Allmänt

Dan före dan

Idag drar vi upp till Lofsdalen. Innan avfärd är det tusen saker som måste fixas och ännu mer som ska packas. Jag tror aldrig att Molly har haft med sig så mycket kläder som nu. Dels för att Molly är extremt åksjuk och man vet aldrig när en spya kommer i bilen och i Lofsdalen är det kallt. Man kan säga att vi har generöst med ombyten om hon skulle blöta ner sig. Visste ni att det är denna tid som det sker mest trafikolyckor? Personer som färdar långa vägar för att komma fram till släkt och vänner. Den infon är inte rolig med tanke på att vi själva har en färd på 7 timmar framför oss. Vi tänkte pina upp till Gävle för att där göra ett långt stopp. Molly får leka och äta och förhoppningsvis somna efter Gävle. Efter Gävle svänger man in mot landet och det är där mörka kringelkrokiga vägar börjar. Usch, jag ser fram emot Lofsdalen men inte resan dit!

Annars har helgen varit bra. I fredags hade jag och Molly tjejmys medans Hugo var och firade en vän. I lördags befann vi oss på Andy´s lekland precis som 250 andra familjer. Vi hade jättekul faktiskt. Både jag och Hugo var med på Mollys äventyr och vi kröp runt över hela anläggningen och åkte varenda rutschkana. Vi alla tre skrattade mycket och det var en fin familjestund. Igår var vi på släktmiddag ute på Ekerö. Det var Hugos släkt vi träffade och det är alltid lika trevligt.

Är det fler som ska ut på resande fot idag? Kör försiktigt!!! Ta hellre fler pauser och låt resan ta den tid den tar. Vi har laddat upp med filmer på Ipaden, böcker och musik.

11 Kommentarer

 1. Emma

  Ella: konstigt nog vill jag höra dina spyhistorier!! hahah. Är man normal eller? 😀 blev sjukt nyfiken då jag är extremt rädd för spyor själv.

 2. josefin c

  Tips mot illamående är att inte titta ner långa stunder, t.ex. att det inte är bra att ha Ipaden i famnen när man kollar film. Bättre att ha den så man ser rakt fram. Klarade av att köra 3600 km på tre dagar med en 5 åring, efter att någon tipat oss om detta. Märkte ganska snabbt att hon började må illa när hon tittade ner längre stunder.

 3. Marie

  Farligast på vägen är dom som inte är vana att köra på vanliga landsvägar och på snöiga, hala underlag. Oftast stadsfolk från södra sverige. Ta det lugnt, håll avståndet, förlita er inte på att bilen fixar allt, tänk på att det är halt, du kan få sladd så kör inte för fort vilket många inte fattar. Går inte att köra som på sommaren eller efter e4:an. Gör inga onödiga omkörningar! Tänk på att vilt kan springa över vägen.

  Kortfattat, sänk hastigheten och stressa inte fram, håll avståndet fram till nästa bil! Är inga problem att köra små, mörka, kringelkrokiga vägar då. Det gör vi jämt 🙂

 4. CheeseDoodle

  Håll uppsikt över vägen och försök inte att köra om i onödan. Chauffören behöver inte imponera. Hint till din fästman.

  Min brorsa kör i jobbet. Pendlar mellan Umeå och Kiruna. Likt förbaskat kolliderade han med en älg, mitträcke. Kunde inte väja. Han klarade sig utan skador.

  Är inte ute efter att skrämmas. Bara så man tänker på att ta det lugnt och inte stressa 🙂 Bättre att komma fram sent och helskinnade än snabbt med höjda risker.

  Ni får det fint i fjällen 🙂 08:orna gör fjällen 😀 Jädrans 08:or.

 5. Victoria

  Det finns en tablett, postafen som man kan ta, kostar cirka 60 kr för 8 tabletter. Har hört att barn under 2 år kan ta 1/4 dels tablett, ring vårdguiden för att kolla så dosen blir rätt. Jag själv tar alltid dessa och de hjälper verkligen.

 6. Ella

  Usch åksjuka.. var själv extremt åksjuk från Mollys ålder upp till jag var 15. Fick göra olika tester hos läkare för att de hade aldrig sett något så extremt fall som mig haha. Har hur många mardrömshistorier som helst men jag tror att jag skippar att berätta om dom 😉

  Hoppas att Molly kan sova under resan och att hennes åksjuka går över! 🙂

Visa alla 11 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting