Dagens frågaDagens matRecept

Curlar jag familjen?

…Stod jag och tänkte på idag när jag under min arbetsdag lagade middag till familjen. För mig är det ingen större uppoffring. Jobbade sent igår kväll, och hann packa. Detta för att ge mig själv en lugn dag idag. Jag tycker inte om att känna stress när jag ska resa iväg. Hellre en extra kopp kaffe och känna att man kan lunka omkring hemma och pendla mellan arbete, packning och göra sig själv i ordning.

-Tillbaka till mina tankar:

Jag lagade middag till familjen av flera anledningar. Dels för att underlätta för eftermiddagen, jag vet själv hur roddig middagen kan bli när Hugo är borta. Jag hade tid över och den tredje anledningen berodde på mitt dåliga samvete.

Det här med att konstant ha dåligt samvete när man ska lämna familjen… försvinner aldrig det? Jag lämnar mina barn med deras underbara pappa men ändå känner jag av ett sting av dåligt samvete. Och kan det vara det, som gör att jag då ”curlar”? Gör det jag kan för att hjälpa till, men att det mest handlar om att mätta mitt egna samvete?

Bara härom kvällen frågade jag Hugo om han ville att vi skulle beställa hem mat från mathem under dessa dagar jag är borta. ”Paula. Jag löser det, släpp kontrollen och njut av semestern med familjen”.

Juste. Såklart. Han löser det. Paula-släpp kontrollen! Jag övar mig, men det är svårt.

Under mina dagar i Spanien kommer jag utmana mig själv och mitt kontrollbehov. Inte smsa Hugo och påminna. Det är allt mellan att ta med vattenflaska till skoljoggen, apt på föris, nystart av gymnastik i en ny gympasal och utflykt med fritids. Detta för att inte kränka Hugo med just mitt egna kontrollbehov och dåliga samvete för att jag ska resa bort.

-Finns det någon som känner igen sig i det här? Att man har svårt att släppa även om man litar fullt ut på sin partners kompetens? Är det någon egenskap vi mammor bara alltid kommer att bära på, det dåliga samvetet?

Mitt dåliga samvete styrde också valet utav middag😂 Familjens stora favorit (och många av ert också!). Ugnsbakad lax med ett täcke utav fetaost & pestokräm

Ni kan det här receptet vid det här laget men vi kör det en gång till:

För ca fyra portioner behöver du:

500 gram lax

1 burk creme fresh

1 förpackning med fetaost

Pesto

Vitlök

Kryddor (vi kör en speciell kryddblandning till just fisk)

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 150 grader. Lägg laxen i en ugnsfast form och krydda. Blanda creme fresh, pesto, smulad fetaost och vitlök i en bunke. Häll blandningen på laxen och låt stå i mitten utav ugnen i ca 20 minuter!

Busenkelt och supergott- detta är en av barnens absoluta favoriträtter

25 Kommentarer

 1. Malin

  En likadan och det har jag märkt har att göra med att JAG vill känna att jag har kontroll och har koll förminska egen skull. Kläder efter väder till sonen, matsäck, gympakläder etc. Om jag ska iväg så underlättar jag med att förbereda så mkt som möjligt, men om jag inte skulle göra det så skulle min man inte ifrågasätta, men han skulle höra av sig för att kolla om jag tänkt ut nåt speciellt gällande mat/kläder just för att han vet att jag har ett behov av att ha den kontrollen 😅

  1. ebba

   Glömde säga.. däremot kan jag komma hem och gnälla på honom för att han har gjort ”fel”. Alltså inte på mitt sätt. ( det enda rätta 😂)

 2. Maria

  Jag förstår dig till 110 %. Jag är precis som du. Har OCD deluxe. Jag måste övervaka och ha kontroll för att kunna ta det lugnt. När jag reser bort vill jag helst skriva en agenda åt min man. Typ gå upp, ät frukost lev haha. Det är otroligt jobbigt att leva såhär. Har kämpat i hela mitt liv med att släppa kontrollen men är så svårt. Sen är min man också raka motsatsen och hör aldrig av sig, gör sällan det han skulle utan hittar något annat roligt men han är perfekt ändå och han är spontan och rolig medan jag kan bli kontrollerande och tråkig ibland. Mitt enda råd från någon likasinnad är att öva dig själv. Små steg hela tiden. Släpp frukost/middagsfix i en hel vecka till Hugo. Låt Hugo planera helgen. Jag får ofta känslan av att kontrollbehov förvärras när man får barn då man plötsligt kräver kontroll över ytterligare individer och man fäster sig vid att som man själv gör är perfekt och inget annat duger. Tänk att världen går inte under för att saker inte görs på ditt sett. Era barn kommer vara precis lika nöjda med yoghurt på morgonen och ha på sig samma tröja som igår även om du vill tända ljus, göra äggröra och lägga fram kläder kvällen innan. Det kommer gå bra, lite på att Hugo klarar allt och njut. Försök njuta 😀

 3. Mikaela

  Förmodligen handlar det mer om kontrollbehov än curling,så är det för mig i alla fall.Jag vill försäkra mig om att barnen får med sig allt till skolan osv.Förmodligen borde man släppa på kontrollbehovet men det är svårt.Som någon skrev,gör Hugo samma sak om han reser i väg,förbereder middag t ex.Så länge det inte blir jobbigt för dig så är det ju av omtanke.

 4. Karin

  Är exakt likadan😶Det måste vara nåt kvinnligt…. Jag förbereder också barnens kläder, frukost, middag osv när jag tillfälligt ska vara borta. Egentligen helt onödigt för min man KAN faktiskt själv. Det är helt och fullt mitt egna kontrollbehov som styr detta. Att JAG vet vad barnen har på sig under dagen på förskola/skola/ att JAG vet vad de kommer att äta till frukost/middag osv. Jag tror att det egentligen har väldigt lite med min man att göra och det vore lite väl enkelt att ”skylla” på män när det kommer till det här. Jag tror mer på att det ligger hos MIG. Det är ju inte så att min man låter barnen gå iväg nakna på morgonen eller att han skulle glömma att ge dem mat….
  😊

 5. Johanna

  Jag gör samma sak.. men trivs med de! Vi är ju olika o min man löser de om han tex. glömmer jackan på fsk en dag men jag vill gärna ha koll på så att det som behövs hemma till nästa dag kommer hem.
  O jag tycker de var omtänksamt av dej o fixa mat. Så skönt o slippa rodda med de, kan de hitta på något annat kul tillsammans istället brukar jag tänka.. förbereder även gärna när jag är hemma själv. Småvarnslivet är lite kaos hela tiden 🤣

 6. P

  Nej de är väl klart det inte är någon uppoffring när du ändå inte har ett jobb. Tänk om du skulle testa på att ha ett ”vanligt” 7-16 jobb i några månader, tror aldrig du skulle klara det.

  1. S

   Den bitterheten måste vara jobbig att bära runt på. Försök att vara mer positiv så ska du se att livet känns genuint bättre. Vad härligt för Paula att hon kan försörja sig på det hon vill, det är väl det enda som räknas? Att man själv är lycklig och nöjd med sitt val av yrke.
   Stor kram på dig, du behöver den nog ❤️

  2. Teres

   Du har då en märklig syn på vad ett jobb är och att arbetstider skulle spela så stor roll i det. Dessutom en missunnsam attityd, vad tråkigt.

 7. Hanna

  Men du KAN inte lita på Hugo att han kommer komma ihåg apt, vattenflaska å byte av gympasal 😅 Jag gör precis som du, curlar ihjäl. Lägger till och med fram allt i detalj om min man lämnar på förskolan en morgon. Skriver sanslösa mängder med påminnelsesms. Jag tänker att det är helt okej, varför inte? Vi är bra på olika saker och så länge jag själv inte mår dåligt av mitt curlande så tänker jag curla på

 8. StrongMama

  Curlar och curlar, jag har svårt för det där ordet. Det är svårt att tolka vart gränsen går. Jag menar, barnen är inte barn hur länge som helst, de blir större och de kommer bli självständiga men sen får man inte curla FÖR mycket så att man hindrar de från att bli just självständiga men det har jag väldigt svårt att tro att ni/du gör. Men att laga middag, att lägga de, att klä de och sånt som de ändå kommer klara av att göra när de är stora och hela livet, ja det är ju inte att curla för mig. Men att tex tvätta kläderna åt de när de är 16 år, ja då curlar man tycker jag.. för det är inte att göra de självständiga… jaja, mina tankar.

  Du ska verkligen inte ha dåligt samvete, du är en ASGRYM mamma och du gör allt för din familj, hela tiden. Så självklart ska du få njuta och må bra. Dock tror jag det är rätt normalt att känna som du gör och sen försvinner det när du kommer fram och har det bra med dina syster. Kram fina

  1. H

   APT är visst något han behöver bry sig om då personalens möte brukar börja en viss tid (hos oss kl 16) och att de därmed önskar att alla barnen hämtas innan dess. Vi får alltid ut alla terminens APT-tider direkt vid terminstart för att med lång framhörhållning kunna planera tidiga hämningar de dagarna.

 9. Kickii

  Jag gör precis samma sak.. förbereder o fixar så det ska vara så enkelt som möjligt för dom när jag inte är hemma. Samma sak om dom ska iväg utan mig så kan ja planera var dom ska tex utflykt o hur dom ska lägga upp dagen, vad dom ska packa osv. Och om han ska hämta från förskola/skola så smsar ja lista med vad han ska ta med hem 😬

  1. J

   Heh. I min familj är det pappan som har stenkoll på ungarnas kläder mm, jag släpper taget eftersom han antagit den rollen. Jag har lite koll, men inte som honom.

 10. Johanna K

  Jag är EXAKT likadan 😅 Jag vet att mina barns pappa löser det och har koll på allt men ändå står jag där och förklarar allt och vill ha koll, och veta att han vet. Galet haha. Och det dåliga samvetet, fast jag vet att de har det bra hemma!!

 11. Cornelia

  Brukar Hugo förbereda mat när han är borta? Om det är något ni hjälper varandra med för att den ena är borta så är det väl inte så mycket ”curlande” utan för att vara schysst och underlätta. Men om det är bara från ett håll så ja… Då känns det som curling och väldigt onödigt. Jag hade inte velat åka bort om jag först måste fixa en massa saker hemma för att underlätta för den som är kvar, för att det ska kännas okej att åka.

Visa alla 25 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting