Bilder

Bilder från mitt ostevent

 

I annonssamarbete med Castello

Igår så hade jag ett event på Matstudion som tillhör Urban Deli tillsammans med Arla och Castello. Vi bjöd in till en liten avsmakningskväll där vi skulle få smaka olika ostar med tillbehör till passande dryck. Vi valde att köra ett alkohol fritt event, det behövdes ingen alkohol. Äppelmust var godare.

Jag vill bli bättre på att kombinera smaker. Krossa salt och sött för att få maximal upplevelse av det vi äter. Ofta tycker jag att tillbehören är svåra till ost. Vilka kex ska jag ta? Slutar alltid med digestivekex haha!

Vi bjöd på ost och glögg i massor

Caroline som var på plats var ost expert och gav oss en massa tips, bland annat finns hemsidan Älskade ost där man kan få en massa tips om hur man kan kombinera ost och tillbehör. Och så finns där också en massa roliga recept för oss ostälskare. Se Älskade osts hemsida HÄR.

Michan kom <3

Sharing is caring 

With mah gurl Pischis 

Fina Nadja 

Gårdagens nyhet: Jag hade aldrig smakat på brie av getost men det var otroligt gott

Gårdagens favorit: Blå möggelost på pepparkakor toppat med granatäpplen. Castellos blå mögel är krämig och inte sådär hård i smaken. Jag har aldrig tyckt om blå mögel fören igår när jag fick smaka på den krämiga varianten. Den var lenare och snällare i smaken. På söndag firar vi mini jul med Hugos familj så då tänkte jag bjuda på exakt samma!

Gårdagens lärdom: Det var så himla trevligt att få en eftermiddag ihop med fina vänner. Vi satt kvar och pratade och från och med nu ska jag alltid ha lite ost i kylen. Man vet aldrig när någon kommer förbi, och då är det trevligt att ha något att bjuda på. Det blir bra samtal kring ostbrickan!

Tusen tack Gry och Caroline för en lärorik, mysig och ostig eftermiddag! 

// Vilken är din favoritost? Jag måste nog säga att min favorit är brie =)

5 Kommentarer

  1. Kajsa

    Har själv varit väldigt negativ till getost, tills en dag då min svåger gjorde en förrätt där getost var huvudingrediensen. Nu är det en av mina favoriträtter! Välj ett vitt/ljust bröd, på med getost, in i ugnen så att brödet blir rostat och getosten får smälta lite. När det är klart, på med balsamico, saltade pinjenötter och svartpeppar. Sinnes gott, lovar!

  2. Nathalie

    Jag brukar alltid baka frökex när jag ska käka ostbricka, eller alltid och alltid, men ofta i alla fall 😉 Jag tycker om i stort sett all ost, eller ÄLSKAR är nog mer rätt ord, dock håller jag med dig om skarpa ädelostar, det är ingen höjdare!

Visa alla 5 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com