Tankar

”Du har en mammig kropp med hängiga bröst”

Jag har aldrig varit med om maken till engagemang när det gäller kvinnokroppar. Det kopplar lite tillbaka till mitt inlägg angående bikini på barn- läs HÄR.

I 26 år har jag jobbat med min självkänsla. Det tar tid att lära känna sig själv och bygga upp skyddsbarriären runt omkring sig, inte sant? Man måste bli skjuten ett par gånger för att också upptäcka ens sårbarhet. Sårbarheten hos en människa tycker jag är vacker och är ingenting man bör vilja utnyttja.

Vi pratar mycket om jämställdhet, kroppshets och yttrandefrihet. Men vet ni, jag tror faktiskt inte att man kan ändra på alla. Jag tror istället att det handlar om att rusta upp sig själv så att man kan stå emot. Att man måste bygga upp ett inre filter som kan filtrera bullshiten. Och hur bygger man upp det filtret? -Genom att älska sig själv. Genom att känna sig nöjd med sig själv. Oavsett vad.

P1212931

 

Jag är stolt över mig själv för min bild av kroppen har inte alltid varit sund. Jag har brytt mig alldeles för mycket om vikt vilket gjorde att jag höll på att tyna bort som tonåring. Det är något som jag kommer att tala öppet om med mina döttrar men jag är stolt över mig själv att jag idag kan förmedla något helt annat till mina små. Idag kan jag förmedla att man är bra som man är, trots de ”skavanker” man själv kanske stör sig på.

Under resan till Maldiverna fick jag kommentarer som:

-Du har en mammig kropp

-Du har hängiga bröst

-Du har gropiga lår

-Skönt att se någon som går emot normen

-Att jag har fel typ av badkläder för min kroppstyp

 

Japp! Jag har en mammig kropp, jag hart burit två barn men har samtidigt aldrig haft en sådan hård mage någonsin som jag har just nu. Yes, mina bröst är små och sitter lösare än innan. Absolut, jag har gropar på låren och till och med bristningar som kom efter att jag bar mina två barn.

Se- jag är inte perfekt. Men vad är perfekt egentligen? Varför ska man behöva gå runt och må dåligt över värdsliga ting som hur ens kropp ser ut? Varför lägger vi inte fokus på hur vår kropp MÅR istället?

 

Saker jag faktiskt genuint värderar i mitt liv istället för hur min kropp ser ut:

 

-Tack älskade kropp för att du bar mina juveler. Tack för att du klarade av det så fint och gav mig två fantastiska små människor.

-Tack kroppen för att du ständigt visar utveckling, tack för att du bygger på muskler som gör att jag orkar med vardagen och leken med barnen.

 

Jag är stolt för att jag en gång säkert också såg kritiskt på andras inklusive min egen kropp. Det var innan jag hade hunnit bygga upp den där barriären som skyddar mig från vad andra tycker och tänker. Istället tog jag mina egna tankar om mig själv på fullaste allvar och idag älskar jag mig själv. Trots hängiga tuttar, trots en mammig kropp, trots mitt trista morgonhumör och trots min korta stubin. Tro mig, jag är fullt medveten om att är långt ifrån perfekt men trots det vaknar jag varje dag lycklig och med en bra självkänsla.

 

Och kom ihåg-filtrera bort skitsnacket. Det går inte att ändra på alla, men att jobba med sig själv kan man alltid göra.

P1212845

Tack älskade barn för att ni kom och gav mig ett perspektiv på vad som faktiskt betyder något P1212889

P1212923

Och att också få leva i en kärleksfull relation gav mig också perspektiv på livet och dess betydelse

P1212959 P1212963

160 Kommentarer

 1. Anna

  Vad är det för fel på folk?!. Du är jättefin både till utseendet och i kroppen. Önskar man hade en sån kropp efter bara 1 barn , Dem är bara avundsjuka. Så elakt.

 2. Julia

  Men HUR är det möjligt!? Hur kan folk tycka att det är i deras rätt att kommentera någon annans kropp? Och hur viktigt är det egentligen? Gropar, inte gropar, hård mage, slapp mage, hängiga tuttar eller inte. Jag blir så ledsen. Jag är en 38 årig kvinna, som arbetar på ett universitetsjukhus i SVerige. Jag ser dagligen vad som är livet. Och det kan jag tala om att det INTE är hur kroppen ser ut. Det viktiga är hur den mår. Hur kan det vara så svårt att förstå? Förvisso bär sociala medier ett stort ansvar i detta. Reklampelare på stan, filter på instagram…överallt säljer vi in perfektion till våra unga som ett mål. Perfektion finns inte. Att människor mår dåligt över hur det ser ut gör mig genuint ledsen. Speciellt när man förstår att det är en insåld och oärlig bild av verkligheten som har skapats för att tjäna pengar.

 3. Lisa

  Alltså för det första är du SKIT SNYGG OCH HAR EN JÄTTEFIN KROPP!! Även fast det egentligen inte alls borde vara så viktigt som det är i dagens samhälle. Dessutom verkar du ha en HÄLSOSAM inställning, både till utseendefixering och annat i livet som är så mycket viktigare än utseendet. Tänk dom som BARA har sitt utseende, möter de en blind människa har de INGENTING tyvärr.. Du har ju uppenbarligen både och! Såklart är det kul att få komplimanger för ens yttre även om det inte ska vara viktigt så du är SKITSNYGG men det ser ut som att du redan fattat det för du ser självsäker och lycklig ut på bilderna, med all rätt 🙂 Måste vara fett svårt att läsa alla negativa människors kommentarer där de tror att deras åsikt om tex din kropp har någon betydelse och därför måste de yttra den, eller vaddå? Sitter man och kommenterar sådana saker på en blogg värderar jag inte direkt deras åsikter särskilt högt… Kör hårt 😀

 4. tova

  Ha, när jag såg din kropp tänkte jag mer gud vad snygg kropp! Har för mig jag läste du kände du ”ville” gå ner något kilo för resan och då tänkte jag mer vart sitter dom? :p

 5. Sara

  Blablabla… Så trött jag blir på människor.
  Jag ser inte på dig som person utifrån din kropp och ditt utseende utan utifrån hurudan person du är. Och du är Paula GRYM! <3 Tycker ni andra också skall sluta dömma en person utifrån utseende. Jag struntar i din/era kroppar, utseende, celluliter, hängiga bröst osv.. Det är ju inte det som är grejen utan hur du/ni är som person. Alla har vi våra ups and downs. Det är liksom lättare när man inte tittar på en persons utseende utan bara njuter av personens personlighet. Har man en fin insida är man alltid vacker oavsett.
  #spridkärlek <3

 6. Ninnie

  Vilka stolpskott det finns, man blir ju helt matt..
  Mina barn är de vackraste presenter jag någonsin fått, burit dem inslagna i mänskligt papper, När man öppnar ett paket så blir alltid omslaget skrynkligt och ser använt ut… hur kan man tro att kroppen ska förbli likadan, livet liksom…
  Det skulle se märkligt ut om min kropp såg ut som då jag var 18 år nu när jag är 48, min dotter på 20 år ska givetvis se yngre ut än mig!
  En frisk kropp måste vara målet, heja dig Du är jättevacker!

 7. J

  Din kropp är jättevacker! Heja dig som bara blir starkare i dig själv hela tiden trots att folk skriver dumma onödiga kommentarer!

 8. ebba

  Jag blir så arg när jag läser detta. Är inte en person som brukar kommentera bloggar, men jag ville bara flika in och säga hur jäkla snygg, vacker och inspirerande jag tycker att du är! Insidan och ut! Du är verkligen en förebild för mig och jag önskar och hoppas verkligen att jag blir en powerkvinna och supermamma som du är Paula. Fortsätt med allt du gör!

 9. Flora

  Paula, det handlar om osäkerhet, avundsjuka, och tyvärr så är vi kvinnor bäst på att sänka våra medsystrar. Det jag har lärt mig under mina år är att en kvinnas värsta fiende är en annan kvinna, inte männen. Det handlar om hur du framhäver dig, hur din man framhäver dig och visar dig sin kärlek. Ren svartsjuka, man vill ha det andra har. Tyvärr så ser jag ingen förändring i hur vi ser på oss själva och andra, utan snarare en försämring. Det du ska göra är att lära dina små tjejer att det finns viktigare saker i livet än att fixera sig på utseende. Du och din man verkar ha en sund, trygg och lycklig relation och det påverkar era barn på ett bra sätt som kommer att märkas av när de blir vuxna själva och möter alla slags människor. Skit i alla andra, lev ditt liv för dig själv och din familj. Det är dom som är det viktigaste vi har. Finns kvinnor som aldrig har hört att de duger som de är, antingen är man för smal, eller för mullig/ tjock, lång eller kort, ja, take your pick. Det är Svårt att leva upp till dagens standard som vi själva har skapat.

 10. M

  Omg jag har fött mitt första barn för 3 månader sen. Jag har ca 25 kilo tills jag är i mitt gamla jag och kan trivas med mig själv igen. Jag kämpar på.
  Du är helt otroligt fin på ALLA sätt och vis. Ta inte åt dig av elaka människor.

 11. Elin

  Jag har aldrig någonsin kommenterat ett inlägg på någon blogg men kände efter jag läst detta inlägg, att nu är det dags. Jag blir så himla ledsen över att andra människor tror att de har rätten att kommentera andras kroppar. Du är så himla vacker! Låt ingen annan påstå nått annat. Hade jag fått ha din kropp skulle jag vara evigt lycklig! ?

 12. Norlie

  Hur länge tog det att välja ut bilderna med bästa putet?
  Du döljer dessutom i 9 fall av 10 din mage på bild med hjälp av en unge eller ett klädesplagg etc.
  Det skrivs en hel del om din skenhelighet på andra bloggar, vad tycker du?
  Och brösten, dom ville du ju fixa?
  Och så hetsar du dig själv med träningen, det ska vara gladiatorerna och så surar du när Hugo inte märker av att du jobbat på sätesmuskulaturen?
  När jag tänker på kroppsaktivism så tänker jag inte på dig, tyvärr.
  Du sprider mycket obehag.

  1. Amanda

   Vilken vidrig människa du verkar vara. Be dina föräldrar om den kärlek du aldrig fick, så att du blir snällare och mjukare.

 13. Pan

  Men jag förstår inte. Om du har en barriär som skyddar dig från vad andra tycker, varför gör du då ett helt inlägg om vad andra tycker om din kropp? Det visar just att du bryr dig. Kan vi sluta snacka om kroppar? Jag har världens hetaste kropp enligt mig själv, min man och säkert en massor främmande människor också. Hade någon tyckt annat hade det inte pillat mig någonstans! 🙂

 14. Emelie

  Hej! Jag håller med dig, men varför ha reklam för plastikoperationer precis ovanför inlägget. Känns lite unket. Men du at fin!

 15. Linsa

  Aldrig kommenterat här förut men tänker jämt och ständigt vilken vacker kropp du har. Man blir trött på folk. Du är superfin!!

 16. Caroline O

  Grymt skrivet! You go ??? Mvh, 31-årig småbarnsmorsa med hängiga tuttar, gropiga lår och en helt fantastisk 1,5 åring. Tack kroppen!

 17. Kristina

  Fast vad är perfektion egentligen? Jag skulle säga att perfektion är människans DNA. Hur DNA:t formar våra kroppar, människors olika utseende, det är perfektion! Perfektion är absolut inte medians smala bikini-modeller. Du och jag är perfektion Paula! <3

 18. Maria

  Jeg er 23 år og har enda ikke barn. Men hvis jeg ser ut som deg etter 2 barn kommer jeg til å være såå fornøyd. Du ser utrolig bra ut Paula!

 19. Gäddan

  Gäddans kommentar
  Helt rätt lillgäddan att vara mån om hur kroppen mår. Jag vill bara tillägga att det viktiga är
  HUR VI BÄR VÅR KROPP. Alltså innehållet. Under mina fem veckors dagliga besök på Radiumhemmets strålningsavdelning 1 var det ingen som förde ett tal som dina kritiker här . Alla, var tacksamma att de hade brösten kvar och om de vara stora, små eller hängande hade ingen som helst betydelse. De hade brösten kvar – dock inte alla. Kom ihåg att tacka alla dina kloka läsare som har förstått skillnaden mellan det ytliga och innehållet som bär kroppen.

 20. Linda

  För det första, varför kommentera negativt om någon annans kropp? För det andra, det är så tråkigt att mamma-kropp blivit ett skällsord. Alla underbara barn som dessa kroppar har skapat. De är värda all kärlek!
  Och så som du kämpat med din form Paula är grymt! Du strålar!

 21. Limpan

  Klok och fin är du! Så befriande att höra dig stå upp emot hopplösa ideal. Du ser starkare och lyckligare ut än andra och det är det viktigaste. Heja dig Paula!!

 22. Liv

  Jag blir så ledsen när jag hör sådant här… Du har en alldeles perfekt kropp Paula!! Ta inte åt dig av sådant trams för det är ren avundsjuka. Hade dött för din kropp.

 23. Ida

  Det enda jag kunde se och tänka var ”men wow vilken stark och fin kropp” Jag blir nästan chockad över att det finns människor som skriver sånt där! Är det sista jag skulle tänka på när jag ser dina bilder!

 24. Evelina

  Vilka jävla idioter det finns!!
  Tycker att du är helt fantastiskt vacker och har en sjukt snygg ”mammakropp”!
  Dom som kommenterar negativt och uttrycker sig så har nog aldrig känt storheten eller stoltheten över att bära ett barn. Det är magiskt, kroppen är magisk!

 25. Caroline

  Förlåt men hur är folk funtade? På riktigt!? Vem känner att dem har rätten till att kommentera någon annans kropp på det sättet? Det är ouppfostrat och väldigt oförskämt. Paula, du är fantastisk. Lägg ingen vikt vid negativa kommentarer för bakom sitter det förmodligen en oerhört osäker person. Du är en fin människa Paula, glöm aldrig det. Och låt ingen få dig att känna något annat. Stor kram

 26. BigP

  Hej Paula jag vill börja med att säga att du verkligen är en inspiration. Molly och leotikki har tur som har en så underbar förebild. Som mamma oroar jag mig ofta för samhället och den utveckling som vi strävar mot. En värld där ödmjukhet inte längre är grunden. Men då kommer du med din jordnära syn. I mina ögon är du perfekt. Då perfekt är mer än den illusionen som alla strävar efter. Du bryr dig genuint om dina nära och den omgivning du befinner dig i. Du står på dig och vågar prata om känsliga ämnen. Du ger mig ofta ett leende på läpparna och det vill jag tacka dig för. Tack för att du är du?

 27. Caroline

  De är så himla tragiskt att folk ska klanka ner på andra, för att få sigsjälva att må bra. Frågan är bara om dom lyckas?! Tror inte de..

  Du är så jäkla grym! ?? Världens härligaste mamma, super gulliga ungar! & du har ju en urläcker kropp ???? Skulle va överlycklig om jag såg ut sådär iframtiden efter jag fått två barn. ??

  Du är fantastiskt! En riktig förebild ?

 28. Madde

  Avundsjuka människor som bara önskar dom va som du? Du är super snygg Paula och jag skulle göra allt för att ha en sån kropp efter barnen men jag har ingen ork alls med sömnlösa nätter! Tänk om alla skulle sluta bry sig om hur andra ser ut och lägga den tiden på något vettigt istället!
  Va som du är å njut av allt vad livet har att erbjuda? Ni ser ut att ha haft en fantastisk resa?

 29. Ingela

  Tycker det är synd om dem som ger dig dessa kommentarer. De kan inte må bra i sig själva samt behöver kolla upp sin syn. För just dom kommentarer du fick för syns ju ens inte på dig

 30. Isabell

  Paula, skit i det folk säger. Herregud, ens kropp måste man fan få ha ifred. 2018, hur fan ser vårt samhälle ut?! Blir så förbannad på människor.

 31. Sofie

  Jag kommenterar aldrig bloggar men detta måste jag bara kommentera.
  Paula, du har en av dom snyggaste kropparna jag vet och man kan ju bara DRÖMMA om att se ut som du efter två barn. Du är så jävla vacker & stark. Lyssna aldrig på något annat!

 32. Tess

  Jag typ gråter nu Paula när jag läser detta.. Vet du varför, du har en sån otroligt vacker personlighet och ett tankesätt som jag önskar att jag bara kunde annama. Bara få vara du och tänka som dig. Slå bort alla dumma tankar och njuta av vardagen med mina barn. Hitta den styrka du besitter. Du är en otroligt vacker människa innefrån och ut. Och din sk ”mammiga” kropp is to die for ❤

 33. E

  Herre gud du har ju en fantastisk kropp! Förstår inte vilka det är som sitter och tar sig frihet att kommentera andras kroppar. Du är otroligt vacker, med eller utan gropar i låren eller hängiga bröst!

 34. Tove

  Jag ser din kropp som stark och välmående! Har inte sett några ”gropar” på dina lår men det måste ju vara mer normalt än onormalt o ha eller? ?

 35. Sandra

  Goooosh! Blir mörkrädd av sakerna du skriver! Jag tycker du är super snygg Paula! Verkligen, satt för ett tag sedan och längtade tills du gifter dig för att du kommer vara så enastående vacker. Jag längtar tills jag får se dem bilderna. Jag har följt dig sedan dag ett på din blogg och du är genuin och delar verkligen med dig av dina tankar och ditt liv. För mig är du och din familj perfektion, jag vet inte hur man på något sätt ska kunna ha det bättre? Ni är otroligt framgångsrika, ni är smarta, snälla, försöker förändra, och hela familjen är så vackra! Skaka av dig alla kommentarer för om du har hängbröst och allt de där andra folk skriver, så undrar jag vad som skulle säga om mig ?

 36. Emelie

  Så vettigt och klokt inlägg Paula. Vilken förändring du har gjort för dig själv och din inställning till andra människors kommentarer känns helt rätt. Vi kan nog inte förändra alla men vi kan precis som du säger förbättra vår egen syn och vårt eget skydd för andra människors kommentarer och åsikter.
  Vill till följd av det också säga att de av er här i kommentarsfältet som skriver saker likt ”gropar vart då?”, ”jag tror de som kommenterat sitter med gropar och är missnöjda” eventuellt missar någon form
  av poäng. Även om en person, vem som helst, nu har gropar på sina ben, har hängande bröst etc så är det ju faktiskt så att en människa är lika vacker med eller utan dessa kroppsliga attribut. Herregud samhället, låt en tjej bara få leva

 37. Madeleine

  Du är så fantastiskt Paula! Varje gång jag känner mig nere över något så märker jag att jag klickar mig in på din blogg. Du är så klok och har en tendens att vända allt negativt till något positivt istället, och det smittar av sig. Läser jag ett inlägg på din blogg så känner jag hur mycket piggare jag blir. Ett riktigt guldkorn att använda sig av för att få ljus i mörkret❤️
  Jag är tacksam för att du finns, och att du är precis den du är. Dessutom är du bländande vacker!

 38. Läslusen

  Du är en så otroligt stark förebild Paula! Har aldrig (!!!) kommenterat en blogg förut men nu kändes det som att det var dags. Har läst bloggar överlag i ~10år, finns INGEN som jag fastnat så som vid din. Så grymt fin inställning på kropp och knopp, borde finnas fler med ditt tankesätt!

 39. Rebecka

  EHHH VA? Jag ser en vältränad kropp (som dessutom råkar vara jättefin). Folk som påstår att du skulle vara ”stor”, inte ”i form” osv förespråkar ett orimligt kroppsideal som absolut inte är hälsosamt. Och om en mammig kropp ser ut som din måste jag föda barn genast!! Tycker du är vacker insida ut!

 40. Petra

  Du är så vacker Paula precis som du är ❤️ Vad i helvete är de för fel på människan idag?? Du har fött två barn, och Jaa, kroppen förändras, men vad gör de, du har två fantastiska vackra friska barn, Och en skitsnygg man som älskar dig, precis som du är ❤️ Jag brukar köra på; Varför ska man. Ara som alla andra, när man kan vara sig själv ? You Rock Girl ?

  1. Ida

   Det enda jag kunde se och tänka var ”men wow vilken stark och fin kropp” Jag blir nästan chockad över att det finns människor som skriver sånt där! Är det sista jag skulle tänka på när jag ser dina bilder!

 41. Kajsa

  Nu blir jag faktiskt upprörd. Först och främst över att andra människor tar sig rätten och friheten att kritisera en annan människas kropp, det gör mig så förbannad att det finns så många elaka människor i den här världen.. För det andra blir jag även upprörd över är att alla får ”mammig kropp” att låta som någonting fult och negativt? Och i detta kommentarsfält därför vill försvara dig Paula och säga: ”Nej men du har absolut ingen mammig kropp” som att det vore något fruktansvärt. Hur förnedrande är inte det mot alla mammor där ute och mot kvinnokroppen?? Tycker det är viktigt att vi talar gott om kvinnokroppen och framförallt alla mammors kroppar som gjort en fantastisk insats med att skapa ett liv. Värt att tänka på och tycker du Paula förmedlar ett jättebra budskap om att tycka om sig själv precis som man är! Hoppas bara på att alla slutar använda ”mammig kropp” som något nedvärderande och fult. Behöver mer snällhet och ödmjukhet i den här världen, det hade löst många problem! Tack förövrigt för en otroligt inspirerande och härlig blogg! // En upprörd blivande mamma

 42. Amanda

  Älskar att följa dig och din familj!!
  Kul att du står på dig och struntar i sådana knäppa kommentarer. Du är vacker från insidan och ut! Kram!

 43. Sara

  Jag är så bombsäker på att de människor som kommenterar så om andras kroppar sitter där med gropar på benen och är missnöjda med sig själv, Att man ska behöva skriva en sådan kommentar säger väldigt mycket om människan.Tur att du Paula är stark i dig själv för vem är dom hemska människor att döma, och stackarna som verkligen sitter och inspekterar och zoomar på dina bilder.. det måste dom gjort för jag har fan inte sett ett enda fel med din kropp, fy skäms!

 44. Sara

  Vadå mammig kropp?! Jag har inte ens barn, är 22 och önskar att jag hade din kropp! Folk ser folk som är retuscherade och tror det är så alla ser ut. De tror att i och med att du är offentlig så innebär det att du ska vara lika ”picture perfect” som deras photoshoppade ideal på sociala medier. Du lyckas se så vacker ut under solljus och kameror som inte är mobilens framkamera, och de har fortfarande mage att vara elaka. Det kommer alltid finnas folk som tror att ifall de trycker ner andra lär dem må bättre, det är inte du, det är dem det är fel på.

 45. Millan

  Fast nä Paula, du är allt annat än mammig och hängig i kroppen! Stark och grym på alla sätt och vis! Och det är nog snarare din inställning och inre styrka som provocerar att man måste ge tjuvnyp för att försöka trycka ner! Du är grym och jäkligt inspirerande!

 46. Trogen läsare.

  Detta var ett peppande inlägg!! Det gillade jag. Helt motsatsen till när du skrev inlägg och pratade i podden om att du ska förstora brösten. DET är nämligen det sista vi behöver bli matade med, eftersom det är precis det som gör att fler opererar sig. Man tror att det är normalt ?

 47. Diana

  Men alltså va?
  För det första så har väl ingen annan rätt att döma er eller Molly för vad hon har på sig.
  För det andra så finns det från bikini till bikini för barn. Den Molly har är ingen vuxengrej tycker jag, den ser jättefin ut, passar henne alldeles utmärkt och om hon ville ha en så varför inte?! Herre Gud vad man ska begränsa barn hela tiden, stackars barn.
  Kör bara, gör vad ni vill, lev ert liv, låt Molly vara lycklig, glad och få vara nöjd över henne själv. Hon är så fin !!!

  1. Diana

   Den här kommentaren råkade hamna på fel inlägg. Men det gäller ju här också, vem ger andra rätten att kommentera rätten om din kropp, vilka idioter och vilka hemska varelser att de ens kommenterar så!!

 48. Malin O

  Vet inte om jag ska skratta eller gråta av de kommentarer du fick på Maldiverna. Det övergår mitt förstånd HUR man kan kläcka ur sig en (sådan) kommentar om nån annans kropp?! Herregud.
  Tack för att du belyser såna här viktiga saker! Er familj är GOALS! <3

 49. Hanna

  Jättebra skrivet och du verkar ha en sund inställning till din kropp. Hoppas och vill verkligen tro att du inte väljer att gå emot det du nu skriver här, att fixa brösten som du tidigare har nämnt. Blir så himla skevt att många bloggare med stora plattformer (ex Angelica Lagergren, Blondinbella) skriver att ”alla är fina som de är, såhär ser en kropp ut efter den har burit barn, jag är stolt över mina bristningar, såhär ser brösten ut efter en har ammat två barn, det är naturligt” osvosv, sen går de och gör operationer för att ta bort det de hängiga brösten och de ”stolta” kärlekshandtagen. Blir så himla trött på sånt, att en inte kan stå för vad en säger. Ni har ett sånt otroligt viktigt jobb med era plattformer, använd dem väl och stå för vad ni säger, det är lätt att säga men svårt att göra. Tror på dig Paula!

 50. Iman

  Det sista du har en mammig kropp. Gropar i låret? Vart om man får fråga? Du är slät som en persika ju. Tycker du har en grym kropp som ser stark ut. Det tänker jag när jag ser dig ”wow, den kvinnan är stark”. Goals. Har sig som inspiration när jag tränar, vill också vara en stark mamma. Stå på dig kvinna, du är grym.

 51. Emma

  Du har så sunt tänk. Håller med att man måste filtrera bort skitsnacket och jag brukar tänka att sådana människor som kommenterar på det viset, eller som skriver elaka saker, har antingen en snedvriden bild av (i det här fallet) kvinnokroppen eller så kanske de rentav höjer sig själva genom att tracka ner på andra. Med andra ord, det kanske rentav är personen som skriver, som är osäker på sig själv och sin egen kropp och mår bättre genom att slänga skit på andra och då ”höja sitt eget värde”.

 52. Lisa

  Egentligen så himla tråkigt att just ordet mamma-kropp ska ses som nånting negativt i samhället, att kroppen innan barn liksom är det man hela tiden strävar efter. Tycker iofs att det blivit mkt mer pepp kring att tycka om sin ”mammakropp” på sociala medier på senare tid vilket jag tycker är bra. Det hjälper faktiskt! Det är ju så himla skevt att liksom göra sitt yttersta för att dölja sånt som graviditeter innebär. Tycker du är en jättebra mammaförebild som tränar för att du tycker det är kul och för att vara stark och aktiv med dina barn. Det syns på din kropp att du är vältränad och det tycker jag är snyggt! Sen hur mkt man väger, hur stora eller fasta bröst man har osv är ju liksom individuella variationer vare sig man har barn eller inte. Vi måste tycka om oss själva som du säger, och även acceptera och kanske till och med börja gilla förändringarna graviditeter och ålder för med sig. Jag tycker faktiskt om mina bristningar på magen idag men när jag först fick dem under min andra graviditet hade jag panik. Så himla synd att ödsla tid på sånt nonsens, min lilla flicka och pojke är värda alla förändringar min kropp gått igenom! Faktiskt!

 53. Merna Hermés

  Låt inte andra trycka ner dig och ändra på dig ,hur mycket än du ändrar på dig själv så kommer folk prata och döma .Det finns ingen större tillit än den du ger till dig själv. Fortsätt va dig dig själv och stunt i vad andra pratar om dig eller din kropp och personligen så tycker jag att du har den perfekta kroppen ?

 54. Joanna

  Jag blir chockad när jag går in på din blogg och får läsa om va massa vidriga människor tar sig rätten att skriva till dig. Människor har så tråkiga liv att de måste ge sig på andra för att de ska ha något att göra, patetiskt! Du är grym paula, du har en grym kropp och du är perfekt som du är!! Har nyligen själv brottats med negativa tankar kring mig själv och min kropp men att läsa detta inlägg får mig att tänka till, det finns faktiskt viktigare saker! Kram på dig!!

 55. isabella

  vet du vad, jag skulle vilja säga det på det här sättet.! du har en mammig kropp. precis en sån kropp en mamma kan ha. det enda som betyder något är att du själv och dina barn älskar din kropp. din kropp påminner om min mammas kropp när jag var liten. inte utseende-mässigt för ingen kropp är den andra lik. men kram-mässigt. du har en krama-mamma-kropp. en sån kropp man bara vill krypa upp i när man är ledsen eller glad eller bara behöver en kram. en varm härlig kropp som är barnets trygghet. det bästa jag visste när jag var liten var att krypa upp i min mammas famn och bara sitta där. Även idag, snart 25 år gammal är min tryggaste plats mammas famn. den bästa delen på hennes kropp är hennes överarmar enligt mig och det vet hon om. dom är perfekt svala och lena, oavsett vilket väder det är så är dom alltid svala. ALLTID! för två år sen fick jag lunginflammation, 40 graders feber och dubbelsidig öroninflammation, allt samtidigt under en period på tre veckor, och det enda som kunde få mig att somna var när jag fick trycka min stekheta panna mot hennes svala överarmar. det är en perfekt mamma-kropp. en kropp som alltid finns där för sina barn och som orkar leka med sina barn och bära deras små kroppar, oavsett om dom är 2 år eller snart 25 år som jag är. det är den perfekta mamma-kroppen och den har du, för dina barn. Så precis som du skriver, var stolt över din mamma-kropp, den har klarat av att föda dina två fantastiska barn och den bär dig med självförtroende och stolthet. Så Paula, du gör rätt i som skiter i vad dessa negativa människor skriver om dig, men du gör lika rätt i att ta upp detta ämne på din blogg. För fuck alla negativa människor som tror att dom kan berätta för dig vad och vem du är. du vet vem du är och dina barn vet vem du är och hugo vet vem du är! det är det enda som betyder något i den här världen! du har den perfekta mamma-kroppen för dig och för dina barn.
  du är grym på alla sätt och vis Paula, glöm inte det <3.

  and that's how you make a negative word such as "mamma-kropp" to something fantastic and awesome!! mic-drop

 56. Jenny

  Folk är inte kloka! Hemskt att du får sådana komplimanger.

  Jag tycker att du är en stark och cool kvinna! Du är en förebild med bägge fötterna på jorden trots din framgång. Du är en sund förebild!

  Jag tycker att du är smällsnygg och jag vill ha en lika vältränad kropp som du! Brukar kika in här när jag haft en tuff dag för att känna mig själv ta in nya krafter ??

 57. Elin

  Folk är enbart avundsjuka för att de själva inte är perfekta. Och då går det alltid att hitta någon skavank (alla har såna) hos andra och gärna berätta det för personen i fråga. Varför man vehövwr göra det??
  Men du! Hur snygg kropp har du inte som har fött två underbara barn? Och du har en fästman som är nästan lika snygg (;-)) som står vid din sida. Såklart det svider i de där avundsjuka människornas ögon. Äh! Ta inte åt dig:-)

 58. Aicha

  Så länge du tycker om sig själv så kan alla andra ”do one”.
  Jag har en 4 årig dotter och brukar bara säga till henne att jag tränar för att jag vill vara stark och nu vill hon också träna och vara stark.

 59. Py

  Så tröttsamt. När jag var gravid med mitt tredje barn så tränade jag själv i gymmet. Ofta män som kom fram och kommenterade mig och min kropp. Förstår inte att de anser sig ha den rätten! Absolut rusta sitt eget psyke, men också ifrågasätta var det kommer ifrån. Att en vilt främmande människa känner rätten att kommentera någon annan. En trend som måste brytas.

 60. Yasmine

  Du är jätte vacker ! Din kropp är perfekt ! Strunta i avensjuka människor som har så tråkigt liv att dom måste sitta å kasta skit på andra

 61. Cassandra

  Blir så trött på att människor kommenteras elaka saker och fortsätter att mpla upp bilden över hur en ”perfekt” kropp ska se ut. Du är fin precis som du är, och det är alla vi andra också! Det är verkligen dags att börja lyfta varandra istället för att sänka varandra…

 62. Mette

  Jag tycker du är super vacker! Så himla naturligt vacker! Älskar dina värderingar och hur du formulerar dig! Unga tjejers förebild!

 63. Reina

  Alltsååååä.. wtf!? Du har ju drömkroppen! Jag skulle göra vadsomhelst för att ha din kropp! Du är helt perfekt, du är vacker på utsidan och din insida kompletterar dig perfekt. Tack paula för att du är du! Önskar ER det bästa här i livet! Ni har allt en människa vill ha, en underbar frisk familj och ni sprider så mycket kärlek!
  Många kramar

 64. Madelein

  Fyfan! Kommentera aldrig men nu är de fan nog! Har 2barn själv är 25 super smal men hängning röv och obefintliga bröst men jag har något mycket vackrare och de är två fantastiska tjejer, och du jag hade dödat för din styrka i kroppen och önskar att jag hade den nu! Du är fantastisk! Fuck avundsjuka! Du har nått som andra inte har

 65. Johanna

  Allt jag tänker är, tight mamaaa! vältränad, sund och fin! Dom som kommenterar annat tror att dom kan komma dig under skinnet och är mest troligt avundsjuka. Du är min absoluta favorit influenser sedan jag började följa dig när ni fick Molly. Kör hårt! Ha det gott, massa kram

 66. Kathrine

  Du är helt fantastisk och så stark som orkar vara en sån bra förebild som du är. För är det någonting jag har förstått så är det hur mycket skit man får ha som en ofentlig person. Heja dig! Du strålar och är så genuint fin person.

 67. Tatyana

  Du är helt jävla perfekt som du är! Dessa kommentarer kommer bara från folk med sån sjuk avundsjuka och ett sånt sjukt dåligt självförtroende. Älskar hur bra du hanterar sånna onödigt kommentarer, då alla ser att både kroppen(det sista man tänker på) och familjen är helt perfekt! Fortsätt ha det självförtroendet du har, och fortsätt vara lika stark! Det är många som ser upp till dig, inkl mig! Wow!!! Världen behöver fler som du.

 68. Sandra

  Men vaaa, alltså oavsett om det spelar roll eller inte så är ju du så himla fin och jag har inte haft en tanke på att du inte ”passat” i din bikini eller baddräkt, snarare tvärt om ? Och vad gör en person till en bättre människa om man har fasta bröst, saknar bristningar, inte ”passar” i sin bikini eller vad som helst. Jises

 69. Josefina

  Otroligt tråkigt att du har fått sådana kommentarer! För vet du vad. Jag tycker du är otroligt vacker och har en fin och stark kropp! Fruktansvärt med såna kommentarer som förmodligen bara är avundsjuka på att du har burit två barn men ändå ser så perfekt ut. det är svårt att inte ta åt sig, men du är vacker i många andra ögon och ingen har rätt att definiera dig. Kram!

 70. Maria

  Exakt!! Vad är mallen för perfekt undrar jag ??! Tack Paula för ditt inlägg,är så uppfriskande att få läsa din syn kring den sjuka o skeva kroppshets som råder… ..❤️

 71. Emma

  Jag kan inte tala för någon annan, men jag anser att min kropp är perfekt. Inte för att den ser ut på ett speciellt sätt, utan för att den fungerar precis så som den ska.

  Och ja du har ju en ”mammig” kropp (hur nu det ser ut), det har alla mammor tänker jag. Brösten kanske hänger lite och är tunnare än de var i tonåren, mogna bröst tänker jag (för nej brösten kommer inte vara sådär runda och fasta som de var i 18-års åldern i resten av livet, barn eller inte).
  Gropiga lår, ja vem fan har inte det?
  Paula, din kropp ser stark och välmående ut och det finns ingen snyggare kropp än just en stark och välmående!

 72. Caroline

  Tycker du är fin som du är! Du har burit 2 barn och tränar regelbundet för att må bra. Du är en inspiration. Fattar inte att människor ska klanka ner på andra och andras kroppar. Jag har en 3 åring och har fortfarande inte kommit igång med träningen. Har varit mycket annat så det blivit sätt åt sidan.

 73. Jonna

  Din kropp är fantastisk! Styrkan, både den mentala men även den som bär upp kroppen varje dag, är betydligt mycket viktigare än en bristning eller ”gropiga lår”. Jag själv är 18, snart 19 år och har länge känt mig tjock osv, speciellt under högstadiet. Idag väger jag förmodligen 10kg mer än då, men ändå vet jag att jag hade såna himla komplex över mina lår där i 8an. Mycket tack vare elaka tjejers blickar och kommentarer.

 74. Karolina

  dom som kommenterar något sånt är ju bara avundsjuka! Helt helt helt otroligt.
  Du är grym Paula, hela du utstrålar lycka och jag blir inspirerad av dig så som du håller igång med träning, jobb, barn osv samtidigt!

 75. Lin

  Men vad faan! Tror folk att man växer fram en medicinboll under huden och pumpar tuttarna så fulla med mjölk att dem nästa exploderar och sedan efter några månader ser ut som innan? Då vill jag fråga dem: hade ni det tufft med utvecklingen av hjärnan? 1+1=2. Big fucking chocker!!!

 76. Frida

  Paula! Tycker ALLT med dig är så galet vackert!! Utsida som insida! Skitsnygg är du och din kropp är grym som burit och fött två fantastiskt fina döttrar!

 77. Amanda

  TACK för detta inlägg, så himla bra skrivet! Jag älskar att gå in på din blogg och Instagram, just för att du sprider glädje och pepp. Vi kvinnor ska stötta och pusha varandra, inte nedvärdera. Det är sådana som du som gör världen till en bättre plats ❤️

 78. Ellinor

  Du är ju så snygg kvinna så hujeda mig! En riktigt snygg stark och kvinnlig kropp skulle jag vilja säga. Dessa flickor fick nog aldrig lära sig vad självkänsla är tyvärr.

 79. Cecilia

  Så sjukt bra inlägg!!! Detta behöver vi verkligen mer av! Jag tycker du är otroligt vacker, och modig som vägar stå för dina ”skavanker” som vi ALLA har men sällan visar. Personligen får det mig att må bättre att se andras i dagens samhälle ickenormativa kroppar (läs: sjukligt smala och photoshoppade). Det är ju precis som du säger, funktionen som bör läggas fokus på och man ska fan skita i hur sin kropp eller andras kroppar ser ut! Jag har mått dåligt över min kropp tills jag för 1 år sedan bara slutade bry mig, och jag har inte mått bättre! Jag har noll ångest över vad jag äter eller hur jag ser ut längre och kan istället lägga energi på det som jag vill leva för.

 80. Sofie

  Paula, jag blir så ledsen när jag läser det här. Att det finns människor utstuderat verkligen vill göra någon illa. Alla vet med sig att den typen av kommentarer sticker till, även om man är ”rustad” med bra självkänsla. Tycker att det är förjävligt faktiskt. Du har ett ”glow” omkring dig som jag tror att folk är avundsjuka på, kanske därav dessa kommentarer. Inte många kvinnor som både är vackra, roliga, glada och har humor kombinerat med dina ärliga tankar om livet. Saknar podden btw. Önskar er en fin helg

 81. D

  Brukar aldrig kommentera på bloggar. Men va i helvete håller folk på med?! Detta är ju vansinne!!! Bry dig inte om sådant strunt. Du är jätte vacker Paula , folk har dåligt självförtroende o då är det lättare o klanka ner på andra än att hjälpa sig själv. Så himla tråkigt vi kvinnor som ska peppa varandra istället! Kramar en gravid snart småbarns mamma som är stolt över gropar bristningar o hängiga bröst!

 82. Kajsa

  Jag blir så a.r.g på att vissa människor måste kommentera andra människors kroppar och utseende. Och som i ditt fall; att du har en mammig kropp. Spela roll? Varför inte istället tänka ”Fan vad häftig den kvinnliga kroppen är! Du har burit två barn” Kroppen överhuvudtaget man som kvinna är väl häftig, kan jag tycka. Som tonåring led jag av anorexia och bulimi, och har nu en kurvig kropp som jag är stolt över. Trots att jag är nöjd verkar inte andra människor vara det och då måste dem påpeka det. Men jag tänker alltid ”Ni har ingen aning om vad jag har gått igenom, och jag slår vad om att ni inte har styrkan som jag hade när jag gick igenom det.”
  Du är grym, Paula! Helt klart en av mina topp tre bästa bloggar jag läst. =)

 83. Sanni

  Jag har oxå fått två barn men min kropp är långt ifrån så som den såg ut innan barnen. Att mina tuttar hänger och fettklumpen under naveln inte vill försvinna har jag accepterat men önskar jag fick mer tid och ork till att göra min kropp starkare. Du har kämpat hårt för att få den starka kropp du har idag och det ska du vara stolt över! Jag tycker att du strålar ?.

 84. H

  Du är så naturligt vacker Paula. Sån förebild, folk är bara avundsjuka på dig! Bry dig inte om de dumma.
  Ha en trevlig helg! ?

 85. Emelie

  Skit i alla skit kommentarer!

  Du är fin precis som du är !
  Jag hoppas min mamma kropp Ser ut som din mamma kropp efter mitt andra barn som är beräknad till Augusti 🙂

 86. Vilma

  Heja dig!!! Paula, vet du vad som gör dig så jäkla snygg? Det är just att du vet om att du är det, att du lyckats bygga upp den där barriären som du skriver om. SATAN vad det syns, och det är så sjukt häftigt och inspirerande! Du strålar verkligen – på riktigt.
  När du skriver sånt här får jag verkligen hopp, på något sätt känns det så äkta det du skriver, om att man är okej som är. Det syns på dig att du känner det själv och då blir det så riktigt när du skriver det riktat även mot andra. Fint!

 87. Pia

  När jag såg dig i bikini tänkte jag ”wow så vill jag se ut, och jag önskar ja kunde lysa av självfötroende precis som paula” Du är en inspiration Paula! fin innifrån ut!! <3

 88. Hanna

  Fast detta inlägg blir väldigt tragisk när jag sedan skrollar ner på din blogg och upp kommer en annons för plastikkirurgi med en bild på ”större” kvinna och där man ritat på hennes mage (alla ”skavanker”). Sedan håller en läkare ett grepp om hennes valk (?) Då är min fråga, hur ska framförallt tjejer kunna filtrera bort detta menar du? Här har du som influenser ett ansvar för vad du vill förmedla på din blogg och det gäller då även reklam/annonser. Hur ska man som du beskriver ”kunna älska sig själv och känna sig nöjd med sig själv. Oavsett vad.” när man helt ofrivilligt ser denna annons??

  1. Majja

   Sådant dyker upp för antagligen har du sökt på något liknande ingenting Paula eller hennes blogg väljer självmant att visa dig. De sidor jag är inne och kollar på tex jollyroom för tillfället väldigt mkt då jag inreder mitt barns rum. Annonser från jollyroom dyker upp på varenda sida jag går in på inklusive alla bloggar ???

  2. Amanda

   Men lilla Hanna, det är för tusan inte Paula som har valt den reklamen. Lär dig om hur det funkar på internet. Och hatar såna som alltid ska börja meningar med ”fast…”. Då vet man att det kommer en bitter en som bara ska se det negativa hela tiden och framstå som så bra själv.

 89. Johanna

  Jag förstår inte ens hur personer som kommenterar din kropp tänker, Det enda jag tänkt när du lagt ut dina bilder från maldiverna är ”shit vad vacker Paula är, naturligt vacker och drömkroppen” ta inte åt dig!

 90. Sandra

  Det är helt sjukt att kvinnor tar sig friheten att kommentera andras kroppar på det där sättet. Det är ju det som gör att vi ALDRIG kommer ifrån utseendefixeringen. Bara sluta med det ni som gör det! Tänk till en extra gång innan ni kommenterar här eller på andras bloggar eller säger det till någon i verkliga livet. Herregud, vi är så mycket mer än vårt utseende!

 91. Mattan

  Jag blir så mörkrädd av att höra att du har fått sådana där kommentarer. Jag tycker du verkar så sund i ditt tänk. Jag har själv lidit av ätstörningar och precis som du så höll jag på att tyna bort i tonåren. Visst de är bättre nu men jag kämpar dagligen med ett självhat och problematik med mat. Jag har trott att jag aldrig kommer kunna skaffa barn för att jag är rädd att jag kommer svälta mig själv pga de kroppsförändringar som en gardivitet medför. Men tack vare dig så känner jag en mer accepterande känsla mot kroppsförändringar vid en graviditet och att jag faktiskt kan skaffa barn. Du har visat att barn inte förstör ens kropp utan mer utmanar den på ett positivt sätt. Du är verkligen en sund förebild och jag tycker de är så synd att du får dom negativa kommentarerna för de är verkligen värdelösa kommentarer. Jag hoppas att dom som skriver dom förstår att de är inte bara dig kommentarerna slår emot utan även mot oss som dagligen kämpar och har dig som förebild för att ta sig igenom dan.

 92. Frida

  Snacka om att folk ser saker med olika ögon.. När jag har läst om eran Maldiverna-resa och kollat på bilderna har jag bara tänkt att du ser ut att ha en otroligt vältränad, stark och hälsosam kropp. Synd att det finns så många människor som behöver trycka ner andra.. You go girl!!

 93. Emma

  Jag var en av dem som kommenterade ang. Bikini på barn. Jag tycker att det är problematiskt. Det är av samma anledning jag även reagerade på kommentarerna du fick. Jag tycker det är sjukt att folk kommenterar din kropp på de sättet de gör, Jag vill att barn och vuxna ska vara fria! Därför jag reagerade på överdelen på Molly, jag tycker inte det är frihet. Inte heller att hon får välja själv. Det blir också fel när man i välmening ger komplimanger för att man tror att man gör något snällt, men faktum är att man bara förstärker känslan av att kroppen är i fokus. Bikiniöverdelar på barn förstärker också, det hänger ihop.

 94. Matilda

  Men herregud vad är de för fel på människor. Du är vacker precis som DU är! Precis som vi andra är vackra för dom vi är. Ja förstår inte vilka människor de är som sitter där och skriver bakom sina skärmar? Vilka är ni?!

 95. Camilla,10 barnsmamma vid 33 år

  Jässes hur tänker folk,varför måste man ens skriva nått om man tycker så,vill man bara såra eller vadå.
  Man ska vara glad att man har en kropp o mår bra.
  Man har burit barn,det är meningen att det ska synas tycker jag.
  Det visat att man fått det finaste som finns❤️

 96. Amanda

  Jag tycker du har en fantastisk fin kropp och önskar att jag får en lika stark och snygg kropp som dig efter jag fått barn! Du är en fantastisk förebild!

 97. Jennifer

  Alltså de popcornen som säger såna kommentarer till dig och andra, suck. Det säger mer om dem än om dig. Paula, du är fantastisk, både på in och utsidan!

 98. Jenny

  Alltså människor… att de orkar. Skönt att du är i en tid i livet där du kan strunta i det! Behandla andra som du själv vill bli behandlade. Hur svårt sla det vara. Och inte säga sådant till folk som man aldrig skulle säga IRL. Bilden jag får av dig på bloggen och Insta är en vacker, klok, kärleksfull och stark person! Stark innifrån och ut.

 99. Sandra Augustinson

  Du skriver alltid så fint i din blogg, läser din blogg varje dag! Jag är omgiven av människor hela tiden som påpekar sin vikt, om hur stora de är och hur mycket de vill gå ner i vikt yada yada men jag hör aldrig om hur de mår inuti sig själva. Jag hör bara vad de inte ska äta, hur mycket de ska träna etc.

  Jag vill själv få en finare kropp, men jag vill inte hetsa mig själv för att få det, Jag har varit sjuk i ett år, men i höst kommer jag eventuellt kunna träna igen på gym. Men jag vill helst få min kropp fin i lugn och ro, träna några dagar i veckan, ha en dag eller två på helgen där man kan unna sig det man vill ha och låta kroppen få gå ner i lugn takt. Jag är inte alls perfekt och jag känner inte att jag behöver vara det heller, jag har långt hår men det är tunt, jag har mörkblå ögon men de är små. Jag har höfter men som är breda, men jag är fin som jag är ändå för det blev såhär jag blev skapt 🙂 Jag har också hört hur bra det är att ha tjockt hår, men liksom vad spelar det för roll vilken tjocklek man har på håret? Fattar inte det haha!

  Du är så fin som du är, Paula! Ingen är perfekt och man behöver inte vara det, njut av dig själv och din underbara familj!

 100. Amanda

  Såg flera av de kommentarerna du fick och fattar inte hur det är ok att säga ”skönt att se nån med en mammig och normal kropp” osv. Det är ju exakt samma sak som att kommentera någons storlek och form osv. Det är FEL. Och så försöker de få det att låta som något positivt, självklart är din kropp jättefin men alla andra mammor då? Och vem bestämmer hur en mamma-kropp ser ut? Det är så vrickat. Kommentera inte hur någons kropp ser ut OAVSETT vad. Eller, jag kan tycka att man absolut får säga att någon har en snygg kropp! Men när man börjar dra in anledningarna till det, eller lägger till andra beskrivningar som nämnt ovan… då blir det en annan grej

Visa alla 160 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting