Dagens fråga

Checkar av en klassisk nyårslista

Jag hittade en lista som jag klassar som en ”klassisk nyårslista” med punkter jag tror att majoriteten faktiskt vill uppnå under ett nytt år.

Vi tar oss en titt och checkar av!

Dricka mer vatten

Det här är en sån punkt som man vill ska vara naturlig år efter år. Jag ska bli bättre på att dricka vatten 2021 och börjar genom att köpa en läcker vattenflaska som får stå vid mig under hela arbetsdagen.

Börja äta vitaminer och mineraler

Det bästa är att förse kroppen med näring via kost men trots min medvetenhet tar jag ändå dagligen kosttillskott. Just nu käkar jag omega 3 kapslar, D-vitamin, B-12 och en multitablett.

Ha goda hudvårdsrutiner

Min behandling på Flora Kliniken har gett fantastiska resultat. Mina ärr har successivt bleknat och orenheterna minskat. Det har krävts en långsam process där jag hela tiden börjat må bättre och bättre på insidan. Tack vare behandlingen på Flora och bra hudvårdsrutin hemma är min hy återigen stabil👏🏼.

Ta hand om kroppen

Att ta hand om kropp och knopp ligger i mitt dagliga intresse.

Ta hand om leendet

Eller? Vad menas här? Att man borstar tänderna? 🙈

Äta hälsosam mat

”Ät allt men inte alltid” är mitt motto för att hitta balans i kosten.

Dricka mindre alkohol

Nu menar jag givetvis inte att jag vill eller behöver dricka mig berusad ofta och mycket men jag tycker att komponerat vin tillför mycket för smakupplevelsen av maten. För mig räcker det med 1-2 glas vin. Det känns behövligt att få ha kvar något ”festligt” när tillvaron över lag är ganska tråkig just nu.

Minska sockerintaget ✅❌

Vi kör socker och godis på lördagar för barnen och jag lever nog också så. Men om jag vill ha socker på en tisdag då tar jag det med. Kom ihåg, ät allt men inte alltid.

Ta bort dåliga vanor

Jag har insett att jag, trots att jag är effektiv kan slösa en massa tid. När min hy mådde som sämst kunde jag inte hålla fingrarna i styr utan var där och klämde. Det resulterade till att jag gav mig själv ärr. Nu är jag hård mot mig själv och gör mitt bästa för att jobba bort en dålig vana som dessutom snor tid. När det kliar allt för mycket i fingrarna hoppar jag på Hugos rygg och kollar om det finns något att klämma 😂.

Ta pauser

Det kändes som att hela 2020 handlade om att ta pauser. Jag hittade mina sätt och blev under föregående år vän med naturen på riktigt.

Ha bra sovrutiner

Just nu känns det som att jag har sovit ikapp flera år efter den här julledigheten. Har snittat 8-10 timmars sömn i snart en månad. Det blir en himla stor skillnad på måendet under dagen. Mitt mål är att ta med rutinen in i vardagen. Kruxet är bara att jag råkar vara kvällspigg…

Spendera mer tid med familjen ✅✅✅

Tänker på vår lilla familj och våra stora familjer. Jag verkligen saknar att alla kan samlas, precis så som vi brukade ha det förr.

Spendera mindre tid på sociala medier ✅❌

Jag arbetar med sociala medier och känner att jag vill ha koll. Under arbetstid. Min privata tid är min och då är jag bättre på att lägga ifrån mig telefonen och sociala medier. Men ibland är det så himla skönt att bara ligga och scrolla. Bli inspirerad av andra och hitta kreativitet till fortsatt arbete inom sociala medier.

Ta mer foton

Jag älskar att bilda och tycker det är så himla roligt att ha en så stor bildbank över de senaste åren. Blir varm i hjärtat när jag tittar tillbaka på barnens första år och viktiga ögonblick i vårt liv.

Stänga av nyheterna

Varför skulle man vilja det?

Lyssna på musik

Jag älskar Spotify och deras kategorier och genrer. Jag älskar att dom sätter ihop egna listor till mig baserat på vad jag har lyssnat på. Musiken är nästan alltid på. Till måltiderna, under arbetsdagen, under träningen och när vi ska sova.

Läsa mer böcker

Den här punkten är ALLTID med när det gäller mål 😂.

Lära sig nya saker ✅✅✅

Jag är ofta peppad på att lära mig nya saker!

Hitta en ny hobby

Tjuvstartade padeln som jag hade hopp om. Jag har inte alls spelat mycket och skulle gärna vilja bli bättre för att få en gemensam hobby med många som jag känner.

Ha ett städat hem

Jag mår bäst i ordning och reda.

Våga be om hjälp

Oh. Den här punkten känns väldigt viktig. Våga be om hjälp när du behöver den♥️.

-Rensa hemma

Jag rensade hela 2020😂. Vet inte om det finns så mycket mer att rensa just nu.

Börja spara pengar

Vi sparar hela tiden men det hade varit roligt att ge sparandet ännu mer krut genom att sätta lägre månadsbudget. Det ska jag prata med Hugo om.

Testa nya recept

OH JA!

Det verkar som att jag checkar av majoriteten av punkterna på en klassisk nyårslista. Det känns som att ju äldre man blir desto bättre livsvanor får man som faktiskt är bestående.

Vilka punkter checkade du av?

0 Kommentarer

×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting