Dagens matRecept

Banan & hallonscones- perfekt inför helgfrukosten

När jag var liten bakade min mamma ofta scones på just helgerna. Jag hade glömt bort det, men blev påmind och frågade mig själv varför inte jag har fört denna tradition vidare!

Hittade detta spännande recept som jag ville testa inför helgens mysiga frukostar, för ca fyra scones behöver du:

1 banan

2 ägg

2 dl mandelmjöl

2 msk kokosmjöl

1 msk krossat linfrö

2 dl frysta hallon

1/2 tsk salt

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 200 grader. Mosa banan och blanda med äggen. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Häll i banansmeten och de frysta hallonen.

Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och nagga sconesen med en gaffel. Grädda i ca 15 minuter?

Jag tycker att det är allra godast med färskost och sylt på scones. Vad tycker du om?

5 Kommentarer

  1. Karin

    Vad gott! Jag brukar göra scones på mjölk, smör, fiberhavregryn och grahamsmjöl. Som pålägg helst smör och ost. Kan tänka mig en klick marmelad också?

  2. J

    Åh så gott, jag brukar göra nästan identiska men med blåbär i, så gott! Älskar när du delar recept som dessa, framförallt när det är dom hälsosamma och vegetariska då jag själv äter mycket sånt (jag är också frukostmänniska av rang så frukost recept är så roligt och få ta del av, dessutom verkar vi har ännu en kärlek gemensamt när det kommer till mat/smaker och det är saffran så ser framemot mycket recept med det framåt jul hehe). PS. prova ha saffran i sconesen, sååå gott, äter det året runt haha.

    Ha en underbar helg och hoppas kvällen blir lyckad <3 Ser framemot att läsa om det sen 🙂

Visa alla 5 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting