Allmänt

Det här med magmåndag

Jag ser att det finns en efterfråga om att jag ska fortsätta visa min mage nu efter graviditeten. Jag vill inte känna mig som ett cirkusdjur och lägga upp bilder för att göra er nöjda när det inte känns helt bra för mig själv. Jag är bara människa. Självförtroendet svajar i perioder. Jag är inte riktigt där än där jag kan visa magen med en rak ryggrad. Jag förstår att det är intressant att se hur en mage ser ut efter en graviditet. Jag tycker också att det är roligt att se förändringen. Jag trodde att jag skulle kunna fortsätta med ”magmåndag” utan några problem men när det väl kom till kritan så kände jag mig obekväm. Jag skäms inte för mig själv eller min kropp men ni är så många och då blir jag skygg.

Nu har jag kommit igång med ”vägen tillbaka” så jag kommer fota mig själv för eget syfte. Det är kul att se tillbaka när man uppnått resultat med bra kost och motion i bilder. När jag känner mig lite varmare i kläderna så kan jag nog lägga ut foton. När jag har en efterbild så känns det säkert bättre. Så är vi överens om att ni får ta del av dom bilderna lite längre fram? Känns det som en rättvis deal för er också? =)

Peace out

26 Kommentarer

 1. MaryCaroline

  Men gud, det är ju ingenting man ska behöva visa om man inte känner sig bekväm i det och bara för att andra ber om att få se. Jag tycker det räcker för folk att veta att magen efter en graviditet kan vara slapp och degig LÄNGE efteråt, även om man blir smal igen. Och att det finns de som i princip aldrig förlorar en större mage och de som blir platta och hårda snabbt igen. Vill man visa så vill man och vill man inte så vill man inte. Det är ju alltid så att alla kroppar är olika. Och vill man se hur en mage kan se ut efteråt är det ju bara att googla och invänta om det kommer upp någonting med tiden. Och gör det inte det får man fortsätta undra i det tysta 🙂

 2. J.

  Förstår helt. Skulle inte heller vara bekväm med att lägga ut sådana bilder. Men att ta bilder för sin egna del och att på så sätt tydligare se resultat är ju alltid kul 🙂 Sedan om du vill dela med dig när du känner att du har en ”efter” bild, så är ju det bara kul såklart. Men det ska ju kännas bra för dig! Det är din kropp.

 3. hfehfsze

  Jennie , har jag ens sagt att hon MÅSTE visa sin mage? om du läser va jag skrev i början så skrev jag att jag förstår fullkomligt att hon inte vill göra något sånt! Klart som fan jag förstår och har empati! Jag komenterade bara att de hon kommer visa är inte en mage direkt efter gradiviteten utan de kommer vara en mage hon visar när hon tränat osv. Jag kan tänka mig att många läsare är nyfikna på hur en mage ser ut direkt efter gradivitet utan träning osv. Men klart som fan det är inspiration att se hur man kan få magen att bli ”fin” igen med träning. Men jag har ABSOLUT inte sagt att det är fel av henne eller något sånt att inte visa den nu, jag är inte dum i huvudet, så helt seriöst håll klaffen och prata inte om något du har uppfattat fel eller inte förstår.

 4. Jennie

  hfehfsze, det är ju precis det som är poängen med Paulas inlägg! Hon vill INTE visa hur magen ser ut exakt just nu punkt. Varför ska hon behöva vara modellen för magar efter graviditeter? Oavsett vad hon sa och trodde innan förlossningen så känns det uppenbarligen annorlunda nu och hur kan man inte respektera och förstå det? Dessutom är det ju väldigt inspirerande att se någon som tränat och fixat till sig efter graviditeten, se att man kan bli nöjd (om man inte är det) och känna sig snygg ”igen”. Hur magen ser ut nu kommer den ju ändå inte se ut för alltid, inte för många kvinnor alls faktiskt. De allra flesta vill ju tillbaka till en kropp man själv känner sig snygg i så det spelar ju ingen roll hur hon ser ut nu. Hon är ju ingenting från en cirkus, varför ska hon prompt visa sg nu? Det finns ju ingen annan som gör det heller, och de som gör det eller ändå bryr sig kan ju gå tll sidan Ylva där ppe hänvisade er till. Herregud skaffa lite förstånd och empati!

  http://theshapeofamother.com/blog/

 5. hfehfsze

  Jag förstår fullkomligt att du känner mig obekväm med att lägga ut sådana bilder på bloggen MEN tänk efter lite.. om du ska visa din mage lite längre fram mer än nu så kommer du inte visa bilder på hur din mage såg ut efter gradiviteten med tanke på att din mage har redan dragit ihop sig lte grann och kommer fortsätta göra det nu , och plus att du kommer träna ända fram tills du känner dig mer bekväm och då kommer din mage ha dragit ihop sig ännu mer. Så nej då kommer du inte visa hur din mage ser ut efter en gradivitet. De du kommer visa är ” Mage efter gradivitet med träning”

 6. Emmy

  Det låter jättebra! Du ska absolut inte göra nånting bara för du känner dig pressad av dina läsare. Det finns så många som kommenterar utan att tänka eller helt enkelt inte har alla hästar hemma, så ignorera dem och gör precis så som du vill, det är trots allt DIN blogg 🙂 Kraaaam!

 7. Ylva

  En sak till: Det är också provocerande att vissa verkar tro att man inte uppskattar sitt barn för att man springer en runda. Det finns tusenmiljoners sätt att vara mamma på och ingen kan säga vilket sätt som är mest rätt.

  Paula var väl träningsintresserad innan Molly kom? Varför skulle det intresset bara slutat att existera? Att träna (mer än den nödvändiga vardagsmotionen) är inte något intresse för mig men jag tänker inte skuldbelägga de mammor som har det som intresse.

 8. Aa

  Jag menar att det allmänt är provocerande, kanske inte just Paula i sig. Det finns en allmän standard och ett allmänt sätt att säga ”tillbaka” om en kvinnas kropp efter en graviditet. Varför ska vi tillbaka? Vad är grejen? Varför är vi inte fina? Menar inte heller att Paula ska pressa upp sin mage på bild bara för att men jag kommer alltid ifrågasätta varför det gick bra innan men inte nu? Förstår inte det, förstår det inte alls. Tydlig signal till andra att Paulas kropp var fin förr och ful nu… Tråkig attityd.

  Sen ja visst. Det är trist med ännu en blogg med kroppsfokus.

 9. Ylva

  Jag vill bara tillägga att jag inte är provocerad av dig Paula, eller av din träning (som Aa verkar vara) utan av omgivningens helt sinnessjuka krav på att du ska ”tillbaka”. Redan när Molly var något dygn gammal läste jag kommentarer här om när du skulle börja träna osv. Det är inte friskt att fråga en nyförlöst mamma när hon ska ”ta tag i sig själv och sin träning”.

  Kram,
  Y

 10. Emma

  + 1 Aa!!

  Tycker nästan att ens mage efter förlossningen är finast! Liksom ett bevis på att jag har bärt ett barn i nio månader och genomgått en förlossning! Min mage is da shit, typ!=)
  Sen finns det ingen anledning att Paula ska visa upp sin mage på bilder om hon inte vill! Självklart inte!!

  Men varför denna träningshets och jag-måste-få-tillbaka-min-gamla-kropp-helst-igår??
  Njut av ditt lilla ljuvliga knyte till 1000%! Dom blir stora så fort!

  Kram!

 11. Aa

  Undrar också vad du menar med tillbaka? Vart ska du liksom? Är kroppen efter förlossningen inte lika bra som kroppen innan? Lite provocerande ja. Även lite knepigt att magen gick att visa ända fram till förlossningsdagen och sen är den inte längre bra nog/fin nog/bekväm nog (för vem?) att visa upp längre? Varför var det ett stående inlägg förr men nu är kroppen ”hemlig” och bara för dig? Jag förstår att man inte vill visa upp sig överhuvudtaget men jag förstår inte visandet innan då.

  För mig märklig och provocerande vändning. Hela omvandlandet av bloggen till mat- och träningsblogg är också ganska tråkigt och provocerande då många läsare sitter där hemma med sina, uppenbart, dåliga magar och kroppar (eftersom dom inte kan visas) utan intresse/möjlighet att tokjobba för att ”komma tillbaka” – skumt uttryck.

  Tolkning: Min kropp är dålig nu och inte fin nog att visa för er utan att jag först blir likadan som innan graviditeten.

  Varför kan inte kvinnans kropp få vara fin och duga även efter en graviditet?

 12. Charlotta - med kreativa ambitioner

  Kan bara hålla med Ylva här ovanför! Jag gillar att läsa om folk som tränar och tar hand om sig själva, men jag behöver väl inte kolla in deras kroppar för det? Är det meningen att jag ska betygsätta framgången? Med tanke på alla elaka människor som tycker om att kommentera anonymt så skulle jag verkligen inte publicera något jag inte känner mig 100% bekväm med.

 13. Ylva

  Jag blir så jävla provocerad av folk som vill att du ska visa vad du äter, hur du tränar och hur du ser ut ”på väg tillbaka”. Tillbaka till vadå?! Du, liksom jag, har bakat (!!!) ett barn, fött det och matat det med våra kroppar och det går liksom inte att göra ogjort. Våra stackars kroppar förtjänar så jävla mycket cred så att det inte är sant. Träning är viktigt, för att bli stark och orka med småbarnslivet, men INTE för att blidka andra människors idéer om hur en mamma ska se ut.

  Folk måste ju fatta att bara för att DU ser ut på ett visst sätt efter att du fött barn betyder inte det att de kommer se likadana ut. Hänvisa de kroppsnyfikna till http://theshapeofamother.com/blog/ så kan de glo på morsor utan att störa någon annan.

 14. Paulina

  Följ din instinkt! Självklart ska du inte visa upp något som du inte känner att du vill visa! Det är din kropp, ditt val! Ha en bra dag!

 15. Anna

  Men herregud,är folk helt blåsta?? Hur fan kan man ens be någon visa upp sin mage efter att ha fött barn,så himla fräckt. Det skulle aldrig jag göra om jag vore du, förstår dig helt och hållet. Vad är det som är så jävla intressant med en mage liksom? Stå på dig Paula

 16. J

  Hej, snälla sluta fokusera på kroppen på det sättet Paula! Visa magbilder ger ett väldigt tråkigt fokus i denna blogg. Hälsosam kost och träning är bara inspirerande men att visa magen känns väldigt ytligt! Tack annars för en härlig blogg!

 17. Emma

  Herregud du måste inte visa upp nånting alls!! Folk som är nyfikna på hur en jävla mage ser ut kan väl googla?! Alltså ibland undrar man hur folk är funtade…

 18. Em

  Åh, gör absolut inget du inte känner dig bekväm med bara för att vi läsare trycker på :0 Det är din blogg, din kropp och det är bara du som bestämmer vad du vill lägga upp och inte. Känn ingen press från alla kommentarer du får in 🙂

 19. Hannah

  Deal 😉 Det låter bra, du ska inte göra något du känner dig obekväm med! Det ska bli roligt att se förändringen, både liten o stor 🙂

 20. Random preggo

  Det tycker jag låter bra 🙂 Jag är också relativt nyförlöst och även om jag tycker magen klarade sig bra efter graviditeten så skulle jag inte vilja visa upp den på en blogg inför tusentals läsare 😛 Fattar ju att folk är nyfikna men som sagt är det din mage, din kropp och dina känslor. Ser fram emot att se resultatet av din träning dock, har också precis börjat komma igång (dock kör jag mer light än dig, höll igång sämre under grav och behöver börja i lagom takt) och ska bli intressant att se hur kroppen blir efter 🙂

 21. Felicia

  Självklart Paula! Du ska bara göra sånt du känner dig bekväm med. Har full förståelse =)
  Jag ska också komma i form, gå ned några kilon och det är jag nog inte ensam om – vi alla gör denna resan tillsammans! Woh, kämpaa!

Visa alla 26 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting