enda bloggen jag går in på då och då är din. Vet du varför? För du träffar mig rakt i hjärtat med vissa inlägg, din syn på livet och framförallt tiden tillsammans med dina barn. Det är så fint och fler borde resonera som du. Du ska vara riktigt stolt! 🙂

 15. Jenny

  Du har absolut byggt upp det själv men du hade haft betydligt svårare att ”synas” om det inte var pga Hugo. Men för det behöver du inte credda honom.

  Det är du som behållit läsarna och byggt upp bloggen, du har fått skjuts på vägen för att synas, men inte glidit på en mega räkmacka.

 16. Sara

  Jag tog inte hennes inlägg som en tumme ner för dig, mer att du startade lite mer förberedd och med lite mer trafik än vad jag hade när jag skaffade blogg för tusen år sen? Sen säger jag att det är du som såg till att du lyckades med super bra inlägg och en glöd som inte många har och det ska du ha beröm för! Jag skrev ett inlägg i veckan och sög så jag hade nog inte blivit stor oavsett hur många länkar 😂

 17. Natta

  Jag tror att du ännu en gång missat poängen i vad som skrevs? Hon skriver aldrig att du inte jobbat hårt för att BEHÅLLA läsare utan enbart att du fick gratis reklam = många besökare. Dom allra flesta får inte gratis länk från andra stora bloggar vilket gör att man aldrig hört talas om dom. Spelar ingen roll hur hårt man jobbar med en blogg om man inte har några läsare. Läsarna hittade till din block tack vare din man, men du behöll dom.

 18. J

  Hm, är det någon skillnad att få hjälp in på arbetsmarknaden för en influenser eller något annat yrke? Fick veta att en vän till mig, hens barn har fått jobb via kontakter. Fast tillsvidaretjänst o ingen erfarenhet. Ser ingen skillnad på att Paula fick lite hjälp av Hugo i början. Nä det börjar bli dags för oss alla att vi stöttar och gläds med varandra. Va stolt över det ni gör så länge ni gör så gott ni kan.

 19. Jennie

  Men herregud, att folk orkar hålla på! Du har jobbar hårt för att komma dit du är idag. Riktigt imponerad över dig, din blogg & allt du tar dig för som du för med bravur. Kram! ❤️

 20. Mikaela

  Hugo må ha gett dig en liten skjuts i rätt riktning men du har ju gjort allt arbete,fått oss läsare intresserade,fått bloggen att växa och fått oss att stanna kvar.Vi kan ju vända på det,Hugo har dig att tacka för att det går bra för Clean t ex.Utan det stöd,all tid/omsorg du lagt ner på er familj och ert hem hade det inte gått.Ingen nämner det.Du har byggt den här bloggen till något fantastiskt.Du är en bland få bloggar jag läser och den första jag väljer att klicka mig in på.För att den och du är grym helt enkelt.Du gör ett fantastiskt arbete.

 21. M

  Jag tycker din blogg är så himla
  bra, och det märks att du lägger ner så mkt tid på dina texter.
  Älskar att det är så mycket variation på det du lägger upp. Det känns som om du inkluderar allas intresse i något. Gillar man inte böcker, kanske man gillar dina filmtips eller dina matlagningstips eller aah dina texter kring vardagen.
  Du anar inte hur många ggr jag har googlat ”paula rosas lax” 😅
  Kram

 22. M

  Fast det är ju inte det detta handlar om, det handlar om att du förmodligen aldrig ens hade haft chansen om inte Hugo hade bjudit in dig. Det handlar inte om att du inte gjort ett bra jobb efter. Att sitta ensam hemma utan kontaktnät
  Eller ”kändiskompisar” gör det ju egentligen omöjligt att bli det du har blivit. Från början blev bloggarna stora för att allt var nytt, nu de senaste åren så är det ju bara redan kända människors kompisar, flickvänner, syskon som blir kända. Inte de som sitter hemma utan någon som helst hjälp
  In i branschen. varesig de är lika duktiga eller inte

 23. =)

  Du missuppfattar hela hennes poäng om du drar till med saker som ”är det för att jag är kvinna som…” för det är HELT orelevant. Du hade aldrig varit där du är idag utan Hugo, så ÄR det ju. Han var startskottet för din karriär, punkt. Det måste du kunna se och erkänna, vilket du inte riktigt gjorde i ditt tidigare inlägg som var ganska klumpigt skrivet. Självklart blir det konstigt och provocerande för folk när du får det att låta som att du har jobbat dig upp från NOLL. Du fick en svinbra strålkastare som de flesta aldrig får. Jag är själv din läsare tack vare att han gav dig länkarna – jag minns ju själv så tydligt att det var han som fick mig att hitta dig. Man läste först för man var nyfiken på Hugo, men fastnade kvar så småningom för att man började gilla dig också… =)

  Med det sagt, hans hjälp betyder INTE att du inte förtjänar att vara där du är nu. Det är tack vare hårt jobb du är kvar, såklart!! Utan ditt arbete och engagemang hade du inte varit så stor som du är idag. Men det är två olika saker. Att påstå att du byggt upp något från grunden blir konstigt. Bloggen startade som en fet räkmacka, men som du med din skicklighet förvaltade och byggde vidare till en hel smörgåstårta på egen hand.

  Vi vill inte ta ifrån dig att du gjort ett fantastiskt jobb, bara för att vi påpekar att starten var en annan än den du gav sken av i ditt inlägg. Var ärlig med att du fick en hjälp som de flesta aldrig får, få det inte att låta som att du kämpade från start precis som vem som helst. Tror du genuint, från hjärtat, helt ärligt, att du hade lyckats stå ut från mängden på egen hand i startperioden? Det var ytterst få som lyckades med det.

 24. Hanna

  Minns inte din första header fastän jag läst din blogg från början, däremot minns jag bikinin du har på dig. 🙈 Tyckte den var sjukt fin då! 😁

  Det är klart att många läsare kom via Hugos blogg i början, åtminstone jag var nyfiken på vem hans flickvän var. Men skulle inte din blogg ha varit intressant att läsa så skulle jag aldrig kommit tillbaka för att läsa igen. Du har verkligen gjort ett bra jobb för att nå toppen! 👏
  Har själv en blogg och uppdaterar sporadiskt, förstår inte hur ni proffsbloggare orkar och hittar saker att skriva om hela tiden.

  Älskar din blogg och det är faktiskt den enda bloggen jag läser! 😍

 25. Anonym

  Oj, så tolkade inte jag hennes inlägg. Hon skriver ju bara att hon inte håller med om att du fick ”en flygande start” så att säga. Hon skriver att det krävs mkt jobb att behålla läsarna och att du gjort det. Du var Hugos flickvän när du började blogga medan de flesta andra är en nobody.

  Jag tror du tar inlägget mer kritiskt än vad hon avsåg.

 26. Emelie

  Fast det blir lite fel när du lämnar ute halva delen av texten som hon skrev, hon skrev ju också:

  ”Hon har behållt sina läsare efter det, absolut, men hon började absolut inte på noll som hon verkar vilja få det till.
  Det kräver mycket jobb att behålla läsarna, men det finns bloggar där ute som är HUR bra som helst, men som aldrig ens får chansen att behålla några läsare för att de drunknar i mängden bloggar.”

  Hon säger inget om att du inte har fått jobba hårt för att nå dit du är idag utan mer att du fick en rejäl skjuts i starten. Det är ju klart att du hade en klar fördel med tanke på Hugos ”kändisskap”.

  1. E

   Ja precis. Herregud Paula läste du inte hela hennes inlägg? Hon creddar ju dig men håller bara inte med om att du började på noll, för det gjorde du inte

Visa alla 33 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting