Dagens fråga

Dagens fråga

Jag är skrivsugen men skallen är tom. Hjälp mig att komma på en ”dagens fråga”. Vad vill ni veta!? =)

82 Kommentarer

 1. Signe

  Hej Paula, jag har gjort tre gravtest nu senaste tiden. Min mens är sen och jag har så mycket symptom som tyder på att jag skulle vara gravid. Det äe våran högsta dröm, problemet är att enligt gravtesten är jag inte gravid. Jag blir ju då nervös om det är något fel på mig, då min mens aldrig varit sen förut, så på torsdag ska jag till mvc! Håll tummarna på en liten skrutt!
  Nu till min fr

 2. Agnes

  Jag är nyfiken på er ekonomi – och nu menar jag inte alls i rena siffror, det fattar jag ju att är privat. Men sådär procentuellt, principiellt kanske du kunde berätta lite. Hur delar ni tex upp kostnader, är det den som förtjänar mer som betalar mer (och äger mer?), eller kör ni kristligt på allt, inkomster och utgifter? Har ni varsitt konto eller ett gemensamt? Pensionssparar ni? Vad tanker du om äktenskapsförord, kommer ni vilja ha sånt när/om ni gifter er?

  Tack för en underbar och mysig blogg Paula! 🙂 Man blir själv så sugen på att skaffa barn när man läser din&Hugos blogg 🙂

 3. Aa

  Diana: Nej, du har fel. Läs anknytningsteori. Barn som sitter ihop med sina föräldrar eller annan aknytningsperson utan att lämnas bort titt som tätt blir inte klängigare eller mindre självständigt för det, du är waaaay off i det påståendet. En anknytningsperson utom föräldrar kan vara en farmor, farfar, vän eller annan som barnet träffat ofta och är tryggt hos. Att vi ställer frågor har inget att göra med nåt annat än att vi undrar hur Paula och Hugo tänkt där då vi förmodligen själva valt att inte lämna bort av olika skäl. Sprid inte ogrundad dynga på nätet. Sånt borde vara straffbart. Googla lite så lär du dig. Ett barn som inte gråter och visar oro när en förälder försvinner behöver inte vara lugnt och tryggt för det, barnet kan lika väl ha gett upp att kunna lita på sina föräldrar och skyddar sig genom överlevnadsinstikt – alltså accepterar läget men ändå känslomässigt är skadat. Ett barn som alltid är tryggt och alltid kan lita på sina föräldrar eller annan aknytningsperson blir definitivt mindre klängig och mer självständig i jämförelse med barn som är otrygga. Trygga barn utforskar världen, otrygga barn hänger i hasorna för att försöka bli älskade och accepterade. Just google it istället för att hitta på egen fakta.

  Maria: Jag bor ca 500 meter från mitt barns farföräldrar och har både farbröder och morbröder till mitt barn som skulle kunna ta mitt barn men dom får inte för dom träffar inte mitt barn så ofta att mitt barn skulle vara tryggt med dem och JAG och pappan till mitt barn har valt att VI är föräldrar, vi är primära vårdtagare och utsätter inte vårt barn för stressen att vi försvinner ifrån det. Jag vet inte riktigt vad du har för bekymmer med din vardag men att ställa en fråga är varken kritik eller avundsjuka utan för att vidga lite vyer, förstå hur andra som gör andra val i livet tänker och resonerar. Ordet avundsjuka är missbrukat på nätet. Du bör ta reda på ordets innebörd till nästa gång du ska förminska andra människor.

  Linda: Tack för ett välgrundat svar till denna Maria.

 4. matilda

  hahaha asså ”Linda”. Det va den mest välfluffade dryga kommentaren jag har läst. Ska inte du gå och skaffa dig ett liv? Eller ta hand om din egen dotter ist för att sitta vid datorn? (observera frågetecknet). Bara en fråga alltså. En ren kommentar. För att berika samtalet.

 5. Linda

  Maria: bara för att folk skriver konstruktiv kritik innebär det inte att de är avundsjuka. Ta och chilla lite 😉

  ”Kritik kan också vara en ren kommentar, som inte syftar till att ”kritisera” det som behandlas, utan som istället önskar att utveckla det sagda och berika samtalet. Kritik i denna betydelse är menat som starten på ett argumenterande samtal, inte som en bedömning.

  Vad mottagaren gör med kritiken spelar ingen roll”.

 6. Maria

  Ni som frågar hur hon kan lämna molly TILL SINA ELLER HUGOS FÖRÄLDRAR är så jävla avundsjuka 🙂 Hugo och Paula lever dröm livet och det sticker i era ögon att se det. Finns inget fel med att lämna sitt barn till sina egna föräldrar för att ha kul en gång eller gå ut och äta någon gång. Skärp er vafan!!! Jag lovar att ni inte har den möjligheten drf kommenterar ni att det är fel. Jobbigt liv ni har 🙂 har man föräldrar som vill och kan hjälpa är det guld det fattar ju FÖRFAN vem som helst.

 7. Linda

  Ser att det är ett par stycken som skriver om att du lämnar bort henne titt som tätt. Minns själv när min dotter var bebis, klarade inte av att lämna henne ens för en sekund :/ Men alla är vi olika, ser inget fel alls i det du gör. Men min undran då är, med tanke på att ni verkar planera syskon ganska snart, hur tänker ni då? Bara av ren nyfikenhet. Ni båda verkar ju rätt upptagna av träning, resor (främst Hugo som verkar resa mycket i jobbet och annars också), fester/evenemang osv…Alltså menar inget illa utan alla är ju olika. Men syftar bara till att det ändå är ert ansvar att ha hand om Molly och ev. syskon. Visst är det bra med mor- och farföräldrar/barnvakt men det finns väl ändå en viss gräns medan barnen är så små? (observera frågetecknet). Jag har ingen aning hur så små barn påverkas av att i stort sett aldrig vara hemma i lugn och ro. Som sagt, ni verkar ha mycket aktiviteter för er 🙂 Säkert skitbra när Molly blir lite äldre men jag har fått för mig att så små (iaf under ett års ålder) behöver trygghet. Att flänga och fara hit och dit ger väl inte det direkt. Ett år är ändå inte speciellt lång tid i sammanhanget att umgås mer i lugn och ro med sin lilla. Som sagt, bara funderingar. Strongt dock av er att orka med allt!

 8. Diana

  Måste bara kommentera de två som undrar hur du tänker när du lämnar bort Molly ett par timmar!? Jag har en dotter som är 3 v äldre än Molly och jag har följt mollys uppväxt, måste bara säga att det ABSOLUT inte är fel att lämna bort henne till tex mor och far föräldrar! Tvärtom det är bara nyttigt för dem. Deras hjärnor är inte tillräckligt utveckade för att minns sånt så att de skulle ta skada? Skit snack! Min mamma har passat min dotter många gånger och min lilla är otroligt fäst vid mig OCH trivs så bra med familjen. Skulle hon aldrig vara ifrån mamma eller pappa så leder det bara till att hon blir rädd för att vara ifrån senare tid. Vilket inte är nyttigt! U go girl, har länge velat skriva till dig paula. Beundrar dig och tycker du är dönder grym morsa! Önska jag kunde visa dig bilder på min dotter de två påminner sååå mycket om varandra, mkt hår, jämt glada och nyfikna. Kram Diana

 9. K

  Hej tjejen!

  Jag är mitt uppe i shoppandet för en liten vinterbebis och budgeten drar ju lätt iväg. Vilka saker (alltså utöver kärlek från mamma och pappa) känner du att du verkligen haft användning för? Tipsa gärna om märken också om du vill! Tänker på lekmatta, babysitter, sängmobil, vagnleksaker etc. Man ser ju Molly med sin Lovis och Bumbo ofta men en sammanställning vore kul!

  Kram!

 10. sabina

  Hej Paula! Först och främsr vill jag säga att jag fullkomligt älskar din blogg, kikar in flera gånger om dagen för att få se söta bilder på er dotter och läsa om alla tokigheter ni hittar på. Nu har jag en helt annan fråga. Jag och min pojkvän har det lite halvtrassligt nu och jag ska snart resa bort i drygt en månad. Skulle därför vilja överraska honom med ett smycke i present. Jag har tidigare fått ett halsband där en bild på oss är ingraverad. Skulle vilja ge honom antingen nåt armband eller halsband med våra namn ingraverade tror jag. Har du något förslag på smycke? Samt om namn är en bra idé eller om jag ska gravera in något annat. Kram

 11. JEJJE

  jag har skrivit tusen frågor som du bad om för många inlägg sen. varför tar du inte och svara på alla dom istället? vore ju snällt om man får svar på frågor man ställt. förstår om du har mkt men de va så länge sen nu och du borde spara alla frågor och svara på en eller fler varje dag…….

 12. Sandra

  Undrar en sak, har tänkt på det sen jag började läsa din blogg… Hur har du så bra ekonomi? Hjälp från föräldrar? För du jobbar väl i kassan och min erfarenhet är att man inte tjänar så bra då… 🙂 är bara nyfiken

 13. Maja

  Hej! Först och främst; älskar din blogg! Tycker att du skriver jättebra! Skulle vilja veta hur du tänkte med kläder och så under graviditeten och gärna under amning? Jag är själv gravid i vecka 32 och behöver tips på kläder och om man ska köpa speciella amningstoppar etc! 🙂

 14. Melina

  Måste bara berätta en lite kul grej. För något år sedan när du och Hugo än inte var ”officiellt” tillsammans var du i thailand med din familj. Du red på en tjur på en restaurang och efter ett tag red även din bror lucas, och då sprack han byxor, hahhaha.

 15. Caysa

  Först, tack för den absolut bästa mammabloggen som finns! Jag fick min dotter 3 veckor efter att Molly kom! Det är så kul att följa Mollys utveckling:) Jag undrar lite hur Mollys matvanor ser ut nu? Ammar du mycket fortfrande? Hur många gånger om dagen får Molly fast föda… Helt enkelt hur en dag ser ut för Molly när det gäller mat! Kram

 16. ka

  Kan du skriva om avundsjuka? Är du avundsjuk som person? Hur blir man av med avundsjuka?

  Älskar din blogg. Är inne här varje dag flera gånger. Puss puss

 17. matilda

  har du läst lady dahmers senaste blogginlägg om dig och hur allting hela tiden handlar om hur snygg och vacker du är? Du är så mycket mer än det! Vad tycker du?

 18. Annie - Miss Boner

  Hej, jag har ingen fråga, utan mer en iakttagelse bara. Jag beundrar dig för hur fint du kom in i mammarollen och att er lilla Molly blev söt som socker är ju inte så konstigt – med tanke på att mamman och pappan har bra gener! Jag själv har inga barn, men med tanke på alla bloggare (och vänner) som skaffar barn och är gravida nu så blir man lite sugen. Jag som inte ens är säker på om jag vill ha barn eller inte 🙂

  Kram på dig och din familj. Hälsa Hugo att bättra på sin kvinnosyn lite bara 😉

 19. Sofia

  Hej Paula! Har läst din blogg länge! Jag undrar hur det fungerar me mammapenningen, just eftersom du inte hade jobbat ett helt år i heltid innan du fick barn?

  Tack för att vi får följa din vardag med molly och Hugo! Det gör mig så sugen på att skaffa egna barn 🙂

 20. Emma

  Hej ! Jag och min pojkvän väntar vårt första barn nu vilken dag som helst och jag har 1000 tankar och känslor inför just denna dag. Kan inte du berätta lite hur dina tankar gick den dagen ni åkte iväg till bb och hur du upplevde de när du väl kom dit och sen den dagen man får åka hem. Kan sitta och tänka ofta bara på hur känslan är att stå där med sin pojkvän och den lilla i barnstolen och ta första klivet ut från bb. Kramar emma.

 21. Catrin

  Hej och god morgon!
  När du väntade Molly, och det var dags för föräldrapenning.
  Hur gjorde du då? Hur mycket tar du ut och hur tänkte du ang dagar m.m?:-)
  Har för ett tag sedan skickat in mina papper men det är ju en hel vetenskap så tänkte, en sådan genuin och varm person som du verka vara, att du kanske ville dela med dig av dina erfarenheter?
  Så kanske jag och kanske många andra blivande mammor blir lite klokare oxå.
  Kram!

 22. Vicky

  Hur var det att flytta hemifrån och vad hände efter gymnasiet? Hade du ångest över vad du skulle göra sen och med resten av ditt liv? Jag känner mig så borta vid den punkten och hoppas kunna får höra lite åsikter från någon som redan varit där. Tack för en bra blogg 🙂

 23. Aa

  Undrar också hur du tänker med bortlämningen? Min grabb är 8 månader nu och den enda som haft han är pappan, förutom nån timma två ggr då både jag och pappan har måsta göra annat (läkarbesök). Jag är en stor anknytningsfanatiker och skulle själv därför aldrig lämna honom till nån… Barnet är bara i behov av mamma och pappa den första tiden, minst första året, vad jag läst. Att lämna bort gör barnet förvirrat och otryggt (och nej, det märker man inte där och då utan då ev. som vuxen med känslomässiga problem). Likaså undrar jag hur ni tänker med förskola? Även där har anknytningsteoretiker tankar 🙂

 24. Emma

  Hej paula:)
  Säger som de flesta här! Hur kom det sig att du flyttade hemifrån så ung? Hur säg din lägenhet ut o hur fixade du med hyran? Hur fick du jobb och vad jobbade du med innan lilla mollsan kom?:) du är en fantastisk människa som verkligen har hjärtat på rätt ställe:)
  Kram:)

 25. Desireé

  Hej! Måste först säga hur mycket glädje du sprider via din blogg! Tusen tack för att det finns jordnära bloggare också! 🙂
  Skulle gärna vilja veta mer om eran ekonomi, hur finansierar ni era liv? ni verkar leva i en hel del”lyx”, har ni delad ekonomi osv. Tycker att det är tråkigt att det är tabubelagt att prata om pengar , jag tycker det är väldigt intressant 🙂
  kramar

 26. anna

  Sami; men vad är det för en fråga? Varför ska hon inte vara ångerslös? Hon vet att sitt barn är tryggt och nöjt medan hon är ute med sina vänner. Jag tycker det verkar som Paula klarar sin helt mammaroll perfekt:)
  Kvinnor som ska skuldbelägga andra kvinnor….usch och fy.. !

 27. Shanna

  Hej Paula! Jag längtar efter att få barn med min nuvarande kille som jag varit ihop med sen -08 och förlovad med sen -11. Vi är absolut inte redo just nu, men förhoppningsvis något av de kommande åren. Men då brukar jag bli vettskrämd ibland och tänka: ”Tänk ifall han efteråt inser att det var ett misstag och lämnar mig i ensam?” eller ”Kan jag lita på honom till 100% att han kommer ta det på allvar?”.

  Frågan jag vill komma fram till är ifall du också tänkte såhär? Och vad var det som fick dig att inse/våga behålla Molly? Det blev väldigt rörigt, men hoppas du förstår!

  Kram på dig!

 28. Anna

  Undrar lite om din relation till din syster o pappa? Är din låtsaspappa mycket yngre än di mamma? Hur mycket köpte ni er lgh för? Hur set nätterna ut med molly? Jag skälv har en 6 mån som i 3 månvaknar väldigt ofta. Ca 5-7 ggr per natt.

 29. sami

  Tycker också att du verkar väldigt ångerslös när du lämnar bort molly. Har en liten tjej på fyra månader och att lämna bort henne för en utekväll med tjejerna finns inte med på kartan. Hur tänker du där? 🙂

 30. anna

  Många intressanta frågor, hoppas du kanske kan svara på många som en slags frågestund ist för 1? 😀 min fråga är iaf vad du ser framemot mest inför ert bröllop? Har du några tankar och ideer om det ännu? 😀 jättemysig blogg!!

 31. Kicki

  Jag undrar faktiskt lite över er ekonomi.. Ni verkar leva riktigt gott reser mkt, märkeskläder till både er o molly, två vagnar, två bilar om jag förstått rätt osv? Nyfiken!

 32. Monika

  Hej!
  Skulle som några nämnt tidigare också vilja se bilder från din första lägenhet, veta hur du finansierade det hela och varför du flyttade hemifrån så tidigt? 🙂

 33. Michelle

  Hej!
  Jag skulle gärna vilja veta lite om hur du/ni gör när ni lämnar bort molly! Jag är 21 år och har själv två barn, en fyraårig pojke och en liten flicka på 2,5 månad – och jag har svårt att lämna bort dom om ens för en stund. Okej min minsta är kanske i minsta laget, men ändå. Du verkar så ”ångers lös” när du lämnar bort molly, vilket faktiskt är viktigt för att få kunna vara människa igen 😉
  Men hur gör du med amningen? Får hon ersättning? Eller pumpar du ut? Min dotter äter så ofta att jag har ingen möjlighet att pumpa ut.

  Sedan undrar jag angående träningen, hur orkar du?
  Och är molly alltid med på gymmet? Vad säger andra om det? Hade jag tagit med mig min bebis på gymmet hade jag nog blivit utkastad hehe.. Hon hade aldrig varit tyst & glad under ett träningspass! Molly verkar verkligen vara ett nöjt och glatt barn, ni måste vara stolta!
  Har börjar träna lite men det får bli på sambons villkor då han måste ha bebis under den timmen.
  Nu blev det kanske mycket svammel här, älskar iaf att läsa din blogg och följa vad som händer i ert liv och mollys utveckling!

  Ta hand om dig!
  Kram Michelle

 34. Lina

  Ni valde ju att inte ta reda på könet under graviditeten, kommer ni inte göra det nästa gång heller?
  Och hur/när fick ni veta att det va just en liten flicka som hade kommit ut? Alltså sa barnmorskan ”det blev en flicka!” eller tittade ni efter själva?
  Eller glömde ni kanske till och med bort att ens fundera över vad det blev mitt i all lycka?:)

 35. Zara

  Är det svårt att ta hand om ett barn ? Svårt att uppfostra barnet? Vad är det som e jobbigt och saknar med att vara bara du O hugo?

 36. Maria

  Berätta om när du flyttade hemifrån 😀 vart du flytta, hur du fick lägenheten, gärna bilder på den också!! Sen hur du kom till den ni bor i nu osv. Hur klarade du det ekonomiskt? Varför flytta du ut tidigt?

  Snälla vill verkligen veta och se då jag är 20år och vill flytta hemifrån! HUr ska jag få en lägenhet?

 37. Jennifer

  Skulle gärna vilja höra mer om hur det var när du flyttade hemifrån. Du har sagt att du gjorde det tidigt och undrar varför och hur du fick allt att gå ihop? Sen vore det skoj att se bilder från din första lägenhet 🙂 kram fina du!

 38. Tindralii

  Får jag fråga vad du hade gjort om Hugo fått panik och absolut inte ville behålla barnet utan seriöst funderade på att gå skilda vägar om du inte gjorde abort. Hade du behållt barnet iallafall?

  Kram

 39. Josefin

  Beskriv dig och din familj! Hur ser era relationer till varandra ut? Hur är det mellan dig och hugo? Beskriv hugo och vad du tycker om honom! Hur är Molly om nätterna? Om du inte skulle ha blivit gravid, hur skulle ditt liv ha sett ut då? 🙂 gryyyym blogg!!

 40. Marisol

  När hade du tänkt ta hål i Mollys öron och vad anser du om att småbarn har det så tidigt. Finns väldigt många åsikter om detta, kul att höra din :)! Que Dios te bendiga y su familia,.Saludos!!

 41. Malin

  Har för mig att jag läst att du inte hann packa en bb-väska i förväg men nu i efterhand kanske du kan tipsa om vad du önskat att du hade packat med dig? =)

  Hade även varit guldvärt med en lista på vad som är viktigast att packa inför babyns ankomst.. Vad hade ni mest nytta av när Molly var nyfödd och vad var mindre viktigt =)?

 42. Maria

  Hur såg din uppväxt ut? När skiljdes sig dina föräldrar? Hur reagerade du när din mamma blev tillsammans med Love? När dom fick barn? När din pappa fick barn? Bodde du varannan vecka? Har du flyttat mycket? Bytt skola? Kompiskrets? Är så nyfiken på vem du var innan bloggen och hur ditt liv såg ut då 🙂 Du verkar vara en helt underbar person och Molly är världens sötaste! 🙂 kram

 43. Madelene

  Hej!
  Jag tänkte på en sak, visst tjänar du pengar på att blogga? Hur gör du då med föräldrapenning, tar du ut fullt stöd ich hur mycket för du ut?
  Tack för en fin blogg med underbar läsning!

 44. emma

  Är du lika kär i Hugo nu som innan Molly kom? Eller har det gått över lite till att du är mamma och han pappa och ni hör ihop för att ni har Molly? 🙂 Kärleken mognar ju säkert när man får barn och jag känner lite oro för att när jag får det så kommer gnistan och pirret försvinna till min pojkvän (är singel nu men ändå) men så kanske det inte behöver bli?
  Och saknar du att jobba?
  Tack för en jättebra blogg, får en så trygg och behaglig känsla när jag går in här 🙂

 45. Minna

  Hej! Jag skulle vilja läsa om hur det var att vara gravid för dig, fanns det några för/nackdelar? Hur känns det att vara en mamma nu? Var du någon gång ”orolig” över hur ditt nya liv skulle bli? Finns det några för/nackdelar med att vara ung mamma?

  Vet inte om du skrivit om detta innan, men det skulle vara jätte intressant att läsa om!

  /En 20åring som nyligen fått viljan att skaffa barn 🙂

 46. Madelene

  Hur ser en dag i mollys liv ut. Vad äter hon och när? Hur ofta sover hon och när somnar hon för natten? Sover hon natten igenom? Har en liten som är 1 vecka äldre än Molly och det är så kul att få följa hennes resa och se likheter i utvecklingen 🙂
  Tack för en superbra blogg!

 47. cs

  Hur ser du & Hugo på ”tjocka barm”? Alltså, kommer ni se till så att Molly äter rätt och tränar så hon ej blir överviktig eller är det inget ni bryr er om? (Jag hoppas du förstår hur jag menar :))

 48. Rebecca

  tycker du det var rätt tid att få Molly? skulle du viljat vänta lite eller var passade det utmärkt?
  Tycker du har en strålande dotter och du och Hugo är fantastiska bra föräldrar
  !

 49. Therese

  Hej!

  Hur hinner du med att dammsuga, diska, tvätta å allt det dära när du har en liten plus träning? Berätta gärna om hur du får din dag att funka! 🙂

 50. sami

  Hur gör du och hugo med ekonomin? 🙂
  Ammar du fortfarande?
  Har du och hugo aldrig dåliga dagar då ni bråkar?
  Lagar du aldrig mat hemma eller ni äter alltid ute?

Visa alla 82 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting