Gravid med bebis nummer 2Tankar

Det sämsta/bästa med att vara gravid

Efter förlossningssnack med Vanja började jag tänka tillbaka. På mina egna förlossningar och graviditeter. Vad var det egentligen som var värst/bäst med att vara gravid? Här kommer min plus och minus lista:

 • Jag tyckte det var jobbigt att vänta till vecka 13. Jag ville bara få komma till KUB-testet och se att det faktiskt låg en bebis i magen. Med Molly kändes allt så overkligt, kanske för att hon inte var planerad. Med Leonore var jag rädd eftersom vi hade fått två missfall innan. Det var en evig väntan att få se med egna ögon att Leonore faktiskt mådde bra och att hon skulle stanna kvar i magen. Så väntan innan vecka 13 tycker jag var minus båda gångerna.
 • Det där med luktsinnet. Jag tror nästan att mitt luktsinne vart bättre än en narkotika hunds! På långa vägar kunde jag känna om Hugo hade öppnat sin snusdosa. Matdofter gjorde att det vändes i magen och kaffe var inte alls aktuellt. Det är skönt att lukten är i sin ordning nu men jag kan fortfarande bli lite extra illamående av snusdoft.

 

 • När magen blev för stor för att kunna sova på mage. jag ligger alltid på magen, åt ena sidan. Med sparkande bebis, en urinblåsa som ville tömmas konstant, märkliga drömmar och på det kunde man inte ens få ligga bekvämt. Det är tusen gånger bättre att sova med ett spädbarn. Amming om natten föredrar jag än att sova som höggravid!

 

 • Jag kunde börja gråta av känslan av att känna mig otymplig och klumpig. Det var eländigt att behöva hålla andan för att knyta skorna. Mot slutet av mina graviditeter gick det inte en dag utan att jag längtade efter känslan att få känna mig smidig igen.

Nu kommer vi till det roliga med att vara gravid:

 • Känslan av att bära liv. Och inte vilka liv som helst, utan våra liv. Den nyfikenheten, den kärleken och den stoltheten som växer fram under de nio månaderna som man generellt bär sitt barn. Det är en mäktig känsla som jag kommer bära med mig för resten av mitt liv.

 

 • Omtanken som man får av omgivningen. Det var mysigt att få den uppmärksamheten under graviditeterna. När barnet väl föds flyttar fokuset över till barnet på ett naturligt sätt.

 

 • Trots att man vissa dagar kunde känna sig stor som ett hus, eller som en strandad val så tycker jag själv att jag var gravidvacker. Jag utstrålande lycka, jag älskade magen och jag trivdes som gravid. Framförallt med Leonore i magen. Man kan undra vart det där glowet tog vägen, haaaalllåååå kom tillbaka =)

 

 • Innan mina barn kom ut till världen så hade vi fantastiska, mysiga stunder. Att få känna sitt barn sparka från insidan, den känslan gör att jag önskar att få uppleva det iallafall en gång till i framtiden.
 • Att få boa inför sin bebis ankomst. Med Molly var det allra roligast för då var allt nytt. Att få vandra omkring på babyavdelningen runt alla små söta bebiskläder. Strumpor, tossor och små bodys i storlek 56.

 

 • Den sista punkten är egentligen lite samma som punkt ett. Under graviditeten var man aldrig ensam utan man hade ständigt sällskap utav sitt barn. Fast det skiljer sig inte speciellt mycket från när bebis väl kommer för nu får man istället gosa bebis nästan alla timmar på dygnet.

Med Molly i magen:

IMG_6033

Med Leonore:

PB236918

// Hugo ville också skriva en lista med vad han tyckte var bäst/sämst med graviditeterna. Läs hans blogg här

11 Kommentarer

 1. Best4baby

  Ååh jag hatade att inte få sova på mage! Men ser ändå tillbaka på graviditetstiden som en härlig tid trors många krämpor.
  Det är en alldeles speciell tid, och att bli mamma är det bästa, största och mest skrämmande jag någonsin gjort!

 2. Emmelie

  Hej Paula!

  Har du tips på var man kan köpa mammakläder? Tycker generell när jag börjat kika att H&M & Lindex har litet utbud.

  Ha det gott!

  //Emmelie

 3. Anne

  Känner verkligen igen mig i det där med att väntan fram till v.13 är jobbig..I tonåren blev jag gravid och fick missfall i v 13 (fostret hade dött v8). Nästa gång jag blev gravid kunde jag inte alls njuta innan v 13.. Väntan var hemsk! Men det blev en dotter! <3 För några månader sedan blev jag gravid igen, återigen var det en jobbig väntan.. Fick komma in på ultraljud i v.13 och då fick jag veta att det inte fanns något foster i magen. Dvs en ofostrig graviditet.. Och här hade man gått i flera månader och känt alla symptom och pratat med bebisen varenda kväll.. Hade även varit till barnmorskan som kände på livmodern och sa att den växte som den skulle och allt verkade bra därinne. Nästa gång kommer jag garanterat inte njuta innan v.13-14 så jag är redan nu nervös.. HATAR dom där första 13 veckorna. Det är hemskt att gå och känna förhoppning i så pass många veckor och sedan skiter det sig.

 4. fröken josefine

  Efter att ha läst ditt inlägg igårkväll innan jag skulle lägga mig blandat med lite feberyra och graviditetshormoner drömde jag att jag blev tvinga att ligga på rygg med en stor mage under en träningsövning (vet inte fan vad var men någon konstig trappa vars trappsteg rörde sig?! Haha) och jag blev så ledsen och rädd för bebisen skull då jag trodde att det var farligt för den 😛

 5. Sandra - Gravid med första barnet

  Det här med att inte kunna sova på mage är ett problem för mig nu eftersom höfterna spränger sönder efter en stund när jag sover på sidan. Dock kan jag fortfarande sova på rygg (vecka 38) så jag är ju inte helt körd 🙂

  Roligt med en lista där man får se vad andra har för synvinklar när det gäller graviditeter 🙂

 6. Malin

  Hej! Tycker din blogg är så fin och rolig att läsa! Jag undrar hur du gjorde med att berätta för era familjer när ni blev gravida efter missfallen? Vi har nyligen haft ett missfall och hann berätta att jag var gravid innan för vi har så glada, och nu är jag gravid igen i vecka 8! Men vet inte om vi vågar berätta än. Just för att man är så rädd att det inte skall gå hela vägen. Hur gjorde ni? Tack för en fin blogg!!

 7. ellen

  Varför gjorde KUB testet? Har ni sånt inom familjen? Hr i mitt landsting görs inget KUB om det inte finns skäl till det.

 8. S

  Om du tyckte att det var jobbigt att vänta till vecka 13 för att få göra KUB, ska du veta hur det är att vänta till vecka 18-19 för att få göra RUL i ett län där KUB inte erbjuds 🙁

Visa alla 11 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting