Tankar

Det kan aldrig vara okej

Med mer hemmatid blir det mer slöscroll i soffan när alla göromål är gjorda, barnen sysselsätter sig själva och dagen liksom bara går. Jag halkade in på ett inlägg på bloggbevakning om att Marcelo och hans flickvän Emilia får ta emot attacker och negativa kommentarer mot deras ofödda bebis. Och sånt gör mig mörkrädd! Jag har uttalat mig negativt om Marcelo tidigare då jag är vän med en av hans ex och han är en person som skapat mycket kaos runt sig. Och tycka vad man vill om honom (eller någon annan profil man stör sig på) men det kan aldrig vara okej att ge sig på någons ofödda barn.

Jag minns själv hur jag kunde få kommentarer om Hugo och hur vi verkligen inte borde skaffa barn när jag var gravid med Molly. Hugo var en offentlig person som gjorde mycket tokigheter innan vi möts och den stämpeln ville folk trycka upp i mitt ansikte där jag och var glad över vårt lilla pyre i magen. Då fick jag inte ens rena hatkommentarer utan mer gliringar om hur jag snart skulle sitta ensamstående när Hugo övergett oss och tröttnat på familjelivet. Jag är idag så lycklig över den utvecklingen gjorde i och med att vi startade familjelivet. Det var inte alls självklart att behålla barnet då när plusset visade sig på stickan, när vi var unga och omogna, men vi bestämde oss för att köra och för att vi skulle fixa det. Idag är Molly 7 år och har en lillasyster. Vi är gifta, äger ett hus, har ett gemensamt företag. Vi växte in i vuxenlivet tillsammans båda två (med Mollys hjälp). Olyckskorparna som dömde ut oss som föräldrar på förhand fick inte rätt.

”Ja men dom får ju skylla sig själva när dom lägger upp det för hela världen” – alltså nej? Det här synsättet tycker jag inte alls om. Varför ska man skylla sig själv för att folk är elaka. Att vissa är transparenta med saker som andra inte är gör inte att det är OK att vara elak. Lika lite som tjejer som haft kort kjol får skylla sig själva för att dom blir antastade ute, lika lite som man får skylla sig själv om man har inbrott i sitt hus, lika lite som man får skylla sig själv om en främling kommer fram på gatan och säger fula ord. Det kan ALDRIG rättfärdigas att bete sig dålig med att mottagaren hade kunnat undvika det genom att inte visa upp något/prata om något/göra på ett visst sätt. Skulden ska vara på den som beter sig dåligt.

Att bli förälder är en stor förändring i allas liv. Oavsett vem man är och vad man gjort tidigare så är det ett nytt blad som slås upp och det är omöjligt att sia om hur någon kommer vara som förälder. Personer som verkat mogna flippar och klarar inte av ansvaret och drar, personer som alltid känts som ”mammornas mamma” får förlossningsdepressioner och känner sig som sämst i världen, den som alltid haft koll på läget får uppleva hur det är att inte kunna planera allt och den omogna kan inse att det är dags att växa upp. Det går aldrig att bestämma i förhand hur någon kommer vara som förälder eller hur omständigheterna kring föräldraskapet kommer vara. Döm inte ut någon innan den fått chansen att visa vad hen går för. Och bebisen som ska komma till världen har inte gjort någon något ont och har ingen skuld att bära för vad hens föräldrar gjort tidigare i livet. Det finns inget så oskyldigt som en bebis och att kalla bebisen fula saker eller önska hemskheter är ett fullkomligt vidrigt beteende. Att få välkomna ett nytt litet liv till världen är en underbar händelse och jag önskar dom all lycka till tillsammans och hoppas dom får glädjas utan massa taskiga kommentarer.

 

3 Kommentarer

  1. Karin

    Jag har inte sett den serien som han/de medverkat i men jag tycker att det är bra att du Paula, som har en väldigt stor följarskara, uppmärksammar människors fruktansvärda beteende mot detta unga par och framförallt mot deras ofödda barn. Jag är säker på att de uppskattar det. Fredagskram!

  2. Sandra Augustinson

    Jag såg hennes kommentarer som hon lade ut på story som hon fått, det är helt sinnessjukt! Hur kan man skriva så till någon som man inte ens känner? Visst man menar väl men man kan ju inte bestämma åt någon annan hur den ska äta, leva, och göra. Människor som kommer med pekpinnar är det värsta jag vet, som beskyller andra människor bara för att dem inte gör som man själv gör. Alla är ju olika! Jag tycker så synd om henne, hennes första graviditet som hon ska njuta av och hon får bara massa skit. Det är inte alls rättvist, jag tvivlar så på att de som skriver på hennes insta inte alls skulle säga så face to face med henne.

  3. Maria

    Jag har följt paradise i många år och Marcelo är absolut ingen man jag själv ens tänkt tanken att dejta och främst inte skaffa barn med men vad har den stackars tjejen gjort världen? Att han är en idiot behöver man väl ändå inte vända mot henne?

×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting