Allmänt

Dessa namn får du inte ge dina barn

På min och mammas spadejt förra veckan pratade vi minnen. Jag frågade frågor som jag aldrig har frågat förut. Som om hon hade som krav från min styvfar att vi skulle komma överens och så småningom börja älska varandra. Jag frågade hur hon hade reagerat om jag hade ställt mig på tvären mot deras relation (idag har vi världens bästa relation och min styvfar är av dom viktiga vuxna i mitt liv).

Vi pratade också om namnen som det pratades om när mina bröder låg i magen. Leon och Lukas.

-När Leon låg i magen tyckte dom att Florian var fint

-När Lukas låg i magen tyckte dom att Solvind (?) var fint

Herregud. Florian och Solvind, tycker fortfarande att det är märkliga namn och är glad över att dom blev en Leon och en Lukas. Just Solvind är jag osäker på om man ens får heta.

Hittade en lista på namn som man faktiskt inte får ge till sitt barn (som förmodligen föräldrar har försökt med men fått avslag på):

Lucifer

Tholle (ordet tolle är ett etablerat och allmänt känt skånskt dialektord som betyder en klump eller en korv med avföring.)

Pysen 

Anarkia 

Åby

Diaz 

Money Penny 

Rebel

Trollet

Papich

Prinsessan

Amiral

Snäckan

Kråka

Mysco

Tegnér

Pung

Think

Green

Jord

Knorren

Farmor

Pappa

Peculiar

Superfastjellyfish

T-Rex

Stormtass

-Har du fått avslag på ett påtänkt namn någongång?

Molly-Elise Vida Rosas & Leonore Lily Alma Rosas heter våra juveler❣️

24 Kommentarer

 1. Jessica

  Heter Molly Molly-Elise som dubbelnamn i tilltalsnamn? Används någonsin båda namnen i så fall? Tycker det såg jättefint ut ihop! Har själv en Elise, samt en Liv och en Vanna. Vanna skulle egentligen heta Leonore eller Estelle men när hon kom ut kände jag direkt att hon varken var Leonore eller Estelle.

  1. Johanna Aravena

   Min dotter heter Monepenny. Hon är född 2008 och vi trodde aldrig att det skulle bli godkänt. Läste nu att man inte får heta så.

 2. Sofia

  Min dotter heter Leonore och har faktiskt döpt henne efter eran Leonore för jag tyckte det var så fint och har alltid gillat långa namn.

 3. Frida

  Jag och min man är i fasen där vi vill skaffa barn. Min man är från Frankrike och där är namnet Florian vanligt och det är också ett namn vi överväger. Själv tycker jag det är jättefint och för oss vore det fint att döpa våra barn till namn som har en koppling till Frankrike. Men förstår att det kan uppfattas som ”konstigt” här då det inte är ett typiskt svenskt namn.

 4. StrongerLife

  Så skumt att man inte ens får heta Diaz?? Jag menar varför? Men Adolf funkar?? Lite vrickat.
  Men Superfastjellyfish va ju lite kul hahaha
  Dina barn har jättevackra namn, väldigt spanska. Hoppas de känner stolthet över de som ungdomar sen, så att de inte blir att de inte känner något för namnen med tanke på att de inte kommer att kunna spanska ens. Vet att några bekanta har råkat ut för det. Killen heter Luis men kan inte ens spanska… blir helt knäppt att heta Luis då känner han, ”en svensk med namnet Luis” tänker han. Men jag tror att det mesta kommer väl från en som förälder också, vad man förmedlar till barnen.
  Jag tror du är en person som är stolt över dina rötter oavsett om du varit där eller inte och oavsett om du kan språket eller inte.
  Hoppas dina barn känner samma stolthet över att ha dess ursprung. ?

  1. Sabina

   Varför skulle man inte få heta Adolf tänker du? Det är ett fint och egentligen helt vanligt namn, med ursprung från Tyskland, men som också har använts i Sverige i århundraden.

  2. Cristina

   Inget spanskt med deras namn förutom att det är ett ord på spanska. Inte många som heter t ex Vida och efternamnet är jätte ovanligt.

 5. Agnes

  Min kompis bytte faktiskt namn till Solstickan och det gick utan problem. Min bästa kompis vill döpa sin framtida dotter till Katla, men jag har lagt in veto på den ?

 6. HH

  Vet faktiskt en som heter Rebel men kan ju hålla med om att det kanske inte är det bästa namnet. Hyfsat enkelt att få en stämpel direkt pga namnet ?

 7. Johanna

  Älskar att de heter vida och Alma just med tanke på spanskan ?

  Haha oj, så vanliga namn o sen typ solvind som alternativ. Florian däremot är väl inte helt ovanligt tänker jag som vuxit upp i förorten.

  Jag tycker det är synd att skatteverket är hårda med efternamn för hade gärna försvenskat mitt för att sambon skulle gå med på att ta mitt namn, men färre än 1000 har namnet så kan inte ta det ?

 8. Erica

  Jag läste i Sydsvenska en gång att det finns trillingar i Småland(?) som heter Knatte, Fnatte och Tjatte…
  Handlade om namn som folk fått eller inte fått som handlade om julen

 9. Sandra Augustinson

  Gud vad fina namn! Min brorsdotter heter Lily-Ellen men de säger bara Lily ♡ Älskar det namnet samt Millie ♡♡ Om jag hade en dotter så hade jag nog döpt henne till Millie.

Visa alla 24 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting